EXCLUSIV Raportul COLTERM – consiliu de administraţie numit ILEGAL, restructurare INEFICIENTĂ, management...

EXCLUSIV Raportul COLTERM – consiliu de administraţie numit ILEGAL, restructurare INEFICIENTĂ, management DEFECTUOS

13
DISTRIBUIȚI

colterm cet 1

Raportul întocmit, anul trecut  în urma controlului solicitat de primarul Timișoarei, Nicolae Robu şi avizat de acesta, la societatea de termoficare Colterm SA, unde municipalitatea este acţionar 100%, scoate la iveală informații scandaloase, care au fost, ulterior, ascunse de administrația locală. Robu s-a mulțumit să arunce din când în când acuze generale la adresa conducerii și să amenințe cu represalii.

O primă constatare a raportului este legată chiar de consiliul de administrație al societății, constatându-se că numirea actualei echipe din CA s-a făcut ilegal. „La eminterea HCLMT nr.278 din 14.05.2013 nu s-a ţinut cont de legislaţia în vigoare, respectiv de Hotărârea AGA nr.3 din 16.04.2013 prin care au fost nominalizaţi membrii consiliului de administraţie, ci Direcţia Tehnică întocmit un Referat prin care a schimbat componenţa comisiei nominalizate de AGA, a înaintat Proiectul de hotărâre unei singure comisii astfel el fiind supus dezbaterii Consiliului Local care l-a aprobat. Menţionăm că  urmare verificării documentelor carea au făcut obiectul HCLMT nr.278 din 14.05.2013 s-a constatat că nu a fost respectată procedura legală de numire a membrilor CA, pe Referatul Direcţiei Tehnice nu este specificat numărul de înregistrare şi data, nu are viza Serviciului Juridic, iar comisia de specialitate care a avizat acest proiect este de Cultură, Ştiinţe, Învăţământ, Sănătate, Protecţie Socială, Turismm Ecologie, Sport şi Culte”, se arată în raport.


Printre membrii consiliului de administraţie numiţi prin hotărârea găsită în neregulă se află şi Alexandru Chirilă, consilierul personal al primarului Robu, cel care a şi avizat raportul de control. Chiar dacă a fost numit, conform aceluiaşi raport, Chirilă nu era încă membru în CA pentru că nu şi-a depus documentele obligatorii. Mai grav este că ” în cadrul Consiliului de Administraţie al SC Colterm SA nici unul dintre membrii nu îndeplineşte condiţiile specificate de art.28 din OG nr.109-2011 privind guvernanţa corporative a întreprinderilor publice, în sensul că  unul dintre membrii consiliului de administraţie trebuie să aibă studii economice şi experienţă în domeniul economic, contabilitate, de audit sau financiar de cel puţin 5 ani”.

Analizându-se modul în care s-a făcut restructurarea Colterm, în baza planului aprobat în 2012, echipa de control a constatat, în 2013, că „au fost disponibilizate 120 de persoane, au fost angajate 30 de persoane, au fost înfiinţate încă două posturi de directori, au fost înfiinţate mai multe compartimente”. Analizând restructurarea din perioada 2012 – 2013, s-a constatat că „nu a avut efectul scontat, fiind ineficientă faţă de scopul iniţial propus  de a aduce economii la fondul de salarii şi de a creşte productivitatea muncii. (…) Personalul tesa din cadrul SC Colterm SA este excedentar, exemplul cel mai elocvent este Direcţia Economică unde figurează angajate 56 de persoane, la Direcţia Comercială – Serviciul Administrativ unde figurează angajate 40 de persoane, iar la Coloana Auto 60 de persoane”.

Concluzia este că societatea de termoficare se află într-o situaţie financiară foarte dificilă din cauza datoriilor acumulate către furnizori şi „managementului defectuos practicat în conducerea SC Colterm SA Timişoara de către Adunarea Generală a Acţionarilor, Consiliul de Administraţie şi implicit conducerea managerială a societăţii”.

13 COMENTARII

  1. ar fi interesant de facut un calcul subventia anuala catre colterm impartita la numarul de apartamente/case racordate la colterm. cit este rezultatul? 1000 lei? 2000? mai mult?

  2. Primare, ia vezi ce datorii are Colterm la furnizorul ”Petrom” ca daca se taie subventia din cauza acestor datorii, cred ca ar trebui sa te gandesti sa schimbi geamurile de la primarie ca ti-o umple lumea de pietre.
    Situatia datoriilor se stia de mult si nu ati facut nimic. Un simplu raport fara o solutie de redresare este egal cu zero.
    Mai mult umbla vorba ca Petromu” deja a umblat pe la executori judecatoresti sa vi-o puna de executare silita.

  3. In aceasta societate domneste …abuzuri,amenintari cu disponibilizari asupra angajatilor,furturi ca in codru ,presiuni asupra angajatilor asupra angajatiloa .

