Război total pentru amânarea judecării pe fond a dosarului lotului Moravița 1...

Război total pentru amânarea judecării pe fond a dosarului lotului Moravița 1 UPDATE Cine a fost amendat şi cum s-a ajuns la „prelungiri”

19
DISTRIBUIȚI

stamora 10 p

Război total, astăzi, la Curtea de Apel Timișoara unde s-a judecat un nou termen din dosarul de corupţie al lotului Moraviţa 1, după ce miercuri s-a cerut recuzarea judecătoarei, miza fiind amânarea momentului în care se va discuta pe fond şi se va putea pronunţa o sentinţă. Chiar la începutul dezbaterilor, avocatul Fanu Moca, cel care data trecută a cerut recuzarea judecătoarei, cererea fiindu-i respinsă, a anunţat că, aseară, clientul său a întrerupt contractul de asistenţă juridică. Imediat, Ghiță Burdan a venit cu o cerere de amânare pentru a-şi angaja un apărător, respinsă instant pe motiv că „aveaţi posibilitatea să vă angajaţi un apărător. V-am desemnat avocatul din oficiu să vă reprezinte”. Ulterior, instanţa a respins alte două cereri de probatoriu şi o solicitare a lui Ilie Alexoaie de a fi reaudiat după ce, iniţial, s-a prevalat de dreptul la tăcere pe motiv că „sunt încercări de tergiversare a soluţionării dosarului”. „Te-a luat la ochi cu cererea ta. Mai iei şase luni în plus” i-a prevestit lui Alexoaiei un alt coleg de dosar, Lilian Matei. Avocata din oficiu a solicitat, de asemenea, un termen de trei zile pentru a studia dosarul şi a-l reprezenta pe Burdan, susţinând că nu cunoaşte acuzaţiile.


„Aţi fost în sală la fiecare termen şi vă apreciez pentru acest lucru. Suspendăm şedinţa o oră pentru a studia şi reluăm dezbaterile. Consider că este o rea credinţă să spuneţi că nu cunoaşteţi dosarul după ce aţi fost la fiecare termen”, a stabilit judecătoarea. Şedinţa de judecată urmează să fie reluată la 11, 25.Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla toate informaţiile legate de evoluţia procesului.

UPDATE  La redeschiderea şedinţei, avocata din oficiu a înaintat instanţei o adresă prin care se comunica faptul că nu s-a eliberat o delegaţie pentru a-l asista pe Burdan deoarece aceasta a refuzat şi s-a considerat, în plus, că nu s-a acordat un termen rezonabil de trei zile pentru pregătirea apărării. Judecătoarea l-a anunţat pe Burdan că va fi amendat cu 5.000 lei pentru abuz de drept, considerând că rezilierea contractului de asistenţă, ieri, s-a făcut în mod nejustificat, doar pentru a întârzia judecarea dosarului, în condiţiile în care la termenul din 13 decembrie 2013 s-a anunţat că după audierea investigatorului Vodă se va trece la fondul cazului. De asemenea, a fost amendat cu 5.000 lei şi preşedintele Baroului Timiş, cel care a semnat adresa, pe motiv că a refuzat să-i emită delegaţia avocatei din oficiu ” instanţa fiind cea care are datoria să stabilească termenii procesului, nu baroul”.  Procesul a fost blocat, într-un final, pentru că Burdan a venit cu o nouă cerere de recuzare pe un motiv nou – acela că nu i s-a respectat dreptul la apărare. Instanţa a stabilit ca următorul termen de judecată să fie miercuri, până atunci inculpatul având termen să-şi angajeze avocat, şi a anunţat că se va judeca pe find dosarul.

19 COMENTARII

  1. o dau toti in labareala,de prosti sau invatati prost de avocati isi inrautatesc situatia 😀 Am spus’o si o repet,avocatii astia sunt toti deCACAT ,interesul lor e sa-i scuture de bani lungind CHINUL 😉 verdictul va fi ASPRU dar corect si binemeritat ! CONDAMNARILE CU EXECUTARE vor fi dure !

