Munții Banatului se pregătesc să devină o destinație de top pentru schiori....

Munții Banatului se pregătesc să devină o destinație de top pentru schiori. Câte milioane de euro a investit până acum Romeo Dunca FOTO

7
DISTRIBUIȚI
<


p>muntele mic 2

A dus steagul României la Polul Nord şi la Polul Sud, apoi și-a dorit să practice sporturi de iarnă la el în ţară, pe o pârtie de calitate. Cu o investiție de milioane de euro, Romeo Dunca transformă munții din Caraș Severin într-una din cele mai moderne stațiuni de schi din țară.  Cunoscutul om de afaceri a demarat două proiecte, pe două domenii de schi, la Muntele Mic și la Nedeia, pe Țarcu. Pe Muntele Mic, lucrurile se mișcă repede. Dintr-o investiție de 4,2 milioane de euro, un milion au fost deja folosit. ”Am construit pârtiile, am montat stâlpii pentru telescaun. Practic, se poate schia, dacă ninge”, spune Romeo Dunca. Pârtiile sunt pregătite. Omul de afaceri spune că e vorba de 25 de kilometri de pârtie.

La Muntele Mic însă, iarna aceasta a fost săracă în zăpadă. De aceea, pentru sezonul viitor, omul de afaceri are în vedere și montarea unei instalații pentru zăpadă artficială. Și tot până atunci va fi pornită și linia electrică, pentru care omul de afaceri a primit promisiuni de sprijin din partea consiliului județean. Telescaunele vor permite transportul a 1.800 de turişti pe oră. Pârtia, va fi dotată cu nocturnă. ”Există mai multe variante de coborâre, cea mai lungă de trei kilometri, iar cea mai scurtă de 1,7 kilometri”, spune Dunca.

Pârtiile olimpice de la Nedeia mai au de așteptat

O investiție cu adevărat menită să scoată România din anonimat ca destinație de schi se naște la Culmea Nedeii, între Poiana Mărului şi Muntele Mic. Și aici este vorba tot de o investiție a lui Romeo Dunca. ”Vor fi aici 85 de kilometri de pârtie, nouă instalații, între 2.200 și 800 de metri altitudine. E un proiect foarte mare, cu pârtii olimpice”, explică Dunca. Aici investiția se ridică momentan la două milioane de euro, fiind construită doar prima instalație de schi. Proiectul stagnează, după ce a ajuns în instanță cu autoritățile de mediu (”Am câștigat la prima instanță; reținându-se abuzul de drept al custodelui parcului natural și al Ministerului Mediului” – explică Dunca), pe de altă parte din cauza procesului din dosarul de corupție instrumentat de DNA, în care reprezentanții administrației din Zăvoi sunt judecați.

sursa foto muntelemiconline.ro

7 COMENTARII

  1. fratii cristescu au distrus tot,dunca incearca sa repuna la loc incet incet,atunci cine e banateanul!? ar trebui sa ia exemplu de la dunca si sa nu mai bata cu pumnul in piet ca ei sunt mari timisoreni sau banateni

  2. ai tras pe nas cand ai scris articolul asta..? Muntele mic ca domeniu schiabil e zero barat in acest moment, unde se regaseste investita de 4.2 milioane…? am fost acum 2 saptamani, VARZA totul. Teleschiuri din anii 60, partii scurte si neintretinute, pietre, bolovani, damburi idioate ce putea fi sparte cu un utilaj rudimentar, etc.

  3. Tot in Austria merg cei cu ceva bani..in saracia aia de pe muntele Mic unde na i alte variante de petrecere a timpului liber nu vor veni cei cu adevarat pretentiosi…pe de alta parte nici zapada nu a fost ..asa ca investitia este nerentabila din start

  4. parlitul de dunca a investit 4 mil de euroi!? voi sunteti normali? asta investeste numai ce scoate din partile astea pentru capre care functioneaza acum. tipul nu plateste un leu la stat si vrea totul moca… si-a construit casa ilegal, fara nicio autorizatie in varful muntelui… la pol a foat pe banii primariei caransebes, ca este prieten cu vela… de ce nu-i controeaza nimeni pe munte? acolo toti fac evaziune, nimeni nu da o chitanta. astia sunt paduchii de banat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.