Motivele pentru care spărgătorii de lux au fost puşi în libertate de...

Motivele pentru care spărgătorii de lux au fost puşi în libertate de Curtea de Apel Timişoara. Ce a cerut liderul sindicatului poliţiştilor pentru judecătorul Ionescu

38
DISTRIBUIȚI

banda spargatori06_resize

Judecătorul Flavius Ionescu, cel care a decis lăsarea în libertate a celor șapte membri ai grupării spărgătorilor de lux ar putea fi reclamat la Consiliul Suprem al Magistraturii. Polițiștii spun că în joc nu e numai onoare lor, ci și mii de ore de anchetă minuțioasă, desfășurată pe durata unui an, care e acum minimizată de decizia magistratului. Reamintim că, săptămâna trecută, Ciprian Jurci, Ciprian Mihălțan, Răzvan Donici, Ciprian Câmpean, Adrian Bolbos, Ion Păsan și Dănuț Cheregi, anchetați într-un dosar care are în vedere un prejudiciu de peste un milion de euro, au fost lăsați în libertate de către judecătorul de la Curtea de Apel Timișoara.

”Au ajuns poliţiştii bătaia de joc a infractorilor. Toată lumea, de la colegi la șefi, e foarte ofensată. Nu e normal ce se întâmplă, sunt la mijloc sute de ore suplimentare lucrate de fiecare om în parte. Sunt mii de ore lucrate în total, iar acum colegii mei au sentimentul că, deși ei vin trup și suflet la muncă, în slujba cetățeanului, cineva își bate joc de munca lor și de societatea civilă, în ansamblul ei. Colegul care a fost de serviciu în ziua respectivă, când cei șapte au fost eliberați din arest, a povestit că aceștia au strigat „Libertate!”, ceea ce, la o adică, am putea zice că e normal, deși aici e vorba de o ofensă adusă oamenilor legii, insinuând că ar fi fost reținuți pe nedrept.


Pe lângă asta, au adus injurii poliției, după ce au ieșit pe poartă. Efectul? Colegii mei sunt acum descurajați. Lucrez de 20 de ani în Poliție și aceasta a fost cea mai amplă acțiune pe care am văzut-o. Dacă tot ne facem treaba și am muncit atât, în final, când să îţi vezi roadele muncii, când treci peste sutele de ore suplimentare lucrate, când lași deoparte familia, și faptul că te-ai îmbolnăvit de stres, ajungi să te dezumfli, nu mai ai chef de nimic. În Judiciar, orice realizare e un imbold. Ce imbold să ai când după atâta muncă, infractorii sunt puși în libertate? Tot ce pot eu să fac e să fiu portavocea colegilor mei, iar mai departe, superiorii noștri fac demersurile necesare ca lucrurile să nu rămână așa”, a declarat Doinel Malcoci, liderul de sindicat al polițiștilor timișeni. Şeful Poliției Timiș, comisarul şef Sorin Munteanu, spune că nu el personal poate face reclamație la CSM, dar susţine că ”am informat pe domnul comandant al IGPR, am discutat cu șefii parchetelor și DIICOT din Timișoara  și cu șefii SRI și SIPI. Fiecare, la rândul lui, se va ocupa de problemă. E păcat  de munca atâtor ofițeri”.

Judecătorul Flavius Ionescu, care pe 5 februarie i-a eliberat din arest pe spărgătorii de lux este acelaşi care a refuzat rearestarea lui Sergiu Burkas, în timpul procesului dintr-un dosar de crimă organizată. După un timp, Burkas a fost arestat pentru crima de la Sinersig și condamnat la 24 de ani de închisoare. Motivarea sentinței eliberatoare pentru spărgătorii de lux nu a fost încă redactată. Magistratul Cristian Pup, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Timișoara ne-a declarant că, în opinia judecătorului Ionescu, probele și indiciile care să îi incrimineze pe cei şapte  aproape că lipsesc. „În dosar lipsesc acele indicii temeinice care să contureze o punere a acestor suspecți alături de faptele care le sunt imputate”, a declarat Pup. Vă reamintim că în timpul percheziţiilor la gâtul unuia dintre suspecţi a fost găsit un lanţ de aur unicat, care era în seiful furat de la Oţelu Roşu, iar din una dintre locaţii a fost ridicată o pereche de adidaşi a cărei urmă este la fel cu cele găsite la locul unora dintre spargeri.

