Cum a fost prins un hoț care jefuia bancomate de un jandarm...

Cum a fost prins un hoț care jefuia bancomate de un jandarm și un polițist aflați în timpul liber VIDEO

8
DISTRIBUIȚI

Screen Shot 2014-01-23 at 5.02.43 PM

Doi bărbaţi care au furat bani dintr-un bancomat, montând un dispozitiv artizanal pe fanta de eliberare a monetarului, sunt cercetați după ce unul dintre ei a fost prins în flagrant de doi angajați MAI aflați în timpul lor liber. Unul dintre suspecţi a fost depistat în flagrant de un poliţist din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi un subofiţer jandarm, aflaţi în timpul liber. Fapta s-a întâmplat pe 14 ianuarie, seara, la ora 19.00. Un poliţist şi un jandarm, aflaţi în timpul liber, au prins un tânăr în timp ce sustrăgea bani dintr-un ATM din Timişoara.

B. Adrian, de 25 de ani, din Timişoara, împreună cu o altă persoană, au montat un dispozitiv pe fanta pe care ies banii, împiedicând astfel bancnotele să iasă atunci când clienții ar fi încercat să scoată lichidități.


Ulterior, cei doi au revenit la locul faptei, au desfăcut dispozitivul pe care se aflau lipite mai multe bancnote, moment în care au fost surprinşi de angajaţii MAI. Cei doi au pus mâna pe B. Adrian, celălalt suspect reușind să fugă. Azi, acesta a fost identificat de poliție, în persoana lui R. Sabin, de 33 de  ani, din Timişoara. Bărbatul a fost dus la Poliție pentru audieri. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Agentul șef Daniel Militaru,  din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, cu o vechime de 12 ani în Poliție, povestește cum s-au întâmplat lucrurile. ”Vroiam să scot bani de la bancomat, fiind zi de salariu. Acolo era jandarmul care voia și el să scoată bani. Nu ne cunoșteam, nici nu știam că e jandarm. Când să bag cardul, am observat că există un dispozitiv montat pe fanta de eliberare a banilor și am înțeles că era pus de niște hoți. I-am zis băiatului că sunt polițist și i-am propus să ne retragem și să așteptăm venirea hoților. ”Hai cu mine, sigur vine cineva să ia dispozitivul”. El mi-a spus că e jandarm. După cinci minute, au apărut cei doi indivizi,  îmbrăcați în negru, cu glugi pe cap, iar când unul din ei a tras dispozitivul m-am legitimat. Omul s-a smucit și  fugit, dar și noi am fugit după el, iar cu ajutorul colegului jandarm  l-am imobilizat la câteva sute de metri”, a povestit, pentru PRESSALERT.ro, polițistul. Jandarmul este Tiberiu Bâlea, plutonier în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș, de 10 ani.

8 COMENTARII

  1. Nu inteleg, nu exista camere/dispozitive de supraveghere? De ce nu spuneti si bancomatul sa il ocolim? Iar cu povestea cu agentul si jandarmul aflati intamplator aburiti-i pe cine vreti!

  2. nu este nici o abureala, am fost acolo cand s-a intamplat evenimentul, oamenii astia nici nu se cunosteau macar. BRAVO!!! Nu stiu cate persoane ar fi riscat sa faca ce au facut ei, au avut curaj. Tot respectul pentru ei!! Iar tu ARMANI nu mai vorbi aiurea ca nu stii ce vorbesti, esti un lache flausat care se da cocos in fata monitorului. BRAVO POLITISTILOR

  3. Si care este actul normativ care le-a permis, in afara serviciului, fara ordin de serviciu, sa foloseasca forta si sa-l imobilizeze pe potentialul infractor ? Daca este vorba de un hot, jandarmul si politistul sunt eroi, in schimb, daca un inspector de finante sau un comisar al Garzii Financiare (inainte de desfiintare) ar fi prins un evazionist si nu era in timpul serviciului, ar fi fost acuzati de abuz si sanctionat penal. O spun din experienta. Repet intrebarea: care este articolul si actul normativ ce permite, unui jandarm sau politist, in afara serviciului, sa imobilizeze un cetatean, fie el si hot ? Nu ca as avea ceva impotriva, din contra, dar parca traim in lumi paralele: infractorii de drept comun nu au acelasi regim cu cei care fraudeaza bugetul ! De ce ? De ce sunt discriminati fata de infractorii care comit evaziune fiscala ?

    • dupa mintea ta, daca un politist in timpul liber vede un intunecat violind o baba in tufis trebuie sa sune la 112 ca sa cheme politisti in misiune pt a prinde infractorul?

    • Legea nr. 550 din 29 noiembrie 2004 privind organizarea
      şi funcţionarea Jandarmeriei Române, prevede la articolul 39 urmatoarele:
      Art. 39
      Personalul militar din Jandarmeria Română are dreptul şi obligaţia să intervină şi în afara orelor de program, a atribuţiilor de serviciu şi a competenţei teritoriale a structurilor din care face parte, atunci când ia cunoştintă de pregătirea sau de săvârşirea unei infracţiuni, acţionând pentru conservarea urmelor, prinderea faptuitorului, ridicarea corpurilor delicte, a celorlalte mijloace materiale de probă şi predarea imediată a acestora autorităţilor competente.
      Asta asa ca sa stii si tu carcotasule, pentru cultura ta generala unde scrie.Si mai terminati cu ordinul de serviciu ca nu se da asa ceva decat in anumite cazuri, care oricum nu o sa le scriu eu aici, pentru ca nu trebuie sa le stie unul ca tine. Iar pe viitor incearca sa te documentezi si abia dupa aia sa comentezi.

  4. Legea nr. 218/2002 privind organizarea si functionarea Politiei Romane
    Art. 28.
    (4) Politistul este obligat sa intervina si in afara orelor de program, a atributiilor sale de serviciu si a competentei teritoriale a unitatii din care face parte, cand ia cunostinta de existenta unei infractiuni flagrante, precum si pentru conservarea probelor in cazul altor infractiuni a caror cercetare va fi efectuata de organele competente

  5. Felicitări celor doi oameni care au acționat curajos și prompt! Infractorii de orice fel trebuie împiedicați să mai facă rău. Este foarte bine că au fost citate articolele de lege referitoare la astfel de situații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.