Anchetă internă la Poliția de Frontieră Caraș-Severin după izbucnirea scandalului de contrabandă...

Anchetă internă la Poliția de Frontieră Caraș-Severin după izbucnirea scandalului de contrabandă la Vama Naidăș UPDATE 3 Pe cine a lăsat instanța în libertate

27
DISTRIBUIȚI

oravita02_resize

Ancheta coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița, în care sunt implicați polițiștii de la Oravița și DGA Caraș-Severin, în dosarul contrabandei cu țigări continuă. Până la acest moment procurorul de caz dispunând reținerea șoferului sârb care a fost prins conducând microbuzul în care se aflau 160 de baxuri de țigări de contrabandă, și a doi agenți de la Poliția de Frontieră Caraș-Severin.

Dacă ieri seară era emisă ordonanță de reținere doar pentru Grigore Tămaș, cel care a negociat introducerea țigărilor prin Vama Naidăș, azi dimineață a ajuns în arest cel de-al doilea polițist de frontieră, Daniel Toc. Acesta a fost de serviciu pe sensul de intrare în țară în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Vama Naidăș. În imaginile de pe camerele de supraveghere se vede cum agentul se uită în interiorul mașinii în timp ce vameșul face doar o inspecție exterioară a vehiculului. Agentul Toc a susținut că în mașină, la momentul verificării, nu era nicio țigară de contrabandă și că nu a implementat mașina înmatriculată în Serbia în bazele de date pentru că vehiculul ar fi fost condus de un cetățean român, și nu de sârbul care a fost prins ulterior de polițiștii din Oravița. Apărarea agentului nu este credibilă în condițiile în care mașina plină cu țigări de contrabandă a fost oprită de polițiștii din Oravița la aproximativ 25 de minute de la intrarea în țară, timpul fiind extrem de scurt pentru a putea permite încărcarea a 160 de baxuri și pentru a parcurge distanța până la Oravița.


Agentul Toc este cunoscut ca unul cu probleme. Numai anul trecut el a primit două sancțiuni, una pentru că a fost implicat într-un scandal.

În paralel cu ancheta procurorului, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a declanșat o anchetă internă la Poliția de Frontieră Caraș-Severin. Cei doi agenți sunt cercetați prealabil, iar verificările interne vizează atât conducerea punctului de trecere a frontierei, cât și pe cea a sectorului Oravița.

Investigațiile în dosarul contrabandei sunt doar la început, pentru că anchetatorii mai au de interogat și alți suspecți în acest caz. Aseară, polițiștii de la Oravița au percheziționat locuința celui care era destinatarul țigărilor de contrabandă. Astăzi, cei trei reținuți de până acum urmează să fie prezentați cu propunere de arestare preventivă Judecătoriei Oravița.

Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli toate informațiile legate de evoluția acestui caz.

UPDATE 1 La Judecătoria Oravița au început dezbaterile la solicitarea Parchetului de arestare preventivă a cetățeanului sârb și a lui Grigore Tămaș, primii reținuți.

UPDATE 2 În urma audierilor, Judecătoria Oravița a hotărât arestarea preventivă pentru 25 de zile a polițistului Grigore Tămaș și a contrabandistului sârb Deian Davici. Avocatul celor doi a declarat imediat recurs, care va fi judecat de Tribunalul Caraș-Severin. În următoarele ore urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă și cel de-al doilea polițist de frontieră.

UPDATE 3 La Judecători Oravița au fost duși, duminică noaptea, și cei care au fost pe tura de intrare în țară în momentul în care microbuzul sârbesc a ajuns în vama Naidăș și care au fost reținuți – agentul Daniel Toc și vameșul Laurian Crecană. În urma audierilor, instanța a dispus cercetarea celor doi în stare de libertate, cu interdicția de a părăsi țara, procurorul făcând imediat recurs.

27 COMENTARII

  1. De ce n-au oprit microbusul imediat dupa iesirea din vama si l-au oprit de-abia la oravita? parca-i cam cusuta cu ata alba. putea sa-ncarce tigarile de oriunde de la naidas pana la oravita.

  2. Astia erau implicati de mult in contrabanda cu tigari,dar nu i-a luat nimeni la intrebari pana acum. Oare de ce? Ba mai mult erau vajnici politisti de frontiera. Mai sunt si altii.

