De ce l-a „înţepat” Chebuţiu pe procurorul DNA la judecarea recursului

De ce l-a „înţepat” Chebuţiu pe procurorul DNA la judecarea recursului

0
DISTRIBUIȚI

DESCINDERI UCMR 12

Curtea de Apel Timişoara a judecat, astăzi, recursul la decizia Tribunalului Timiş de prelungire a măsurii arestului preventiv pentru foştii şefi ai UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, acuzaţi de prejudicierea celei mai vechi întreprinderi industriale din România. Avocaţii celor trei au susţinut că nu se justifică menţinerea clienţilor lor în arest deoarece „faptele de care sunt acuzaţi s-au petrecut şi cu zece ani în urmă” şi „nu ar putea influenţa sub nicio formă percheziţiile informatice ce urmează a fi efectuate”.


În plus, inculpaţii „au o disponibilitate maximă de a participa la urmărirea penală. Au de trei ani interdicţie de a părăsi ţara în celălalţt dosar şi nu au avut niciun semn că ar încerca să o încalce. Suntem aproape de Kafka pentru că reiese că, atunci când era acţionar majoritar, Chebuţiu ar fi încercat să se fraudeze pe el însuşi”. Procurorul a cerut respingerea recursului, susţinând că judecătorul de la fond a motivat decizia prelungirii mandatelor.

Adrian Preda a cerut să fie pus în libertate, susţinând că percheziţia începută dimineaţa la care au participat şi mascaţi s-a vrut a fi „un mesaj. Nu sunt un infractor periculos. Nu sunt un infractor. Deocamdată sunt supoziţii. Vă rog să mă eliberaţi”. Adrian Chebuţiu l-a atacat direct pe procurorul de caz, afirmând că „domnul procuror Schifbeck s-a transformat în apărătorul judecătorului de fond. E foarte bine pentru că ne-a scăpat pe noi din atenţie. Arestul nu este o chestiune de eşafod, insuportabilă, ci doar de degradare morală. Dumneavoastră reprezentaţi justiţia, nu procuratura”. Curtea de Apel Timişoara a respins recursurile celor doi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.