Melomanii au fost vrăjiţi de JazzyBIT la lansarea albumului de debut, Touch...

Melomanii au fost vrăjiţi de JazzyBIT la lansarea albumului de debut, Touch the sky

3
DISTRIBUIȚI

concertjazzybitTS012 [1024x768]

Lansarea albumului de debut al celor de la JazzyBIT, desfăşurată duminică seara în Sala de concerte „Mihai Perian” a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu”, a adunat la faţa locului un public numeros, alcătuit în mare parte din tineri, care a savurat pe deplin compoziţiile celor trei timişoreni.

Teodor Pop (pian, orgă Hammond, sintetizator), Mihai Moldoveanu (chitară bas) şi Szabó Csongor-Zsolt (tobe, percuţie) au pus la dispoziţia melomanilor materialul discografic „Touch the Sky”, un disc ce conţine zece piese originale înregistrate de către Uţu Pascu şi Octavian Horvath la studioul Audio TM din oraşul nostru.


Evenimentul de lansare, care a avut loc exact la doi ani după primul concert JazzyBIT, le-a prilejuit melomanilor o excursie cât se poate de interesantă în lumea sunetelor jazz, latino, funk şi chiar bucăţele de blues.

Printre piesele care au generat aplauze furtunoase s-au numărat „Story of the heart”, cu ale ei influenţe latino, „Curacao” – un moment sonor care te cucereşte încă din primele secunde şi „Tumbao”. Fără îndoială, „creierul“ celor de la JazzyBIt este clăparul Teodor Pop, care şi-a vrăjit asistenţa cu sound-uri de Hammond a la Booker T Jones. Tobarul Szabó Csongor-Zsolt a fost şi el la înălţime, executând câteva momente deosebit de apreciate de melomani, iar basistul Mihai Moldoveanu a completat aşa cum se cuvine reţeta sonoră a unei seri mai mult decât agreabile.

Deşi la capitolul inventivitate băieţii mai au ceva de lucrat, per ansamblu debutul JazzyBIT este unul cât se poate de reuşit, iar concertul care a beneficiat de acustica extraordinară a sălii de concerte din Ion Vidu a fost unul memorabil. Unicul moment mai puţin reuşit al spectacolului a fost la finalul acestuia, când prezentatorul show-ului a fost invitat pe scenă şi a ţinut morţiş să facă plecăciuni alături de membrii trupei.

Foto: Seba Tătaru

3 COMENTARII

  1. Eli, comentariul tau este rautacios si plin de invidie. Si, mai mult decat atat, din afirmatia ta despre acesti tineri si albumul lor, reiese foarte clar ca jazz-ul si cu tine sunt doua lumi total paralele.
    Un sfat prietenesc, asculta cat mai mult jazz si poate , intr-o zi, vei intelege si tu muzica aceasta.

    Numai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.