Ce veşti bune a adus vicepreşedintele CJT Marian Vasile de la Strasbourg...

Ce veşti bune a adus vicepreşedintele CJT Marian Vasile de la Strasbourg pentru afaceriştii din vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

marian vasile facebook

Decizii importante pentru dezvoltarea regiunilor din Europa, luate la Strasbourg, la o reuniune a Biroului Executiv al Adunării Regiunilor Europene (ARE) la care a luat parte, în calitate de preşedinte al Comisiei Economice şi de Dezvoltare al ARE, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş Marian Vasile.

Regiunile din Europa îşi vor putea cunoaşte mai bine atuurile, în urma unui proiect al Adunării Regiunilor Europene, iniţiat de Comisia 1 – Comisia Economică şi de Dezvoltare Regională.


La reuniunea de la Strasbourg s-a stabilit iniţierea unui proiect pentru a identifica, dezvolta şi exploata atuurile regiunilor din Europa, UE şi non-UE, în acest sens urmând să fie lansată, împreună cu alte instituţii, o platformă inteligentă regională. Aceasta presupune, într-o prima etapă, realizarea unui studiu comparativ folosind un indicator de măsurare a dezvoltării regiunilor creat de ARE, care include PIB-ul, calitatea vieţii şi alţi indicatori statistici.

Tot încadrul reuniunii s-a stabilit crearea unei paltforme pentru dezvoltarea regiunilor intitulată „O sută de IMM-uri dinamice din Europa”. Practic, IMM-urile vor beneficia de promovare prin intermediul ARE, conformă codului etic propriu, de la apariţii în cataloagele Adunării, până la accesarea unei infrastructuri online pe care Adunarea Regiunilor Europene o va crea.

Foto: facebook.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.