  4. In aceasta societate domneste …abuzuri,amenintari cu disponibilizari ,furturi ca in codru ,acest primar il protejeaza pe actualul director .La cele sesizate trebuia schimbat de anul trecut Pampu Petrica

  5. Inevitabilul mai devreme sau mai tarziu se va produce, adica aseasta echipa de gropari ai COLTERMULUI vor da socoteala pentru bataia de joc, vor infunda puscariile pentru gestionarea proasta a banilor publici, poate primarul nostru drag va reactiona la minciunile indrugate de incapabili PAMPU si GASCA (SAMOILA+MIRCEA CRISTIAN + HEREDEA + BUCIU + VALEA+RUSET), si va aduce oameni competenti, responsabili, deci ROBULE TREZESTETE DACA MAI VREI UN MANDAT!
    Domnule, draga daca mai intelege cineva ceva, din anul 2012 exista o majoritate politica de 70% cand, politicieni pe care i-am votat si care ne-au promis ca vor face toate diligentile pentru regiunile de unde provin sa atraga fonduri, sa creeze locuri de munca, cum compania asta COLTERM SE AFLA IN INCAPACITATE DE ASI PLATI FURNIZORI SI SALARIATII, cu datorii de peste 50% din buget (bugetul companiei este de peste 60 mii euro pe an), au fost efectuate disponibilizari de personal 200 de salariati si-au pierdut locul de munca (120 in anul 2012 si 80 in 2013) au fost dati afara peste 20% din angajati si reducerea la buget nu se vede, cum explica domnul Primar acest fenomen si de ce nu le da cartonasul rosu acestor indivizi au facut destul rau acestei compani, ce interese sunt la mijloc, de ce se doreste distrugerea acestei societati, de ce s-au mai facut investitii – 70 mii de euro din fonduri europene aruncati pe apa sambetei.
    Semestrial se face cate o organigrama in care se mai infinteaza cateva posturi ultima din 29.02.2014 unde lingai cu sau fara sustinere politica mai primesc ceva de ros, unde Ruset Ivantie (fratele Consilierului Local Ruset Vasile PNL) a primit cadou serviciul de dezvoltare, unde purtatoarea de cuvant si tavi Laura Bondrila va face noi contracte (sa nu va speriati cand la usa apartamentului va bate sfios o PSD-ista bine facuta care nu va va imbia sa intrati in partid ci va va prezenta beneficiile contorizari pe orizontala, dar mai asteptati putin ca e prea frig afara), se cumuleaza functii, pentru a beneficia de sporuri de 50%, un nume reprezentativ este eminenta cacanie a COLTERMULUI liderul de sindicat Marcelica Nusfelean strutocamila vopsita PSD, mare vice la partid si sef la administrative, fin de prim-vicepreşedinte al PSD Timişoara, stalp solid al companiei COLTERM, si al gasti de gropari, diriguitor de functi abia asteapta sa-l instaleze pe varul Nicolae Hornoiu, fostul seful DGFP Timis, mare Director Comercial, valea nenea Buciu te-ai asociat cu porci risti sa te manance. Cred ca Nicolae Hornoiu, este déjà angajat la COLTERM poate fi vazut zilnic pe culoarele de la COLTERM, se familiarizeza cu scaunele confortabile, cred ca dotorita recomandarilor inspirate date de acest domn se afla aceasta companie in starea de faliment.
    Acest raport zace in sertarele primarului, si a celor responsabili – Consilieri Locali, din septembrie 2013 si nimeni nu s-a interest de el, scrie negru pe alb ca sunt peste 60 de soferi, din randul acestora s-a ridicat cel de al doilea lider de sindicat marcant al acestei compani Titi Vidanjorul 4 clase, dar cu salariu de sef de sectie, sluga obidienta a conduceri, un caracter infect un incult, un agramat si un betivan notoriu, poate PAMPU vrea sa recupereze de la acest individ contravaloarea celor 2 vidanje distruse, a gasit PAMPU solutia de redresare a companiei.
    ACEST RAPORT RECOMANDA PRIMARULUI, NICOLAE ROBU DEMITEREA MANAGERILOR NU SA-I TINA IN BRATE NU SA LE MAI OFERE FUNCTII – NASU SAMI A MAI PRIMIT SI FUNCTIA DE MANAGER GENERAL AL FIRMEI DE INCINERARE A GUNOAIELOR -DIN OCTOMBRIE 2013 DETINE DOUA FUNCTII.
    RUSINE DOMN PROFESOR, RUSINE DOMN PRIMAR!

