EXCLUSIV Soția lui Alexandru Chirilă, consilierul personal al primarului Robu, asistență juridică...

EXCLUSIV Soția lui Alexandru Chirilă, consilierul personal al primarului Robu, asistență juridică pentru firma municipalității Retim SA UPDATE 1 Reacţia avocatului Claudia Chirilă

14
DISTRIBUIȚI
chirila robu 1
Alexandru Chirilă (d) este mereu gata să-l sprijine pe primarul Nicolae Robu

Retim SA, societatea care asigură salubritatea în municipiul de pe Bega și în care Primăria Timișoara are 50% din acțiuni, are contract cu avocatul Claudia Chirilă, soția consilierului personal al edilului șef Nicolae Robu pe probleme de audit şi control intern, Alexandru Chirilă. Conform documentelor aflate în posesia PRESSALERT.ro, Claudia Chirilă reprezintă Retim din punct de vedere juridic în relația cu diverși parteneri, aceasta semnând documente în numele companiei.

claudia chirila retim

Legăturile de afaceri dintre soția sa și Retim SA nu au fost negate de Chirilă, acesta declarând pentru PRESSALERT.ro „până acum două săptămâni nu am ştiut de acest contract. Am avut o discuţie cu ea pe această temă. În general nu mă bag pe problemele ei. Moral este o problemă de incompatibilitate. Am înţeles că este de mai mult timp contractul, dar pentru detalii ar trebui să luaţi legătura cu ea. Am totul trecut în declaraţia de interese”.  Cu toate acestea în ultima declarație de interese a lui Chirilă postată pe site-ul Primăriei Timișoara la capitolul „contracte, inclusiv cele de asistenţă juridică, consultanţă şi civile deţinute sau aflate în derulareîn timpul exercitării funcţiilor,mandatelor sau demnităţilor publice finanţate de la bugetul de stat, local şi din fonduri externe încheiate cu societăţi cu capital de stat sau unde statul este acţionar majoritar/minoritar” nu apare nimic consemnat în dreptul rubricii soţ-soţie.


Singura referire la soţia sa apare în declaraţia de avere, unde sunt trecute veniturile obţinute de aceasta ca şi avocat. Am încercat să o contactăm telefonic pe Claudia Chirilă, dar până la ora redactării acestui material nu a răspuns. De asemenea, am solicitat un punct de vedere celor de la Retim, care au susţinut că vor da un răspuns la solicitarea scrisă.

Alexandru Chirilă, fost ofiţer al UM 0215, este consilier personal al primarului liberal Nicolae Robu încă de la începutul mandatului acestuia. În perioada în care era consilier personal al pedelistului Constantin Ostaficiuc, care ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, soţia sa a câştigat o parte din contractul cu DRDP Timişoara pentru exproprierea terenurilor pentru autostrada din judeţul Arad.

UPDATE 1 Avocatul Claudia Chirilă a declarat pentru PRESSALERT.ro „amm un contract de confidenţialitate cu Retim-ul şi nu vă  pot spune prea multe. Nu soţul meu este cel care a intermediat acest contract, ci o cunoştinţă de a mea din interior. Îmi cereau diverse sfaturi juridice. Până la urmă, când s-au aglomerat, le-am făcut o ofertă şi am semnat contractul de asistenţă juridică. Când Sandu s-a dus la primărie m-am interesat dacă există vreun conflict de interese. Unde este conflictul de interese moral reglementat în lege? Dacă soţul meu lucrează acolo nu mai pot avea contracte ca avocat cu societăţi ale primăriei?  Am discutat mai de mult cu soţul meu pe această temă. Şi mai demult. Toate contractele mele sunt trecute într-o declaraţie de interese care este la resurse umane. Nu ştiu de ce nu apar în declaraţia de interese de pe site. Nu ştiu când a fost dată”.

14 COMENTARII

  1. Toţi avocaţii care acordă asistenţă juridică instituţiilor/societăţilor de stat, regii autonome sunt fie aceştia înregimentaţi politic, fie părinţii, soţii, fraţii acestora, ş.a.m.d. Nu cred că există situaţii de acest gen în care vreun avocat fără niciun fel de legătură cu politica să fie „premiat” cu vreun contract de genul celui despre care faceţi vorbire în articol.

  2. La Curtea de Apel Tsoara dna Chirila a reprezentat intr-un proces societatea Agil pentru care pe vremea prefectului dinainte i-a dat facilitati societatii (Agil) la insistentele sotului dnei avocat.
    Cate societati din acestea nu mai sunt???

  3. Nu e de mirare ca madam avocat nu vede conflictul moral . Pai ce este moral la domnul chirila caci citesc ca a fost consilier al lui ostaficiuc deci era pdl , acum este a lui robu deci pnl . Ma insel ?

  4. Ia sa-i facem domnului Chirila o plangere la ANI . Merita pentru ca lunar ridica sute d emilioane pe baza afacerilor nevestei si a traficului de interese. Ia uitati-va la diamantele de pe mainile coanei Claudia si la betiile cu cateva colege pe care le organizeaza.
    Saracul soferul de la noi a murit ca sa se imbuibe javra asta

  5. Nu te lega de cei ce nu mai sunt intre noi…. „anonimul” lu’ peste. Accidente se pot intampla oricui si nu e vina nimanui. Referitor la Chirila, de ce nu ati publicat tot documentul sa vedem ce avere a primit pentru astfel de consultanta???!!

  6. Se vede de la o posta ca lucrul asta inseamna de fapt spaga mascata. Chirila este seful peste audit in Primaria Timisoara. ORI INCHEI CU NEVASTA MEA UN CONTRACT SI IMI DAI SPAGA LEGAL!!!!! ORI TI-O TRAG!!!!!!!

  7. O DAAAAA!!! Nu stia domnul Chirila nimic!!! Sarcul in ce postura l-ati pus. Un om atat de sincer si nevinovat. Nici usturoi nu a mancat nici gura nu ii miroase.

  8. DNA-ul doarmen, nu se sesizeaza nimeni. Pe nici o istitutie abilitata nu intereseaza ce se intampla la Primarie li la societatile controlate de aceasta.

  9. Cum pot sa minta astia cu atata nesimtire. Chirila spune ca el nu a stiut nimic, doamna Chirila spune ca a discutat de mai mult timp cu sotul, chiar de cad s-a angajat in primarie. Bai tampitilor macar puneti-va de acord cand mintiti. Cad te gandesti ce halal de avocata mai este si asta, nu stie sa se scoata pe ea daramite pe altii.

  10. domnu Chirila pe cand era director la prefectura a pus mana moka pe un teren si un lac cu pesti la giarmata unde are o adevarata mosie cu cai poney gradina cu pomi fructiferi conac etc etc. daca o sa fie luat la bani marunti ajunge la popa sapca. iar cat priveste doamna „avocat” asta si-o facut studiile la fara frecventa si bineinteles cum se fac in acest adica nexam carte. inainte o lucrat la Banca unde stampila auru pt. tigani si or dat0 afara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.