Constantin Stoiţi, audiat în dosarul de crimă organizată al grupării Udrea. Vezi...

Constantin Stoiţi, audiat în dosarul de crimă organizată al grupării Udrea. Vezi de ce l-a avertizat procurorul că ar putea fi acuzat de mărturie mincinoasă

2
DISTRIBUIȚI

sorin udrea bataie lepa brena

Tribunalul Timiș a continuat, astăzi, audierile de martor în dosarul de crimă organizată în care au fost trimiși în judecată liderul interlop Sorin Udrea și ceilalți membrii ai grupării sale. Primul audiat a fost un medic de la Spitalul Județean din Timișoara, care a fost la Urgențe în momentul bătăii, acesta confirmând practic declarațiile celorlalți martori. Audierea cea mai lungă a fost cea a lui Constantin Stoiți, fratele lui Tudor Stoiți, cel care a fost înjunghiat în barul Ibiza. După ce a afirmat că-și menține declaraţiile din  faza de urmărire penală, martorul a povestit ce s-a întâmplat în barul Lepa Brena. După ce a spus cum a ajuns împreună cu mai mulţi prieteni în bar, Constantin Stoiţi a declarat că ” l-am văzut pe Udrea Adrian intrând şi pe la mijlocul localului a fost împins de Giarmati din spate peste nişte mese. Din câte am aflat au avut nişte discuţii afară. Udrea a căzut peste o masă , iar Giarmati era cumva peste el. Toţi care eram acolo am sărit să-i despărţim. I-am scos  pe hol şi de acolo afară. S-au înjurat”. Deşi a susţinut că din cauza agitaţiei nu mai ştie dacă Udrea şi Gyarmati s-au înjurat în interiorul barului, martorul şi-a amintit cu exactitate că au făcut acest lucru pe hol. Ulterior, Constantin Stoiţi a povestit că „la câteva zile după incident, m-am întâlnit cu Udrea şi cu Gavrilă Ciprian în faţa barului Caprice.Udrea era băut şi mi-a spus că nu este frumos că ne-am băgat pentru ăla din Germania, că ăla l-a împins.


Ulterior, prin diverşi mi s-au transmis mesaje de ameninţare de la Udrea, dar niciodată direct de la el. Precizez că înainte de incidentul de la Ibiza, o cunoştinţă mi-a spus că urmează să mi se întâmple mie şi fratelui meu ceva”.

 

Costantin Stoiţi  a povestit că după ce fratele său a fost înjughiat s-a dus la Spitalul Judeţean din Timişoara unde s-a întâlnit cu Cosma Viorel, înjurându-se cu acesta. De asemenea a susţinut că Udrea a venit împreună cu mai multe persoane să-i ia pe fraţii Gazibara de la spital şi „erau în parcare şi discutau. Udrea zicea că a început războiul. Precizez că nu nu am auzit să mă ameninţe pe mine”. Întrebat de ce în declaraţia de la urmărire penală a declarat că Udrea a strigat la el şi l-a ameninţat, Constantin Stoiţi a susţinut că „era din cauza stării mele de nervozitate după incidentul cu fratele meu. Atunci mi se părea că totul este legat de Udrea”. La fel de ezitant în răspunsuri şi atunci când a fost întrebat în legătură de procuror în legătură cu detaliile legate de incidentul de la barul Lepa Brena, acuzarea dorind ca să explice amănunţit. „Asta e mărturie mincinoasă” a comentat procurorul la unul dintre răspunsurile lui Constantin Stoiţi care evita să răspundă la o întrebare despre incidentul violent. În timp ce apărăarea a protestat, în sală câţiva dintre inculpaţi comentau râzând „uite ce s-a turbat procurorul. Scrie, scrie şi asta”. Stoiţi a declarat că s-a oprit muzica imediat după scandal, dar nu-şi mai aduce aminte dacă s-a aprins şi lumina. Procuroul a vrut să-l întrebe pe martor dacă s-a mai întâlnit cu Udrea şi ceilalţi după înjunghierea fratelui său pentru a-şi schimba declaraţia, dar instanţa a respins întrebarea pe motiv că Stoiţi s-au putea autoincrimina. L-a întrebat doar dacă s-au mai întâlnit, martorul negând acest lucru.

 

Aducând ca argumente  o notă de filaj din dosarul spărgătorilor de lux din care reieşea că Udrea şi Cosma Viorel s-au întâlnit cu suspecţii şi un alt proces verbal în care se consemna că au fost împreună la un casino, conform înregistrărilor video, încălcând interdicţia de a lua legătura între ei, procurorul a cerut să fie luată măsura preventivă a cauţiunii, solicitarea urmând să fie discutată la următorul termen. Apărarea a cerut punerea în libertate a lui Caius Gazibara, invocându-se şi cazul lui Cristian Ciocă, procurorul fiind de acord cu plasarea suspectului în arest la  domiciliu. Instanţa a rămas în pronunţare pe această cerere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.