Decizia Curții de Apel Timișoara în cazul fabricantului de bombe Remus Văscuț

Decizia Curții de Apel Timișoara în cazul fabricantului de bombe Remus Văscuț

1
DISTRIBUIȚI

REMUS VASCUT ESTE DUS IN ACEASTA SEARA IN FATA CURTII DE APEL TIMISOARA CARE VA STABILI DACA VA FI ARESTAT PENTRU 02 DE ZILE

Curtea de Apel Timișoara a judecat, astăzi, solicitarea DIICOT de prelungire a mandatului de arestare preventivă pentru Remus Văscuț, cel care este acuzat de fapte asimilate celor de terorism. Tânărul din comuna arădeană Ghioroc a  fost prins în flagrant în timp ce livra unui investigator al DIICOT două dispozitive explozive improvizate pentru care urma să primească un pistol. Acesta ştia că bombele pe care el le-a fabricat urmau să fie folosite într-o reglare de conturi din Ucraina pentru a distruge un bar.


Dacă iniţial a spus că nu-l interesează la ce vor fi folosite bombele, ulterior l-a sfătuit pe investigatorul DIICOT să folosească fragmente metalica sau cuie pentru a creşte efectele distructive ale deflagraţiilor. Acesta, cu o seară înainte de a livra bombele investigatorului sub acoperire, a încercat pe un câmp de lângă comuna arădeană unul dintre dispozitive. Ulterior, l-a sunat pe unul dintre prietenii săi, care i-a împrumutat un aparat de sudură,  să se laude cât de tare a bubuit dispozitivul. Instanța a dispus prelungirea mandatului de arestare pentru încă 30 de zile. Decizia nu este definitivă putând fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.