  2. ai grija ce doresti altora frustratule…ti se vor intoarce tie si familiei tale intr-o zi…le-ai tinut tu lumanarea, de unde stii ca sunt vinovati? se observa cu ochiul liber ca nu e un proces echitabil..e dreptul lor sa se apere..de ce aceasta jegoasa de judecatoare trece peste prezumtia de nevinovatie..e dreptul lor la un proces just….si va plati si ea intr-o zi ..toate la timpul lor , „dragule” JOHN

  3. Ioan Petru zis Specu cum de nu se afla printre traficanti de tigari , care sunt cercetati. Specu este un sifonar care si saptamana asta a adus tigari din Serbia ….

  4. Graba si modul deloc echitabil cum se juedeca aceasta cauza a generat situatia de mai sus, judecatoarea a respins pe banda rulanta toate cererile probatorii incalcadu-se astfel flagrant dreptul la aparare si in mod special dreptul la un proces echitabil, cat despre principiul egalitatii armelor acesta nici nu mai exista in Romania judecatorii iau de bune tot ce sustin procurorii avocatii sunt doar de fotografie ! judecatoarea nu s-a sinchisit sa de macar o aparenta de legalitatea a desfasurarii procesului ii este teama de aparitia noului Cod Penal !!!

  5. mai putin si se incheie si vine si ziua cand vom citi si condamnarile cu executare pentru acesti spagari nenorociti din vami care in urma cu 4 ani au sfidat totul in jurul lor cu arogante de neimaginat crezand ca banii fac totul.Astept cu nerabdare ziua cand voi citi ca nemernici care sa u imbogatit peste noapte vazand cu ochii cum le cresc vile si masini luxoase sa mearga acolo unde le este locul….LA PUSCARIEEEEEEE…..avocatii ia simtit ca au lovele si e normal sa ii manance banuti adunati din spagica doar vorba romanului….pe p….a au venit si pe p….se duc……

  6. dragule john ai o figura de taficant de tigari,poate ca nu ai picat in plasa dar nu este niciodata tirziu.Ai stat la fundul lor sa vezi ce au facut ei.eu sunt dintr un orasel mic si am urmarit acest caz,Este facatura pe fata ca la Nastase ,in tara asta se judeca pe presupuneri nu pe dovezi.Asa ca ai grija de tine si nu mai vorbi ca o musca fara cap DUMNEZEU mai face dreptate ca instantele sunt pe invers.De aceea se castiga la CEDO ca avem judecatori buni.

  7. yuje, esti bolnav psihic si nici nu stii sa scrii corect.Pe astia se grabesc sa-i execute chiar daca pentru multi nu sunt probe
    dar furtul a zeci de baxuri de tigari din curtea IJPF Timis de acum 4 ani nu a fost solutionat nici acum, ca atunci era inspector sef Iures Cornel care a colaborat cu DNA.

  8. „aliss”in tara minunilor:-) te prinzi de JOHN aiurea,a avut un coment pertinent,adevarul ca se vor duce la puscarie frontieristii,sunt probe multe exact cum ai spus ca in dosarul lui Nastase ,patru case’sunt probe cat China lui Nastase si eu stiu asta dar incearca tergiversarea cu speranta introducerii noului cod penal care favorizeaza infractorii prin clementa pedepselor
    asta se doreste,tu esti magistrat??? :-))

  9. pt otto.Cred ca tu esti bolnav psihic si un retard de kkt…cand au disparut baxurile de tigari de la ijpf timis nu a fost iures sef si au fost doi balauricare au iesit la pensie cu o remorca de bani unu este FANE celular iar celalalt e UNGUR…asa ca esti prost informat mai frustratule jegos….nu mai vb de probe ca sunt destule si vor merge cativa anisori buni la puscarie spagari nenorociti care sfidau legea bunului simt si se credeau invincibili….eeee dar de cand ia dovedit investigatorii si procurorii pozeaza in ingeri si ca sunt foarte afectati si ei si familiile lor dar e normal ca nu traiau din salariu jegurile si e normal ca acum sa sufere ca nu mai au de unde sa arunce cu mii de euro….LA PUSCARIEEEEE cat mai repede cu jegurile din vami

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.