  3. Bota, tu esti mare dobitoc! Pai, din formularea ta reiese ca politistii de frontiera , impreuna cu ofiterii DGA , au pus-o de-o contrabanda. „Ancheta coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița, în care sunt implicați polițiștii de la Oravița și DGA Caraș-Severin, în dosarul contrabandei cu țigări continuă……”. Ticule, cu cine ai facut gramatica limbii romane? Sau nu ai ajuns s-o parcurgi pe toata ca ai ramas corigent la cealalta limba…….? Esti mare cretin!

  4. Zmeu de Toc asa si-a luat masina noua, pe spaga primita de la contrabandistii de tigari ! Ulciorul nu merge de multe ori la apa. Bravo celor de la DGA ca isi fac datoria si ii baga la mititica pe smecherii ca Toc zis Zeu!

    • daca erau smecheri faceau flagrant direct in vama,dar cel care a sunat(turnatorul)nu e smecher,are bani de la mama ca lucra in Austria sa-si ia masina care vrea

  5. Emi, ai tu vreo dovada cum si’a luat el masina ? Ai dovezi ca sa sustii ceea ce zici ? Ti ciuda probabil ca ai fost si tu prin vama si nu te’a lasat sa treci, asa ca e treaba lui cat e de zmeu si zeu !

    • te cam oftici „stelisto”. Cred ca trebuia sa-ti pui ID-ul „afrodita”. Zeul tau se duce la parnaie unde ii e locul!!! Sa vedem ce alt zeu iti gasesti ?! Probabil il vei urma si tu tot acolo. Cat despre masina….articolul vorbeste de la sine :)))))). Ma bucur ca infractorii merg la puscarie, acolo unde le este locul in mod normal! Si apropo….nu circul prin vama fermecato, eu circul doar cu avionul fiindca imi permit! :)))))))

  6. pe ce lume traiesc astia? dupa atitia arestati si mai ales CONDAMNATI pt contrabanda cu tiigari inca mai se ocupa unii de inchis ochii in vama iar altii de transportat tigari? poate pedeapsa e prea dura pt evaziunea asta dar daca asta este codul penal, te reprofilezi…

  7. Emi, eu nu ma oftic, tu esti ala ofticat si frustrat, n’ai tu treaba cum trebuia sa’mi pun eu userul si vom vedea noi cine rade la urma ;), ca asa va bucurati toti ofticatii, ofticatele si frustratii si frustratele. Asa se intampla cand nu va lasa sa va faceti de cap, omul isi face dusmani. Cat despre masina, tare mi.as dori sa ai dovezi sa dovedesti ceea ce spui, dar nu ai, pt ca nu e asa. Asa ofticat esti pe el, incat nu.ti poti vedea de viata ta, app, ai vrea tu sa.ti permiti sa mergi numai cu avionul

    • :)))) mai mascota „stelista” , de fapt iubitica lu` Toc, ca la cat de tare te oftici, e evident ca beneficiezi si tu de banii „cinstiti” si „munciti” din abuzuri de servici, contrabanda si favorizarea infractorului, facuti de zeul Toc si ai lui aghiotanti! Nu e necesar sa aduc eu dovezi legate de provenienta banilor cu care si-a luat Fordul Mondeo CS 30 TOC si VW Golf IV MH 26 MIN. Nu trebuie decat sa-i verifice declaratia de venit cu datoriile exorbitante din banci si restul se subantelege…….Nu te bucura prea repede ca il cerceteaza in stare de libertate…si Nastase a fost cercetat in stare de libertate si tot la parnaie a ajuns…:)))). Nu fi trista, va fi reuniune de familie in parnaie! Asa nas , asa fin :)))) In locul tau m-as apuca sa invat sa fac chiftele :)))))

  8. Praf in ochi.un microbuz prins la un an.au picat astia mici de la Caras care traficheaza cu bus-ul.asta este domnilor de la Naidas…daca nu aveti talentele celor de la Moravita.mai platiti si voi meditatii la Slabu,la Furcea,la Doroiman, la Sturza&co.schimbati si voi categoria ca daca jucati tot la ”pana” vi se intampla din astea.Popara stie!

