Doar 10 % din școlile din Timiș sunt păzite. Din banii cui...

Doar 10 % din școlile din Timiș sunt păzite. Din banii cui recunoaște inspectorul școlar general Petroman că sunt plătiți agenții de pază

3
DISTRIBUIȚI

cornel_petroman_AP-640x426

În 90 % din școlile din județul Timiș, oricine poate să intre și să iasă din clădiri fără să fie luat la întrebări de nimeni. Și asta pentru că Guvernul nu alocă bani pentru plata unor oameni care să păzească unitățile de învățământ. Tocmai de aceea, în multe dintre aceste școli, paza este asigurată de femeia de serviciu sau de câte un elev, recunoaște Cornel Petroman, inspectorul școlar general. Totuși, din cele 622 de școli din județ, în 55 un agent de pază îi întâmpină pe cei care vor să intre în clădire, plătit, evident, din banii părinților.


Printre aceste școli se numără și Colegiul Național “C. D. Loga” sau Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara, unde părinții scot din buzunar în fiecare lună o sumă modică ca să strângă banii necesară cu care să-l plătească pe cel care le păzește copiii.

”Sunt școli destule care au angajat firme de pază pentru că nu există personal plătit de la buget pentru paza școlii, și atunci știți ce se întâmplă, se folosește femeia de serviciu, elevul de serviciu, care în orice caz nu pot înlocui o persoană care are acest rol, de pază. Părinții plătesc firmele, comitetele reprezentative ale părinților, nu are bugetul școlii treabă cu asta. Ei adună banii și ei îi manipulează, nu cadrele didactice și nu școala”, a explicat Cornel Petroman. Potrivit unei statistici furnizate de reprezentanții ISJ Timiș, aproape jumătate din numărul total de școli nu sunt păzite în niciun fel, 135 și-au instalat camere de supraveghere video, iar alte 280 de școli și grădinițe au montate alarme.

3 COMENTARII

  1. Nu este adevarat, scoala ii obliga pe copii si pe parintii lor sa plateasca gardienii, si nicidecum comitetele reprezentative ale părinților sunt cei care iau initiativa

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.