38 COMENTARII

  1. DNA !!! CE FACETI DORMITI ??? DE CE NU IL BAGATI PUTIN IN COLT PE JEGUL DE IONESCU??
    Si-o trage cu avocata….. prin ea se dau spagile!! DNA, trebuie sa va faca altii dosarele??

  2. Urmarind doar presa din ultimii ani mi se par foarte bizare punerile in libertate dictate de acest judecator in cazur9i de infractiuni extrem de grave si in cazul a unor infractori care mai tarziu au luat si vieti. Daca din punct de vedere circumstantial acestea pot fi simple coincidente (desi foarte multe) din punct de vedere moral acest judecator este foarte vinovat fata de noi, cetatenii cinstiti. Mai mult decat atat…uitati-va la toate declaratiile lui de avere si veti constata ca spre deosebire de colegii lui, dintre care cunosc si eu personal si care sunt oamenii de o cinste si corectitudine ireprosabile, el este singurul care nu detine aproape nimic, care in ultimii ani a facut diverse vanzari de bunuri care ii apartineau, banii au disparut iar eventualele proprietati le-a „donat” catre tatal lui. Mie mi se pare acest comportament cel putin dubios, un comportament zelos prin care incearca sa para „curat”. Un om care nu are nimic de ascuns nu incearca sa-si instraineze bunurile in acest fel. Sper din suflet ca CSM-ul sa faca lumina in cazul acestui judecator care repet, din punctul meu de vedere, are un comportament bizar in ceea ce priveste solutiile pe care le da, comportament care aparent partineste infractorii si infractiunea si nicidecum legea.

  3. e adevarat ca daca nu ai probe nu -i poti aresta dar parca totusi,,atatia politisti si alte structuri care au lucrat la caz sa nu vina ca nici o proba este greu de crezut…

    • tu chiar ii crezi ca ei muncesc?:))) sta in birou si beau cafele si primesc spaga :))) asa tot sa muncim toti :)))) BV SPARGATORI DE LUX!!!!

  4. Mdah. Politia are o pozitie de inteles – la fel cum si ei au „inteles” de ce presupusii spargatori au strigat „Libertate”. Pe de alta parte, din nou lumea vorbeste de cantitatea de munca si nu de calitatea ei.
    Fara alua apararea cuiva (cu atat mai mult ca cat nu stiu continutul hotararii instantei) spun ca in mod indiscutabil dreptul penal este o „stiinta exacta” pentru toate partile implicate – anchetatori/politisti, procurori, judecatori, etc.-.

  5. FILATI-L PE IONESCU SI VA GARANTAZ CA IN MAXIM 6 LUNI O SA-L GASITI IN RAHAT PANA IN GAT, CUM ZICEA CINEVA CA DOAR TAOTA ZIUA BEA DE RUPE SI SCHIMBA MASINILE DIN TREI IN TREI LUNI, DESI COMBINATIILE SE FAC PRIN TAICA-SU PRIETEN CU DAC, ALT FOST JUDECATOR CORUPT
    E MAI MULT DECAT EVIDENT CA A LUAT BANI DE LA INFRACTORI, S-AU MAI GASIT SI ARME CU SERIILE STERSE, IAR INDIVIZII SUNT FILMATI LA FIECARE LOCATIE UNDE AU FURAT IN MOMENTUL FURTULUI, OARE CUM DE ERAU DE FIECARE DATA UNDE SE FURA PRIN SIBIU, CARAS SI TIMIS.
    ACESTEA NU SUNT PROBE ?
    BAGATI-L PE JEGOSU ASTA DE IONESCU LA PARNAIE SA STEA IN CELULA CU CEI PE CARE I-A ELIBERAT SA II DEA LA INEL MARO

  6. Chiar dacă şi-a susţinut doctoratul din arest preventiv, fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, judecătorul Cătălin Şerban, nu are o viaţă deloc uşoară după gratii. Potrivit surselor „Redeşteptarea”, Cătălin Şerban a fost bătut în momentul în care infractorii de drept comun au aflat că, „afară”, Şerban a fost judecător.

    „Totul s-a întâmplat în duba Poliţiei, în timpul unuia dintre transferurile de la Penitenciarul Aiud, la Bucureşti, la Curtea Supremă. Discuţiile au apărut în momentul în care unul dintre deţinuţi l-a recunoscut că e judecător şi a fost comportamentul tipic, asa cum se spune, al hoţilor împotriva vardiştilor”, au explicat surse judiciare, potrivit cărora, Şerban nu a suferit leziuni care să atragă atenţia în momentul introducerii în arest. Potrivit, însă, unor alte surse, urmele lăsate de deţinuţii-bătăuşi au fost vizibile.