  9. Ce circ, fara bani! D-le procuror, mergi in recurs cu masura preventiva si sigur ii vei ascunde la beci. Dar, cautati piste sigure si clare si faceti test de timp si de imagine, in sensul ca in fizica, intodeauna t = d/v , unde t= timp, d= distanta si v= viteza, iar varianta de gasire a pradei pe santul Nicolintului din directia Naidas, pica. In plus, o imagine captata de camera de filmat poate fi o proba demna de dosarul Elodia. Nu e simplu?
    La control a fost un PF si un Vames. Abuzul in serviciu inca e prevazut de Codul Penal, si viitorul Nou Cod Penal. la treaba si succesuri.

  10. tocatorul de idei are dreptate, proba exista, este oficiala, inregistrarile sunt facute cu aparatura legala si omologata care apartine celor invinuiti de frauda si nu din afara, nu poate fi contestata, in afara de cei in cauza nimeni nu incearca sa nege faptul ca bunurile in cauza au trecut prin vama. Mai ramane o singura problema de rezolvat,….. In cadrul relatiilor de cooperare cu vama sarba, care e pozitia acestora? confirma ca au lasat sa treaca prin vama lor? si daca da la ei sunt inregistrate tigatile trecute? Se aude ca ar fi ceva la ei, documente de iesire a unei cantitati de tigari, asa ca sa se puna la adapost….! dupa cele intamplate este un pic de agitatie si pe la vecini. (Nu luati de bune cele de mai sus. Este doar un scenariu,o inchipuire de om bolnav…!!)

  11. Bai asta, mascota esti tu, ofticatule =))) si asa, pt cultura ta generala, care se vede ca la tine lipseste cu desavarsire, nu beneficiez de asa zisi bani, de care tot vorbesti tu, dar in fine, mi se rupe mie de ce crezi tu si cu golful ai cam dat.o.n bara, nu esti informat asa de bine, pe cum vrei sa arati =))))) ai gafat.o aici =)))), eu m.as bucura sa.ti arunc tie chiftele. Recunoaste ca ti’e ciuda pe el si nu poti sa dormi noaptea., ca te gandesti numai la el, ai grija, ca poate te.ai indragostit de el =)))), ca nu ai nicio sansa 😉 si mai lasa acuzatiile nefondate la adresa oricaruia, ca pici prost 😉

    • :))))))) Imi place ca te oftici ca fraiera :))))) eu zic sa sugi o bucata de lamaie sa nu vomite pamantul din cauza ta :)))))). Ai vrea sau ti-ai dori sa fiu prost informat?! Nu te stresa prea tare ca nu sunt curios de fata lu`Toc al tau :))))))) Hai. agita-te ca sunteti cu musca pe caciula si cu aprozarul in dos :)))))

  12. Tu esti ala ofticat =)))) si care crede ca le stie pe toate =)))) nu ma agit mai, tu te agiti ca pepsi p’aici. Apropo, lasa’mi datele tale de contact, ca sa te angajez cand imi deschid aprozar 😉

  13. pe sugatoarea anca raducan cand o luati?lasa sa treaca cauciuri pe la cenad acum pe 1000euro.suge pe mortu ala de baraitaru ca o muta unde sa faca bani.nu mai avea cine so f..a si a plecat la cenad ca acolo se gaseste cine

  14. ESCU,ai grija sa nu te ineci in mocirla in care traiesti,ordinarule!…cu siguranta esti vreun frustat pe care l-am refuzat si caruia nu i-a ramas nimic mai bun de facut decat sa arunce cu noroi in oameni care isi vad de treaba si cum sunt femeie,ce altceva puteai sa spui mai murdar decat ai facut-o?…Iti doresc sa ajungi la macar jumatate din omul care sunt eu,pe toate planurile…pana atunci,grija mare…lumea asta e atat de micaa….

  15. Ia să o luam pe a dreaptă, voi nu aţi cumpărat tigari scoase din vama ??? Nu cred ca nu ! Impotriva celor din Parlament nu faceti la fel, parlamentarii stau si dorm cu nerusinare si cei care nu dorm, voteaza pt colegul care doarme, sau e absent. Hai sa fim seriosi. Toti stiu doar sa arunce vina pe altii, dar la ei in curte nu se uita !!! 😉

  16. nu va mai ajunge strada de va tot interesati de Toc?lasati-l ma in pace,care e treaba voastra daca el si-a luat ford?acu are audi negru,asa si?crezi k pe banii ce ia facut in vama?nu cred…el din totdeauna a avut masini din astea.asa ca mai mica gura cu el,ca poate azi te bucuri de raul lui,si poate maine vei fii tu in locul lui.fraiere care esti de il tot critici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.