Trei primari şi fostul şef al APIA Caraş Severin, trimişi în judecată...

Trei primari şi fostul şef al APIA Caraş Severin, trimişi în judecată pentru corupţie. Vezi cât aveau „cota”

0
DISTRIBUIȚI

anculia romica

Romică Anculia, fostul şef al APIA Caraş Severin, a fost trimis în judecată de DNA în alte trei dosare penale în care este acuzat că a fost cel care a coordonat fraudarea fondurilor pentru reabilitarea pajiştilor. Pedelistul va răspunde în faţa judecătorilor alături de Tudor Jurj, patronul mai multor firme prin care se derulau contractele cu dedicaţie, şi primarii din comunele cărăşene Grădinari, Ion Moşoarcă, Forotic – Ion Stoia şi Armeniş, Ioan Vetreş. Vă reamintim, că Anculia a fost condamnat de Curtea de Apel Timişoara la şase ani de închisoare într-un alt dosar şi a fost trimis în judecată în alte două pentru fapte similare. 

Anchetatorii au stabilit că în cazul lucrărilor din comuna Grădinari, lui Anculia pentru dirijarea mecanismului de fraudare i-au revenit 18.000 lei, acesta fiid trimis în judecată pentru complicitate la luare de mită, trafic de influenţă şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.


Primarul Moşoarcă a primit 15.000 lei pentru falsificarea unei note justificative pentru atribuirea lucrărilor de decopertare manuală strat vegetal, îndepărtare vegetaţie 17,5 hectare în mod direct, şi semnarea în fals a documentelor care atestau efectuarea lucrărilor, fiind acuzat de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (7 acte materiale) şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Tudor Jurj a fost trimis în judecată pentru dare de mită, cumpărare de influenţă, instigare la  material în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

În cazul contractului derulat cu fonduri APIA în comuna Forotic, Anculia a încasat 20.000 lei, aceiaşi sumă revenindu-i şi primarului Ion Stoia, care a falsificat o parte din documente, susţinând că lucrările executate de firmele lui Jurj au fost realizate în totalitate.  Ion Stoia a fost trimis în judecată pentru luare de mită, , fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată 16 acte materiale) şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Anculia şi Jurj au fost şi ei trimişi în judecată pentru infracţiuni similare celui din celelalte dosare.

Şi în dosarul fraudei de la Primăria Armeşiş, cei doi au fost trmişi în judecată, în acest dosar reţinându-se că Anculia a primit 20.698 lei. Primarul Vetreş a primit o sumă identică de la Jurj pentru că a falsificat contractul de prestări servicii, antedatându-l, şi semnând actele care confirmau că lucrările au fost efectuate în totalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.