  7. ofuscarea politiei, care ameninta cu represalii la adresa magistratului este un mare fas ! s-au invat prost militienii cu arestarile pe vorbe si imbarligaturi ! gata cu vechile coduri ! .. orice invat are si dezvat ! sa se obisnuiasca deacum ca nu se vor ma face arestari pentru orice gainarii, iar in lipsa probelor nu va mai fi nimeni arestat in Romania 2014 ! exista de acum arestul la domiciliu, controlul judiciar si controlul judiciar pe cautiune care functioneza foarte bine in orice stat de drept ! toti neavizatii isi dau cu parerea, mai bine ar pune mana pe carte si ar invata noile coduri ca cele vechi sunt amintire ..

  8. Magistraţii greşesc, dar nu plătesc
    Dincolo de haina pe care o poartă, şi magistraţii sunt oameni. Adică şi ei sunt supuşi greşelilor. Din păcate, însă, cele mai multe erori în justiţia din România sunt inadmisibile, făcute pe fondul unei judecăţi tulburi, a nepriceperii profesionale, al parti-pris-urilor sau al corupţiei. Teoretic, există posibilitatea tragerii la răspundere a magistraţilor pentru greşelile proprii. În cazul în care o persoană se consideră lezată în drepturi, poate acţiona în instanţă pe procurorul sau judecătorul care l-a vătămat. Practic, e mai greu, pentru că procedura e stufoasă, scumpă şi îndelungată. De câţi magistraţi acţionaţi în instanţă şi pedepsiţi aţi auzit?

  9. Na lasa, politistii sunt platiti pentru asta si si`or fi dat si niste prime, te pomeni. Exista o lege si sunt 100% ca magistratul a dat o sentinta legala. Malcoci asta o fi vreun maestru al dosarelor! Iti dai seama ce important este a meu? ”am informat pe domnul comandant al IGPR, am discutat cu șefii parchetelor și DIICOT din Timișoara și cu șefii SRI și SIPI”.. bah baiatu`, cine te baga pe tine in seama?

  10. SA LE MULTUMITI GUVERNATILOR CARE AU FACUT LEGI PENTRU EXCROCI HOTI SI CLIETELA LOR POLITICA, NICI INTR-0 TARA DIN LUME NU SE POATE INTIMPLA CE SE INTIMPLA LA NOI

  11. Lui Flavius Ionescu nu-i pasa de dreptate si de alte structuri atita vreme cit in spatele lui se afla DNA-ul lui Papici. Burkas a fost angajatul executorului camatarilor care in acelasi timp este varul lui Papici. Cineva spunea de un traficant de tigari care a disparut din vama Moravita cind s-a declansat operatiunea Moravita. Cu cine s-a intalnit atunci traficantul. Cu seful DNA. Si atunci sa-i pese lui Flavius de celelalte structuri? Cei mai mari infractori sint in DNA. Santajeaza si tin in mina sistemul. Daca ar pica Papici s-ar destructura intreaga retea mafiota.

  12. este o parte de adevar in toate astea,la curtea de apel mai sunt in afara de Ionescu ,judecatoare corupte,este foarte greu sa probezi un act de coruptie dar in timp cred ca structurile isi vor face treaba,mai mult filaj si pe timp de noapte si veti vedea pe unde umbla banuitii de coruptie si astfel vazut cum ajung in posesia banilor,evident oamenii sunt inteligenti si stiu sa se fereasca nu aveti dea face cu oameni simplii,lucru extrem de complicat,respect pentru justitiabilii adevarati !

  13. Istias judecatorii manan mana cu infractorii k i lasa liberi . Dati judecatorii in presa si face ti de rusine sa i vedem si noi. Rusine justitiei timisene .

