Muzician timișorean la înălțime: proiect nou de jazz şi melodie înscrisă într-un...

Muzician timișorean la înălțime: proiect nou de jazz şi melodie înscrisă într-un concurs internaţional celebru

1
DISTRIBUIȚI

luciannagy

Melomanii amatori de jazz vor avea parte de un concert interesant în data de 25 februarie, în Sala Multifuncţională a Consilului Judeţean Timiş, unde Lucian Nagy îşi va prezenta noul său proiect muzical, The Balkumba Tribe. Intrarea la evenimentul care este programat să înceapă la ora 19.00 este liberă.

Cel mai recent proiect al muzicianului cunoscut printre altele şi graţie Blazzaj-ului, poartă numele de Lucian Nagy & The Balkumba Tribe. Grupul interpretează piese proprii cu influenţe din muzica balcanică, jazz, funk & afro, prezentate într-o manieră modernă.


Această fuziune de culturi va insufla publicului acea stare „acidă” de jazz. Lucian Nagy este cunoscut pentru tendinţa sa de a crea proiecte internaţionale, pentru a deschide compoziţiile sale unor influenţe bine căutate, aducându-le astfel un surplus de originalitate.

Născut la Arad, Lucian se numără printre saxofoniştii de vârf ai scenei româneşti de jazz. A concertat pe scenele mari ale lumii, atât în Europa, cât şi în Statele Unite, iar la două zile după concertul de la Timişoara, noul proiect va susţine un recital la Berlin. Lucian Nagy & The Balkumba Tribe este formată din Lucian Nagy – saxofon, kaval, flaut,  Ștefan Olariu – trompetă, Ivan Aleksijevic (Serbia) –  pian, synth, Johann Berby (Franța) – bass, Ferenc Szekeres (Ungaria) – tobe.

Muzicianul participă la un concurs internaţional numit “Bleeding Fingers”, în cadrul căruia sarcina concurenţilor este de a remixa, prelucra şi rescrie o piesă originală pe care celebrul compozitor Hans Zimmerman a creat-o special pentru această competiţie.

Foto: Facebook Lucian Nagy

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.