Secretarul general al PSD Timiș, Marcel Mihoc, INCOMPATIBIL la Consiliul Județean Timiș....

Secretarul general al PSD Timiș, Marcel Mihoc, INCOMPATIBIL la Consiliul Județean Timiș. Cum îl apără Titu Bojin

3
DISTRIBUIȚI

marcel mihoc in rosu 2

Marcel Mihoc, secretarul general al PSD Timiş, este consilier judeţean, preşedinte al Comisiei de urbanism, amenajarea teritoriului, lucrări publice şi protecţia mediului, dar şi director al  Asociaţiei  de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timişoara, unde Consiliul Județean Timiș este parte. Pentru această a doua funcţie, Mihoc a fost votat de toţi consilierii judeţeni,  cu acordul şefului său de partid şi de consiliu judeţean, Titu Bojin.

Asociaţia  de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timişoara este un serviciu public de interes judeţean având ca obiect  alimentare cu apă şi canalizare pentru Timişoara, oraşele din judeţ şi mai multe comune, operatorul care efectuează investiţiile fiind S.C. Aquatim. Preşedintele CJT, Titu Bojin, a fost desemnat în august 2012 de către consilierii judeţeni ca reprezentant al judeţului în adunarea generală a asociaţiei în locul lui Constantin Ostaficiuc. Consiliul Judeţean Timiş are, de asemenea, reprezentaţi în adunarea generală şi în consiliul de administraţie al Aquatim. Asociaţia de apă-canal beneficiază de o cotizaţie anuală şi din partea CJ Timiș, votată de consilieri, iar Marcel Mihoc este plătit din fondurile asociaţiei, care includ şi cuantumul virat din bugetul judeţului. Potrivit declaraţiei de avere din 4 iunie 2013, Mihoc este salariat al asociaţiei, de unde a încasat 6.041 lei, dar în declaraţia de interese, dată în aceeaşi zi, figurează ca director al asociaţiei, cu un venit de 16.393 lei. „Probabil este o greşeală, o să verific, nu-mi dau seama” spune Mihoc, remarcând  că în privinţa funcţiei nu există vreo contradicţie, directorul fiind şi el un salariat.

În conformitate cu articolul 88 al Legii 161/2003 privind asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, funcţia de consilier judeţean este incompatibilă cu cea „de director la regiile autonome şi societăţile locale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului judeţean sau cu cea de reprezentant al statului la o societate comercială cu filiale în unitatea administrativă respectivă”.


Consilierul județean Marcel Mihoc susţine că nu este incompatibil cu funcţia de director pe care o are la asociaţie. „Asociaţia este un ONG. M-au numit în funcţie primarii care reprezintă asociaţia. Atribuţiile mele constau în coordonarea activităţii acestei societăţi, să urmăresc implementarea programelor şi să fiu girantul acestei activităţi. Când se discută probleme de buget ale asociaţiei în consiliul judeţean, eu mă abţin”, a declarat pesedistul pentru PRESSALERT.ro. În calitatea sa de director, el coordonează şi întocmirea documentaţiei pentru accesarea, de către Aquatim, a fondurilor europene de coeziune  prin care se finanţează acest proiect, tranşa pentru 2014-2020 ridicându-se la 150 milioane euro. Conform stenogramei ședinței în care s-a aprobat bugetul pe 2013 al Consiliului Județean Timiș, inclusiv banii pentru asociația unde este director, Marcel Mihoc a votat pentru, nu s-a abținut.

Preşedintele CJ Timiş şi preşedinte al filialei judeţene a PSD, Titu Bojin, spune, la rândul lui, că a cerut relaţii secretarului instituţiei, care l-a asigurat că Marcel Mihoc nu e incompatibil cu această funcţie, dar a recunoscut că acesta a fost numit în respectivul post de către consilierii judeţeni. Şi în cazul afacerii fostului preşedinte al CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, cu Ornella Design, firma familiei sale, secretarul instituţiei a susţinut că totul este legal, numai că dezvăluirile PRESSALERT.ro au fost confirmate de Agenţia de Naţională de Integritate şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care l-au găsit în conflict de interese pe pedelist. „Asociaţia asta nu e regie, nici societate comercială, Marcel Mihoc s-a abţinut de fiecare dată când s-a votat bugetul. Eu cred că poate fi director, cu condiţia să nu voteze bugetul, suma pe care consiliul judeţean o dă asociaţiei. El nu e funcţionar public, se încadrează la personal contractual”, a susținut președintele Consiliului Județean Timiș. Bojin recunoaşte, însă, că Marcel Mihoc este singurul consilier judeţean care deţine o funcţie de director la o instituţie sau asociaţie aflată în subordinea CJ Timiş.

3 COMENTARII

  1. Trist Marcele pentru tine. Ti-ai irosit toata imaginea construita in ultimii ani. Te-ai intors in perioada in care manevrai la ADS terenurile din judet. Lacomia, Marcele…lacomia te distruge. Esti la fel ca Bojin doar ca ai pastrat putin aparentele pana cand ti-ai bagat piciorul in toti apropiatii si te-ai pus pe japca generalizata impreuna cu Bojin. Vezi sa nu ajungi unde va ajunge el in curand!!!

  2. Nu-l mai satura D-zeu aproape in toate comunele din judet are terenuri A se vedea com Sandra unde s-a construit un parc voltaic ,nu mai vorbim de comunele periurbane mun Timisoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.