Totul despre adopţia câinilor din adăpostul Danyflor. Câinii fără stăpân îşi trăiesc...

Totul despre adopţia câinilor din adăpostul Danyflor. Câinii fără stăpân îşi trăiesc ultimele zile

0
DISTRIBUIȚI

caini maidanezi07 p

Vești bune pentru iubitorii de animale: câinii din adăpostul Danyflor pot fi adoptați gratuit. Mai mult, adăpostul funcționează acum cu program extins. Pe de altă parte, vestea nu este una foarte bună pentru câinii care nu vor fi adoptați în termen de 14 zile, pentru că vor fi eutanasiați.

Primăria Timișoara a emis un comunicat de presă în care face publice toate informațiile utile pentru timișorenii care doresc să adopte câinii fără stăpân ce urmează să fie eutanasiați.

„Accesul publicului în adăpostul Danyflor situat pe raza comunei Şag, D.N. 59 Km 12+200m, jud. Timiş, se va face cu un program extins. De luni până vineri, în intevalul orar 12 -18 şi în zilele de sâmbătă, bilunar, începând cu prima săptămână a fiecărei luni, în intervalul orar 10 – 14, ocazie cu care se vor organiza <Târguri de adopţie canină>.


Duminica şi în sărbătorile legale, adăpostul va fi închis publicului vizitator. Totodată pentru recuperărarea câinilor revendicaţi, proprietarii vor achita contravaloarea sumelor cheltuite pe perioada staţionării acestora în adăpost, în cuantum de 11,57 lei cu TVA, pentru un câine, pentru fiecare zi de cazare a câinelui în adăpost. Revendicarea câinilor va fi condiţionată de plata cheltuielilor pe perioada de staţionare a câinelui în adăpost, iar plata se va face în termen de 14 zile.

Totul despre adopția la distanță

Legat de adopția la distanță, cheltuielile de întreţinere pentru un câine sunt în cuantum de 11,57 lei cu TVA, pentru un câine/zi. De asemenea, noii prorietari vor scoate din buzunat și bani pentru identificarea câinelui prin metoda implantării de microcip şi realizarea unei baze de date, dacă este cazul la costul de 57,97 lei cu TVA/câine, operaţiunile de sterilizare chirurgicală, dacă este cazul, prin ovario-histerectomia femelei – 158,36 lei cu TVA/câine, respectiv orhidectomia (castrarea) masculilor – 131,36 lei cu TVA/câine, Îngrijire post-operatorie după sterilizarea câinelui, dacă este cazul – 38,66 lei cu TVA/câine. Adopţiile la distanţă se vor putea realiza prin completarea Declaraţiei–angajament şi achitarea cheltuielilor de întreţinere pentru un câine adoptat la distanţă din adăpost. Plata se va face iniţial pentru 30 de zile, urmând ca prin Hotărâre a Consiliului Local să fie stabilite şi alte elemente de cost, potrivit legii. Reprezentanţii adăpostului DANYFLOR pot fi contactaţi la telefon/fax: +40 256-395051.

Primarul Nicolae Robu a anunţat în 24 ianuarie că eutansierea câinilor va începe peste 14 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.