Nicu Alifantis a aniversat 40 de ani de carieră, pe scena Filarmonicii...

Nicu Alifantis a aniversat 40 de ani de carieră, pe scena Filarmonicii din Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-590511117">

concertnicu (3) [1024x768]

Nicu Alifantis şi trupa Mozaic au cântat în faţa unei săli pline ochi, aseară, pe scena Filarmonicii, unde timişorenii au avut parte de un spectacol pe cinste, primit cu ropote de aplauze. În deschiderea evenimentului, pe scenă a apărut directorul Filarmonicii, Ioan Gârboni, care şi-a început speech-ul cu o mini – glumă conform căreia Nicu Alifantis nu va mai cânta. După care, a precizat că avem de-a face cu un moment istoric, fiindcă Timişoara este singurul oraş în care artistul cântă alături de band-ul Mozaic. Fapt aproape adevărat, în condiţiile în care pe lângă concertul susținut la Timișora, artistul va cânta şi la Bucureşti, în aceeaşi formulă. „Le mulţumesc celor de la PR Beta şi Primăriei, pentru acest eveniment. Este un moment istoric. Să fiţi drăgăstoşi cu Nicu Alifantis, căci la 40 de ani de carieră merită acest lucru“, a mai adăugat acesta.

Celebrul artist care sărbătoreşte 40 de ani de carieră, Nicu Alifantis, şi-a făcut intrarea pe scenă într-un mare stil, alături de membrii trupei sale: Raul Kuşak (clape), Mihai Neniţă (vioară), Răzvan Mirică (chitară), Cristian Soleanu (saxofon şi clarinet), Adrian Cojocaru (trombon), Adrian Flautistu (contrabas) şi Marcel Moldovan (tobe). „Mă simt flatat şi emoţionat, în primul rând că sunteţi foarte mulţi. În al doilea rând că sunt nişte ani buni de când n-am fost la Timişoara. Şi în al treilea rând pentru că mă aflu alături de aceşti minunaţi prieteni ai mei în această seară. Când sărbătoresc 40 de ani de carieră. Sunt o babă, asta e…. În al patrulea rând e o onoare pentru mine să cânt în această sală. Prima oară am cântat anul trecut aici, într-un eveniment privat. E o onoare să fiu pe o scenă pe care au păşit atâţia oameni importanţi“, a rostit Nicu Alifantis în debutul show-ului său, care a cuprins câteva piese vechi şi multe melodii incluse pe albumul Mozaic, apărut pe piaţă în cursul anului trecut. Printre cele mai interesante momente ale recitalului la care au asistat conform organizatorilor peste 860 de spectatori, s-au numărat reorchestraţii ale unor hituri vechi („Ploaie în luna lui Marte“ cu saxofonul mirific al lui Cristian Soleanu sau „Ce bine că eşti“), dar adevărata magie a acestui spectacol a constituit-o prestaţia de excepţie a întregului band, pasajele de vioară executate de Mihai Neniţă sau sound-ul de Hammond scos la iveală de Raul Kusak fiind deosebit de atractive.

„Bunicul meu toată viaţa a stat pe un vapor, tată meu a fost primul care a stat pe uscat dar a lucrat în domeniu, la şantierul naval din Brăila, iar eu am fost cel care am stricat tradiţia familiei şi m-am apucat de cântat. Bunicul meu a avut un of toată viaţa lui. În puţinele momente petrecute pe uscat în care stăteam de vorbă îşi dorea foarte tare să ajungă să viziteze Portugalia. Nu am aflat niciodată de ce. Cand m-am apucat să fac acest album, am dedicat acest cântec lui. Melodia este scrisă pe versurile unui important poet portughez Luís de Camões, care e un erou naţional. Asta e povestea cântecului. De aceea v-am cântat în portugheză. Nu mă înjuraţi prea tare“, a rostit Nicu Alifantis pe scenă, după ce a cântat Amor E Fogo, una din piesele incluse pe discul Mozaic. Pe parcursul spectacolului, Nicu Alifantis a cântat şi la o chitară mică „de criză“, spre deliciul asistenţei, iar aplauzele furtunoase de la final au consfinţit o seară agreabilă, în compania unui artist desăvârşit. La plecare, standul de merchandising al artistului a fost luat cu asalt de spectatori, iar discul Mozaic a fost achiziţionat de melomani şi sub formă de vinil. Dincolo de toate, recitalurile lui Nicu Alifantis ating acele zone ale fiinţei umane care sunt răspunzătoare pentru crearea emoţiilor, iar piesele sale simple şi fără brizbriz-uri emană prin toţi porii bun gust.

Foto: Flavius Neamciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.