Incineratorul de deşeuri, investiţie de 66 de milioane de euro, pe linie...

Incineratorul de deşeuri, investiţie de 66 de milioane de euro, pe linie moartă. Cum explică Primăria Timişoara situaţia

1
DISTRIBUIȚI

groapa-de-gunoi

La finele anului trecut edilul şef Nicolae Robu venea cu veşti bune pentru cetăţenii urbei de pe Bega, în contextul în care primăria bătea palma pe o investiţie care urma să aducă beneficii financiare timişorenilor. Proiectul, însă, a rămas momentan doar pe hârtie.

„A fost semnat contractul de proiectare şi execuţie a centralei de ardere a deşeurilor combustibile (energetice), în valoare de 66 de milioane de euro, cu TVA, care va fi construită în perimetrul CET Sud.


Investiţia este prima de acest fel din România şi vizează arderea deşeurilor şi obţinerea de energie termică şi electrică. Energia termică va fi folosită în sistemul actual de distribuţie al oraşului, energia electrică în surplus urmând să fie vândută sistemului energetic naţional, iar banii astfel obţinuţi vor constitui subvenţie la factura de energie termică” anunţa, în luna decembrie, Robu.

Deşi incineratorul ar trebui să fie realizat în decurs de doi ani de la semnarea contractului, până acum lucrările efective nu au început. Asta deși în contractul se stabilește că lucrările trebuie să înceapă în maxim două săptămâni de la semnare. Întrebată în legătură cu stadiul lucrărilor, Alina Pintilie, purtător de cuvânt al Primăriei Timişoara a informat că „contractul de execuţie a fost semnat şi suntem în perioada de pregătire a lucrărilor”.

Noul incinerator urmează să gestionat de societatea International Recycling Energy (IRE), unde acţionari sunt Consiliul Local Timişoara, compania Colterm şi Raroma Services AG, societatea fiind special constituită în acest scop. Conform autorităţilor locale, investiţia va fi realizată prin credit furnizor, iar licitaţia a fost câştigată de SC Romelectro SA.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.