Părinți din Timișoara, disperați să-și înscrie odrasla la una dintre școlile de...

Părinți din Timișoara, disperați să-și înscrie odrasla la una dintre școlile de elită. Cât sunt dispuși să plătească pentru o viză de flotant

3
DISTRIBUIȚI

IMG_2411-640x477

Înscrierile în clasa pregătitoare au început de câteva zile. În județul nostru sunt disponibile în jur de 6.500 de locuri, dar părinții nu pot să își înscrie odrasla la orice școală, ci principalul criteriu de selecție îl reprezintă domiciliul părinților.

Tocmai de aceea, părinții nemulțumiți că odrasla lor nu poate fi înscrisă la una din școlile de elită, aleargă disperați în căutarea unei soluții. Una dintre acestea o reprezintă aceea de a se “muta” doar în acte cât mai aproape de unitatea de învățământ la care doresc să-și trimită copilul. Este și cazul familiei Grădinaru din Timișoara, care dorește cu orice preț să-și înscrie copilul în clasa zero la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva”. Aceștia au împânzit stâlpii din fața Prefecturii, cât și cei de pe strada C. D. Loga unde se află școala preferată, cu afișe pe care scrie “caut viză flotant în zonă pentru școală”.

Contactată telefonic, doamna Grădinaru ne-a spus că a recurs la această metodă pentru că locuiește în Calea Aradului și își dorește să-și înscrie copilul la școala din centrul orașului. “Este o școală bună, plus că este și aproape de locul de muncă al soțului, iar copilul meu poate să ia de la Poșta Mare autobuzul 40 și ajunge acasă.


Vrem în mod special să ne înscriem copilul la Liceul Pedagogic pentru că o cunoaștem pe învățătoarea care-i va preda”, ne explică doamna Grădinaru motivul pentru care are nevoie de viză de flotant.

IMG_2414-640x477

Femeia spune că este dispusă să ne plătească cu suma de 50 de euro, dacă dorim să îi luăm familia în spațiu, și chiar s-a interesat la Serviciul de Evidență a Populației despre modalitatea în care se fac vizele de flotant. “Nu avem nicio cunoștință în zona centrală pentru că noi nici nu suntem de loc din Timișoara. Ne-am informat la Evidența Populației, actele pentru viza de flotant se depun într-o dimineață. Noi am completat deja cererea, mai trebuie să trecem doar adresa celui care este de acord să ne ia în spațiu”, mai povestește mama copilului.

Înscrierile în clasa pregătitoare se fac până pe 14 martie. Afacerea “viză de flotant” este motivul pentru care o bună parte din locurile la clasa zero din școlile aflate la periferia orașului rămân neocupate, iar unitățile de învățământ din centrul orașului sunt supraaglomerate. Anul, trecut, conducerea Liceului Pedagogic “Carmen Sylva” a fost nevoită să mute două clase de după-masa, pentru că s-au înscris neașteptaț de mulți copii în clasa zero, iar spațiul este insuficient. În condițiile în care părinții micuților au domiciliul în zona de circumscripție a școlii, conducerea unității de învățământ este obligată să îi primească.

Inspectoratul Școlar Timiș a anunțat că nu poate lua nicio măsură împotriva părinților care recurg la o astfel de metodă.

 

3 COMENTARII

  1. Au inebunit oamenii astia….Oameni buni nici nu stiti cat va costa dupa ce inscrieti copii la….asa zisele scoli de fite. Veti fi stresati numai la gandul ca trebuie sa mergeti la sedint….bani ,.bani,..nulti bani…copii vostrii vor concura cu I podurile nababilor,,,si cu Ifonurile lor…..fondul clasei ..hmmm…1 martie,..Paste,..Craciunul….zilele doamnelor…baluri incepand cu clasa a 4-a….after schooluri….mai vreti……iar copii vor intreba,,mama de ce copilul ALA e tratat preferential?….sii merita?

  2. Sunt situatii intradevar imposibile si anormale, pe langa toate cate le-a spus ralf mai adaugati si numarul mare de elevi din clasa, pana la 30, 32 iar in zona Aradului exista in cadrul Liceului Petru Botis, la strada principala o clasa de I ce se desfiinteaza din lipsa de copii, cu toate ca dotari sunt realizate atat pentru cls I si cls pregatitoare, iar copii din zona ,care ar putea sa vina pe jos la scoala , sunt dusi cate 3, 4 statii pana la scolile de elita din zona Dacia, este pacat, dar parintii realizeaza poate prea tarziu ca, nu renumele ii va educa copilul ci un dascal inimos, daruit si, chiar intr-o clasa cu un numar mai mic de elevi

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.