    DACA CREDETI DOMN PRIMAR CA ATI ACTUALIZAT PRETUL DE PRODUCTIE AL GIGACALORIEI PRODUSE LA S.C COLTERM S.A EROARE NU, PRETUL ESTE DE PESTE 410 LEI, DECI SARABANDA MINCIUNILOR CONTINUA

  6. ”Eminenta cenusie” chis culita, consilierul personal a lui robu Dorel Borza, ciuhandu, chirila, zubascu au o contributie importanta la dezvoltarea caracatitei de la Colterm si falimentarea acestui colos cu picioare de lut.Nici unul dintre acestia nu au pregatire in acest domeniu la ei totul este pompieristic , ii vand ”gogosi” primarului robu cu distributia pe orizontala care nu vor sa o puna in aplicare . Va intra in faliment primaria daca va mai ”pompa” bani la colterm si RATT.Ei inca nu inteleg ca nu se mai poate redresa aceasta companie deoarece este condusa de incompetenti cu carnet de partid care fura incontinuu si care se lafaie in birouri luxoase .
    In UE aceste CET-uri au fost desfiintate.Sa nu mai discutam de faptul ca le pun tot felul de conditii aberante celor care vor sa se deconecteze.
    FRATILOR DEBRANSATIVA FARA SA TINETI CONT DE CE ZIC VECINII , IN PROPRITATEA DUMNEAVOASTRA FACETI CE VRETI VOI.SESIZATI UNIUNEA EUROPEANA IN LEGATURA CU ABUZURILE COLTERMULUI SI CU FAPTUL CA S-AU INVESTITI BANI EUROPENI PENTRU O COMPANIE FALIMENTARA.

  7. Masuri in urma controlului de la primarie a luat PAMPU si anume: A mai angajat cateva pile de ale lui cea mai recenta angajare de acum cateva zile si mai vrea sa reduca cheltuielile? O alta masura a fost restructurarea care a fost un mare FASSSS nu sa realizat nici o reducere a bugetului ba mai mult sa ales cu niste procese si probabil in viitor cu reangajarea fostilor salariati ca de nu avem juristi competenti sa reprezinte interesele societatii. O alta masura marea reorganizare incepand cu 01.02.2014, noua organigrama. Adica foarte recenta unde a infiintat pe langa un post de inginer sef pentru RUSET cadorisindul cu un salar de salar si un spor de conducere, a mai infiintat si alte posturi ilegale si anume:
    – pentru protejatul lui Marcel Nusfelean adica pentru Vali Popa un post de inginer la PSI unde mai este un post ocupat de altcineva
    -pentru ziarista Laura Bondrila postul de Sef Serviciu marketing contracte cu un salar dublu cat a avut, destituindui din functii pe Reghis si Kulcsar deoarece nu mai erau pe placul aviatorului Mircea Cristian.
    pentru pilele lui nasu Sami sa infiintat un compariment struto camila inginerie de sistem cu angajare din exterior ca societatea nu are destui profesionisti.
    -un Birou formare profesionala la resurse umane, birou condus de nimeni alta decat Carmen Pau sotia consilierului Pau. La resurse umane la 4 salariati sunt doi sefi, una este perimata de Trif pe care Pamu a aduso sa poata face cate ilegalitati vrea ca depasita tot nu stie si nu intelege, dar pentru ai respecta in totalitate toate poftele a mai primit si un salar de 5000 de lei. Este bine ca pentru incapabilitate sa primesti un asa salar.
    -fiul sefului dispeceratului Cicala de pe punctul de a fi dat afara(restructurat) a fost promovat Proiectant sistem web si marire de salar.
    -Doamna asistent manager Estera din nou a fost recompensata pentru serviciile sale cu cateva milioane la salar. Prestatia ei o fi ca si cum facea pentru directorul Oance adica dans pe masa?
    -promovarea unui maistru la sectia termomecanica si anume pe Tismanaru un hot care a fost mutat disciplinar cu ani in urma la sud pentru ca a furat de la societate un camion de caramida. De fapt Pampu promoveaza hotii si lingaii lui ca tot un hot este si el.
    Spatiul este foarte mic pentru cate a facu cu aceasta reorganizare(aranjare a lingailor si slugilor sale, ca cei care nu sunt slugi si nu fac drepti in fata lui pampu sunt amenintati ca sunt pe lista de dat afara)
    Oare consiliul de administratie cum poate accepta si aproba atatea mariri de salar si atatea promovari cand societatea este un gaura in care este. Cu ce tupeu a venit astazi Pampu sa propuna sindicatelor sa se gaseasca solutii pentru reducerea cheltuielilor, adica nu sa se gasesca ci avenit direct cu solutii. Tot amaratilor sa li se taie bonurile de masa, sa nu li se mai plateasca orele suplimentare, sa se reduca programul cu 3 zile pe luna, sa plece salariatii in somaj tehnic. De ce nu a venit cu solutia sa li se diminueze conducerii salariile de 10000 lei, sa li se retina banii de concediu de pe anul 2013 de cate 10000 lei fiecare acordati ilegal, in contradictie cu codul muncii, sa nu mai circule cu masinile societatii ca si cum ar fi proprietatea lor.
    Dar cine sa contrazica conducerea?, un lider de sindicat care face drepti in fata lui Pampu adica TITI VIDANJA cu 4 clase si o diploma falsa?, Ghenea care daca a vazut ca nu are sorti de izbanda a lasat-o mai moale?, Marcel Nusfelean care pune si da jos conducerea cand vrea el si care are toata familia si prietenii angajati la aceasta societate? Si nasul Sami si-a aranjat cativa acoliti ca doar lucreaza dintre ei, fara sa fie salarizati pentru firma pe care o conduce din decembrie si anume IRE. El este platit pentru aceasta functie de director IRE pe langa cea de director productie, cu suma de 3000 lei lunar si culmea nesimitirii axesti bani sunt platiti din contul COLTERM, o ilegalitate mai mare nu am vazut. dar probabil va veni si vremea lor sa dea socoteala pentru tot ce fac si pentru distrugerea acestei societati. Dar probabil ca asta vor sa faca sa distruga COLTERM-ul ca doar astazi in sedinta de sindicat aviatorul Mircea Cristian a spus INSOLVENTA COLTERM, pai el este specializat in isolvente ca doar pe toate firmele unde a lucrat le-a bagat in insolventa. Cum poate sa conduca aceasta societate un asemenea specimen de om.
    Domnule primar daca doresti sa mai fi ales ia masuri urgente de redresare a acestei societati de demitere a conducerii care sunt groparii societatii.
    Domnilor din consiliul de administratie trezitiva la realitate si nu va mai lasati mintiti de aceasta adunatura de incapabili si hoti si salvati acesta societate, o solutie simpla demiterea managerului PAMPU si acolitilor lui ca altfel si voi sunteti raspunzatori de tot ce se intampla in aceasta societate.

