EFECTUL investigației PRESSALERT.ro: Constantin Ostaficiuc, liderul PD-L Timiș, NU va candida la...

EFECTUL investigației PRESSALERT.ro: Constantin Ostaficiuc, liderul PD-L Timiș, NU va candida la europarlamentare

9
DISTRIBUIȚI

ostaficiuc noditi

Şeful PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, a recunoscut, astăzi, în final, că nu poate candida la alegerile europarlamentare din cauza conflictului de interese dezvăluit de PRESSALERT.ro . După ce ANI a decis că acesta s-a aflat în conflict de interese pe vremea cand era şef al Consiului Judeţean Timiş, pentru că a aprobat în plen o parcelă în Parcul Industral Tehnologic pentru firma fiicei sale, Ornella Design, pedelistul a declarat sus şi tare cu fiecare ocazie care i s-a ivit că legea nu îl împiedică să candideze la europarlamentare.

Mai mult, în data de 14 februarie, într-o conferință de presă alături de Monica Macovei, Ostaficiuc anunţa că va candida pentru Parlamentul European citind chiar din decizia ANI că legea nu îi interzice acest lucru. Ei bine, astăzi, după ce deputatul PDL Alin Popovciu s-a pripit să anunţe că Ostaficiuc nu va mai candida, confirmarea a venit pe cale oficală, printr-un comunicat.

”Regret această situație, știu că aș fi reprezentat cu cinste România în Parlamentul European. Înțeleg dezamăgirea colegilor mei însă doresc să-i asigur că am luat cea mai bună decizie pentru partid”, a scris Ostaficiuc. Tot în comunicat se arată că” Ostaficiuc a luat această decizie în urma consultării cu avocații săi, care l-au reprezentat în instanță în procesul de contestare a deciziei ANI privind conflictul de interese.


Aceștia i-au sugerat ca fiind foarte probabil ca ANI să conteste la BEC candidatura sa, în această situație, PDL riscând să nu mai aibă lista completa și, implicit, să piardă reprezentanți în secțiile de votare din toată țara”.

Cum a ajuns Ostaficiuc în atenția ANI

După ce PRESSALERT.ro a dezvăluit, în 2010, faptul că atunci când era preşedinte al consiliului judeţean “parcela de aur” din Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara a fost concesionată afirmei Ornella Design SRL, în care asociaţi sunt soţia, fiica şi ginerele lui Ostaficiuc, ANI a declanşat o anchetă, descoperind faptul că preşedintele CJ Timiş şi subordonaţii acestuia au încălcat legea – de la încălcarea procedurilor de atribuire, până la afaceri între firma familiei şi o instituţie subordonată CJT. După ce a pierdut procesul de la Curtea de Apel Timişoara unde a cerut anularea deciziei ANI în care precizează că inspectorii de integritate s-au autosesizat în urma investigaţiei PRESSALERT.ro, Ostaficiuc a făcut recurs. În cele din urmă, Înalta Curte de Casație și Justiție cu Agenția Națională de Integritate a dat decizia definitivă în vara anului trecut, găsindu-l pe Ostaficiuc în conflict de interese.

9 COMENTARII

  1. eu zic ca faptul ca s-a retras pt ca ar putea avea probleme e unul foarte important…poate reusiti voi astia de la pressalert sa o faceti si pe grapini sa nu mai candideze, nu de alta, dar o asa tampita sa ne reprezinte orasul cred ca e prea mult

  2. ostafu si-a platit prostiile care le-a facut: a pierdut alegerile usturator si uite ca nu mai poate candida..dar ce facem cu astia care bine mersi stau si fura continuu? ce facem ponta aka copy paste? sa se faca dreptate pana la capat

  3. Afara cu el ma intreb cum de nu e la zdup si el si altii care au furat en gros cu tupeu si o nesimtire la maxim . Kat de grapini sa candideze la botseni sau la suseava k i d acolo moldoveanca

  4. Un singur politician in timis si va bucurati ca nu ne poate reprezenta, atunci ce putem spune de mincinosul grindeanu, de horia cristian care iubea timisoara doar in campanie sau despre inteligentul titu bojin cunoscut prin citatul cita peste.

  5. Dumnezeu e sus!acest monstru trebuie sa faca puscarie,odata si-o data!are prea multe pacate,prea a nenorocit multe persoane de buna credinta,trebuie sa plateasca!

  6. Clanul Cârpaci, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, au reuşit să o dea afară din casă pe Felicia Stancovici. Profesoara de muzică de la Timişoara a fost obligată să plece din propria casă, după ce a fost terorizată zilnic de clanul de ţigani. Mai întâi, ţiganii au început cu chefuri şi ţipete în toiul nopţii. Pentru că au văzut că această metodă nu merge şi profesoara nu vrea să părăsească locuinţa, ţiganii au început să spargă pereţii despărţitori ai apartamentelor, pentru a ajunge cu japca în casa Feliciei Stancovici. După doi ani de calvar, timişoreanca a fost nevoită să vândă clanului de romi, pe nimic, locuinţa în care a trăit de când se ştie. Calvarul femeii a început în momentul în care Ostaficiuc, chiriaş în vila naţionalizată de pe strada Victor Babeş nr. 5, i-a vândut lui Cârpaci partea sa de casă. Pentru ca nimeni să nu facă legătura între Ostaficiuc şi clanul de rromi, s-a apelat la o schemă bine pusă la punct. Mai întâi, „casa” preşedintelui CJ Timiş a fost vândută, printr-o agenţie imobiliară, unei terţe persoane, chipurile unui „cumpărător de bună credinţă”, care, la scurt timp, a revândut acelaşi apartament clanului de rromi ce a terorizat Timişoara. Toate aceste tranzacţii s-au făcut în momentul în care Ostaficiuc nu era în oraş, aranjându-şi o „ieşire de serviciu” la Bruxelles.

  7. Din vânzarea apartamentelor situate în vila de pe strada Victor Babeş a ieşit bine clanul de ţigani Cârpaci şi preşedintele Ostaficiuc. Preşedintele CJT a încasat 300.000 de euro, bani la care a mai adăugat el câte ceva, apoi a pus de- o altă vilă într-un cartier select din Timişoara. De asemenea, clanul Cârpaci a reuşit să pună mâna pe o vilă superbă, la un preţ de nimic. Singura care a avut de pierdut a fost Felicia Stancovici, care, în acest moment, locuieşte într-un apartament modest de bloc. Banii pe care i-a primit de la ţigani au fost insuficienţi pentru achiziţionarea apartamentului, astfel încât doamna Stancovici a avut de suferit enorm.

    <

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.