„Autostrada migranţilor”, luată din nou cu asalt. Ce „captură” au făcut poliţiştii...

„Autostrada migranţilor”, luată din nou cu asalt. Ce „captură” au făcut poliţiştii de frontieră

0
DISTRIBUIȚI

politia-frontiera

S-a redeschis ”autostrada migranților”.  Primele trei persoane care au încercat să treacă ilegal granița au fost depistate la frontiera verde cu Serbia.

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat, ieri,  un grup de migranţi format din trei persoane din Kosovo, care intentionau sa intre ilegal, pe jos, în România din Serbia.


Au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penal, cei trei fiind acuzați trecere ilegală a frontierei de stat. Cei trei au fost descoperiți ieri dimineață, de către lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa. Kosovarii  se deplasau pe câmp.

”Persoanele descoperite nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, motiv pentru care, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea acestora la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei. S-a stabilit că bărbaţii depistaţi sunt cetăţeni din Kosovo cu vârste cuprinse între 19 şi 29 de  ani”, a declarat Mihaela Leș, ofițerul de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Bărbaţii au declarat în cadrul primelor cercetări că s-au deplasat cu trenul până în localitatea Vrsac din Serbia, apoi cu un taxi până în apropierea frontierei şi de aici pe jos, peste câmp până în momentul reţinerii. Cei trei au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză și voiau să ajungă în spaţiul Schengen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.