  8. Sper ca acest „RAPORT” ce trebuie facut public in presa locala sa fie doar varful eisbergului. Pana acum ati dat publicitatii doar RAZBUNAREA unora nemultumiti de consiliul AGA si NIMIC legat de adevaratele probleme ale COLTERM-ului. Concluzia finala apartine RAPORTULUI sau a autorului articolului?

  9. scuze bugetul companiei COLTERM este de peste 60 milioane Euro pe an si datoriile acumulate de PAMPU&GASCA incompetenta eeste de peste 30 de milioane Euro, iar COMPANIA LA CARE NASICUL ESTE MANAGER VA AVEA UN BUGET DE PESTE 70 MILIOANE EURO,
    NISTE INCAPABILI PUSI SA GESTIONEZE BANI SI DESTINE.
    CE NEVOIE ARE COLTERMUL DE DIRECTIE COMERCIALA CAND 90% DIN ACHIZITII SUNT FACUTE (CARBUNE, GAZ, TRANSPORTATOR).
    JOS MIRCEA CRISTIAN ARON – BULEVSRDISTUL NU UITA CAND PLECI SA-L IEI SI PE POPA DORIN.
    PAMPULICA NU NE MAI AMENINTA CU DISPONIBILIZARILE, CU TAIEREA BONURILOR SI A LTOR DREPTURI CA VA DAM IN JUDECATA SI SCORUL IN MECIUL ASTA SINDICATE – ADMINISTRATIE ESTE NET SUPERIOR SUNTETI DE MULT RETROGRADATI.
    JOS RETEAUA MAFIOTA DE LA COLTERM, CU SAU FARA AJUTORUL PRIMARULUI TOT SE VA INTAMPLA SA PLECATI.

  10. Directorul PAMPU PETRICA de la COLTERM are in folosinta 2 masini de serviciu cu o masina pleaca acasa si o foloseste in timpul lui liber vine la serviciu cu ea ,in timpul serviciului are o alta masina care o conduce soferul.Pe masina cu care merge acasa si o foloseste in timpul liber deconteaza pe ea 100 lei plus benzina.Cand pleaca in delegatie la BUCURESTI masina de serviciu pleaca inainte si il asteapta pe el la aeroport el venind cu avionul dupa ce coboara din avion este plimbat cu masina de serviciu prin BUCURESTI si urca in avion si masina de serviciu vine la timisoara goala.Isi permite acest lux pentru ca nu cheltuie bani lui ci bani Timisorenilor,are un salariu pe luna de 10.000 lei plus 2000 lei facand parte din consiliul de administratie .Masurile care se ia sunt concedierea salariatilor dar fara nici o restrictie in cea ce priveste avantajele lor materiale primarul TIMISOAREI ROBU NICOLAIE nu ia nici un fel de masuri permitand luxul si abuzurile acestui director.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.