  14. Domnul lider de sindicat pare a nu fi aflat ca de la 1 februarie noul Cod penal prevede ca declaratiile publice facute pe durata unei proceduri judiciare cu privire la comportarea unui judecator, in scopul de a-l influenta sau intimida, constituie infractiunea de presiuni asupra justitiei (art. 276). Dincolo de aspectul tehnic, nu cred ca prin prisma nivelului sau de pregatire juridica este in masura sa se pronunte asupra corectitudinii unei hotarari judecatoresti si, cu atat mai putin, asupra uneia a carei motivare nici macar nu o cunoaste. Nu cred ca ar fi prima data cand politia crede ca are un dosar fara cusur, dar realitatea este cu totul alta, iar volumul mare de munca nu e un argument suficient pentru a justifica arestarea, daca munca s-a dovedit a fi sterila. Toti cei care se arata revoltati de solutie cunosc doar punctul de vedere al politiei sau parchetului, scurs cu grija in presa doar cu aspectele ce-i avantajeaza. Realitatea din dosar ar putea, insa, sa-i surprinda, asa cum politistii, prin liderul de sindicat, sunt acum surprinsi ca mai exista si judecatori care au taria de a da solutii doar pe baza probelor din dosar, nu pe baza parerilor exprimate in presa sau pe baza informatiilor soptite de procurorul ce se scuza ca nu are probe, dar stie cu certitudine ca inculpatul e vinovat si trebuie arestat. Mirarea lor e oarecum de inteles, caci dupa ani multi in care arestarile curgeau pe banda fara surprize, au aparut judecatori care isi cunosc bine dosarele si sunt capabili sa aplice strict legea, asumandu-si solutii contrare opiniei acuzarii. E interesant de observat cum cei ce-l blameaza acum pe judecator, se pot transforma rapid in sustinatori in cazul in care ei sau persoane apropiate lor sunt arestati pentru ca asa vrea parchetul, urmand ca probele sa fie cautate ulterior. Sunt sigur ca in acel moment se vor ruga sa ajunga sa-i judece Ionescu si, daca dorinta li se implineste, il vor ruga sa se uite in dosar, sa observe ca nu exista probe, iar ceea ce sustine procurorul si relateaza presa sunt doar presupuneri.

  15. va pot spune ca nu exista probe concrete am studiat dosarul e facut pe vorbe nu fapte .. am auzit ca a fost …am auzit ca a furat … am auzit ca a vorbit .. astea nu sint probe sint vorbe , daca era ce va concret ii aresta cu siguranta dar nu este nimic concret in dosar de aia nu au nici o interdictie nimic .. cum poti sa afirmi ca bolbos adrian a fost acolo la otelu rosul ,cind el in perioada aia era in puscarie in italia .. asta da acheta dupa ureche ..si asta se poate dovedi cu acte nu cu vorbe ….. este totul o minciuna facuta dupa ureche .. procuroru acuza si zice… in perioada de23.1.2013 sa intors bolbos adrian si ceilalti cu el la otelul rosul si a furat seiful de circa o tona jumate ce se afla o suma de bani de 500.000 de euro .. ok sint de acord o fi avut dar de ce nu a cercetat bine cazul de ce na vazut ca bolbos era arestat in italia in perioada aia cum poti sa il acuzi el a fost eliberat in 22.04 2013 o putem demonstra cu acte nu cu vorbe .. este o greseal necontenita in rominia se facut arestari pe vorbe si interceptari acuma faceti dovada cu fapte temeinice sa ii arestam judecatorul a avut dreptate ca lea dat drumul .. cu siguranta a studiat cazul si a vazut ca nui cazul de arestare ..lantul gasit acasa la bolbos il avea in italia la el cind la arestat in 2011 sint fotografii in dosarul di italia sa dovedeasca ca nui alu ala .. sint nu mai si nu mai minciuni .. dosar fabricat dupa vorbe si nici o fapta concreta vai samar de politai va pling de mila ce cercetari ati facut …vati dat si voi seama ca ati gresit si acuma ii judecatorul de vina … felicitari sinteti tarii sa continuati tot asa si o sa muriti de foame …la revedere … o sa se dovedeasca nevinovatia la mai multi din dosarul asta … fiti pe faza ca o sa vedeti .. vam pupat pe toti dusmani ce nau loc de iei ….

  16. domule procuror sandor cred ca cu dosarul asta ati cam dat gres … sint acuzati care chiar sufera degeaba persoane care nu a avut nici o inplicatie .. e tare intors pe dos tot dosarul asta sint multi martori mincinosi care chiar mias dori sa ii bata dumnezeu asa cum a jurat pe biblie strimb sa se strimbe si iei tot asa .. si sa ii puneti la testul poligrafic pe toti sa vedeti cum mint martorii sit mincinosi se contrazic in declaratii nu ma si nu ma minciuni … studiati bine cazul că e dicotul nu e ori si cine am pretenti .. la dicoot … asa ca ati gresit amarnic .. am studiat dosarul mi se pare o prostie rara chiar foarte rara… se aduc fapte nu vorbe de la toti dusmanii lumea e invidioasa si vorbeste cam mult ..dar fapte nimic … concret .. sper ca astia de la pressalert sa vada ca e o greseala in dosarul asta spor la lucru in continuare …

  17. Cine a facut mai multe investigații? Poliția sau frații Olteanu? Unde s-au evaporat toate probele video, audio care „existau”? Nimeni nu poate sa reținā oamenii aceştia pe vorbele lui Adi Olteanu!

