Concert Sonatic – un univers muzical complex, ritmic şi emoţional

Concert Sonatic – un univers muzical complex, ritmic şi emoţional

0
DISTRIBUIȚI

sonatic

Melomanii timişoreni sunt invitaţi sâmbătă 1 februarie de la ora 22, la un concert cu formaţia locală Sonatic, care a pregătit pentru această ocazie o experienţă inedită amatorilor de rock alternativ. Povestea trupei a început acum şapte ani, iar de-a lungul existenţei, muzicienii au susţinut o serie de concerte, inclusiv la Viena, în vara anului trecut, când au fost invitaţi să cânte în cadrul evenimentului Pită cu unt şi folk, organizat de Asociaţia Culturală Kabaitan. „Am început în 2007 cu trei studenţi înfometaţi de viaţă, sunet şi ritm.


S-a conturat o formulă stabilă iar la scurt timp au venit multe apariţii live şi televizate, emisiuni şi hoinăreală prin ţară, festivale, premii, toate cu zâmbetul pe buze şi multă voie bună. În tot acest periplu trupa şi-a păstrat spiritul artistic nealterat, favorizând maturizarea creaţiei, moment în care au avut loc modificări de componenţă şi reprelucrări ale pieselor.

Deşi în arsenalul trupei se regăseşte un repertoriu bogat de piese din creaţia autohtonă şi internaţională, Sonatic preferă ca în concerte să insiste pe creaţiile proprii, un univers muzical complex, ritmic şi emoţional“, ne-a declarat Bogdan Racz (voce şi chitară acustică), alături de care din componenţa actuală a trupei mai fac parte Radu Racz (bas), Adrian Şchiopu (tobe) şi Mihai Berdeiu (ghitară electrică). Printre concertele susţinute anul trecut s-a numărat şi cel susţinut în cadrul primului eveniment consacrat exclusiv scenei muzicale timişorene, Made In TM, care a avut loc în luna septembrie, festival ce a inclus recitaluri cu 18 trupe din oraşul nostru şi o serie de alte acţiuni menite să sprijine artiştii locali.„Pentru eventul de sâmbătă, pregătim o surpriză, o experienţă inedită iubitorilor de rock alternativ, din dorinţa de a da acces total spectatorului în universul Sonatic. Sperăm să dăm la o parte toate barierele care apar la un concert propriu-zis“, a mai adăugat Bogdan Racz, din partea trupei. Concertul va avea loc la clubul Rost iar biletul de intrare costă zece lei, preţ ce include o bere sau o băutură răcoritoare la alegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.