  18. Tovarăşe anonimus ” aatrox ” : 1._Nu-mi ascund.faţa , pentru că o am , aşa cum este ; 2._Învăţaţi să citiţi :-de atâta URĂ nu aţi văzut cine a declarat că a anunţat acele autorităţi ; – nu ştiu dacă sunt ” băgat ” în seamă de toată lumea , dar , fără falsă modestie , cred că sunt OM !!!

  19. Pentru cei care nu ştiu ce înseamnă să ţi se spargă casa si pentru cei care nu ştiu cum este să-si vadă munca dusă ….îi rog să se pună în pielea celui ” lovit ” şi vor vedea cum mai văd , atunci , viaţa !

  20. Politistii au dreptate in acest caz. Ma bucur ca s-au publicat identitatile borfasilor si in cazul in care voi fi furat voi stii exact dupa cine sa ma duc cu colegii si sa imi fac dreptate fiindca acesti „judecatori” imi este foarte clar ca nu au nici o treaba cu justitia. Ca si cetatean rog parchetul sa se sesizeze in cazul acestui „judecator” Flavius Ionescu.

  21. dom’militian asta… a… cum ii zice acum ca comportamentul pare de militian uniforma de politai… Aveti ceva dovezi ca marele magistrat este corupt? La dna cu el. Aveti mare grija, aveti nevoie (cica mai nou) de ceva ce se numeste cica probe. In alta ordine de idei, va bucura faptul ca daca ar fi fost baietii arestati pe 29 de zile? Asta era marea bucurie? Nu mai bine aveti grija ca nefericitul ala de procuror sa aibe suficiente PROBE si sa obtina ceva ce se numeste CONDAMNARE ? Va doare curtea de apel? Nu i nimic, onor ICCJ, o sa va satisfaca pe deplin. Ii leaga dudia aia vopsita si pe par si pe fata, personal si imediat ce ii spuneti ca v-ati facut meseria pt care sunteti platit. Da. V-ati facut meseria. Atat. Vreti si o medalie? Se rezolva. Dar nu mai bine ne lasati cu munca tipica de activist de partid si continuati sa strangeti PROBE ?

    PS 1 am DEX dar daca vorbesc din el nu ma intelegeti
    PS 1′ disonanta intentionata
    PS 2 daca va doare ce am scris mai sus, e un pamflet (ca cica merge cu pamfletul)
    PS 3 sper ca pana la abrogarea lui 276 cp onorabilul functionar public sa aibe un dosar penal si suspendarea ce decurge de la sine
    PS 4 sper domnule politist ca ati intrebat „victima” de unde avea din salariul de functionar public 500000 euro + maruntis in seif. Nu?

  22. e foarte simplu, declaratiile fiscale si sa justifice fiecare de unde a procurat banii necesari achizitiilor, ei sau rudele lor, atunci sa vedem…………

  23. Dar Malcoci asta cate dosare o fi facut in viata lui de politist? Mare politist si asta ! Sa-si vada de treaba lui. Habar n-are ce vorbeste. Doar bate din gura si-i amageste pe bietii politisti cu una cu alta.

  24. Anonimule ” p…s ” :-1.Nu ştiţi nimic despre mine ! Să vorbească cei care mă cunosc şi au habar despre activitatea mea ca poliţist .Legat de datul din gură , la fel , nu ştiţi NIMIC . Se pare că sunteţi un FRUSTRAT , mai cu seamă că nu arătaţi BĂRBĂŢIE , stând sub anonimat !

  25. I-ai albit Ionescule, ca doar ti-au dat cat le-ai cerut, doar au de unde.Ai uitat sa gasesti o motivare si la arma găsită la Mihaltan acasă care provine de la una din spargeri, sau acolo nu mai ai ce spune, ca doar lucrurile sunt prea clare si mai bine ,,ai uitat-o”.
    Jeg penal ce esti…………….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.