ACUZAȚIE în cazul morții lui Ilie Bertea: „Ambulanţa a ajuns în 26...

ACUZAȚIE în cazul morții lui Ilie Bertea: „Ambulanţa a ajuns în 26 de minute de la primul apel la 112”. VIDEO UPDATE Unde va avea loc priveghiul și când va fi înmormântarea

24
DISTRIBUIȚI

Ambulanta-SMURD

Colegii fostului consilier judeţean Ilie Bertea din Partidul Poporului Dan Diaconescu, în faţa cărora a căzut ca secerat la pământ şi apoi a murit, acuză faptul că ambulanţa a ajuns foarte târziu la locul incidentului – un restaurant de pe strada Coriolan Brediceanu din Timişoara, în apropierea Pieţii 700 şi a spitalului municipal. Aceştia au povestit că, aseară, şeful filialei Timişoara a PPDD a sărbătorit alături de ei şi la un moment dat „era în horă. În timpul dansului a căzut jos. I-am desfăcut cămaşa la gât, am dat cu apă pe faţă, am încercat să-i facem noi respiraţie gură la gură. O colegă de-a noastră i-a acordat primul ajutor că a fost asistentă pe SMURD”.

Pepedediştii au fost revoltaţi de faptul că  salvarea a venit foarte greu, după aproximativ 30 de minute. „Nu e de mirare că au murit oamenii ăia în munţi din cauza unor incompetenţi. Am sunat de mai multe ori  să vină o salvare. Am sunat şi o persoană de sex masculin mai să mă ia la înjurături. Ni s-a spus că a venit salvarea în 3 minute de la apel. Au fost 26 de minute de la primul apel. L-au resuscitat aici în sală. Avea semne vitale. Unul dintre medici a spus că are puls. A continuat resuscitarea. Au adus targă. L-au luat pe targă.Au mai stat în maşină vreo 15 minute după care au plecat.


Nu ştim ce s-a întâmplat apoi. Incredibil ce se întâmplă cu acest 112 nu numai în Timişoara, ci şi în ţară. Nu este posibil aşa ceva într-un stat democratic să murim fără să fim ajutaţi. Deci acest om putea să trăiască”, au susţinut cei din PPDD. Chiar dacă nu trecuse prea mult timp de când colegul lor a murit, colegii săi nu au uitat de politică şi au acuzat că „de vină e USL-ul, PSD-ul pentru tot ce se întâmplă în ţara asta. Credeţi că vom mai suporta mult asta?”.

„În şapte minute, ambulanţa a ajuns la pacient. Apelul la 112 s-a realizat la 21.21, iar echipajul de intervenţie a ajuns la ora 21.28. Maşina tocmai lăsase un pacient la Spitalul Municipal şi imediat a fost trimisă la pacient”, a declarat pentru PRESSALERT.ro Carmen Deheleanu, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Timiş. Dispecerul de la Serviciul de Ambulanţă care a preluat apelul ne-a precizat că a fost trimisă o ambulanţă SMURD pentru că era singura maşina de prim ajutor disponibilă care să preia un astfel de caz, şi nu o maşină de ambulanţă obişnuită.

UPDATE Cei care doresc să își ia rămas bun de la Ilie Bertea o pot face astăzi și mâine, partipând la priveghiul care va avea loc, de la ora 20.00, pe Calea Torontalului nr. 79, intrarea de pe strada Aurel Pop.  Înmormântarea va fi  marți, 11 martie, de la ora 14, la cimitirul militar din  Ronaț (sub podul care duce spre Săcălaz).




24 COMENTARII

  1. Stimata doamna Deheleanu, minti-ți cu nerusinare!! Jumătate de ora am asteptat după salvare! Sper sa nu aveți nevoie niciodată sa beneficiati de sistemul medical bolnav din România si de cele 7 minute!

    • Mare pacat ca sunteti un anonim , ca ati merita dat in judecata si sa vedem , ambulanta cu dovezi graitoare si care nu pot fi demontate iar dumneavoastra cu acuzatii nefondate ,pline de rautate si fara acoperire,singurul lucru ce poate fi inteles ar fi ca ,in caz de urgenta cel ce asteapta ambulanta are intradevar senzatia ca timpul se ,, dilata” , dar asta este strict subiectiv, DOVEZI DOMNULE AM DORI SI ATUNCI VOM FI DEACORD SA FIE AMBULANTA PUSA LA ZID.RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.

  2. Rusine,Ambulanta Timisoara!Cred ca e adevarat,deoarece si mie mi s-a intamplat sa ajunga Ambulanta in 20 minute,de la Clinic,dupa ce am sunat de doua ori la 112i…Cu masina,distanta se parcurge in 3 minute!

  3. Eu zic ca e mai rusinos sa nu stii sa acorzi primul ajutor …daca alea 20 de minute il masau eficient…adica prin compresii toracice si nu cu apa cum declara ca a facuto ..poate avea o sansa …

    • Siu, mai citeste de 5 ori pana intelegi. Au dat cu apa pe fatza, apoi s-a acordat primul ajutor. Care exact in ceea ce spui tu consta…!

  4. Ambulanta chiar a ajuns repede, si nu in 26 minute cum speculeaza presa. Medicii si-au facut datoria, in ciuda agresarilor fizice si verbale din partea persoanelor prezente. Informatiile referitoare la timpul in care a ajuns ambulanta pot fii verificate comparand datele de pe filmare (inregistrarea include si ora exacta a sosirii SMURD-ului) cu cele de pe telefonul de pe care s-a efectuat apelul la ambulanta. Nu stiu cine a facut acuzatiile, insa sa vina cu probe care sa confirme aceste lucruri, nu sa le zica doar pentru a exagera si de dragul spectacolului. De conditiile in care au fost primiti medicii nu se spune nimic, amenintari, imbrancituri…trist…sau de modul in care acestia erau intrerupti si calcati in picioare de multimea care parca era la spectacol…
    Condoleante familiei si multa putere pentru a putea trece peste aceasta etapa dureroasa!

    • Probabil daca ajungeau in 7 min, nu erau asa intampinati. N-ar fi existat motiv, nu? De ce ar impiedica atatia oameni interventia medicilor?

    • Omul la nervi vorbeste prostii. Dar cum un politician e un exemplu al societatii….Ei ce limbaj au avut?

  5. ei, vedeti si voi, politicienilor, cum „traiesc” oamenii de rand… asa vine Salvarea, chiar si dupa o ora! V-ati invatat ca daca pacientul e politician trebuie sa aiba regim preferential! Ei, nah, ite ca nu a avut si-a murit cu zile, ca mii de alti romani!

  6. ambulanta a ajuns dupa fix 26 de minute de la apelul catre 112!am fost acolo .asa ca madam Petrescu Adriana nu dezinforma.mai bine ne-ai povesti despre jalea din sistemul sanitar ,daca tot incerci sa dai impresia ca le stii pe toate si te pricepi.

    • Stimata doamna , dupa ceasul cu care ati cronometrat sosirea ambulantei sa va ghidati in tot ceea ce faceti de acum inainte si va fi VAI SI AMAR. RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE. De ce doar vorbiti si nu intentati un process Ambulantei care tare as vrea sa va vad pierzand niste banuti pe toti acesti mari comentatori. Ambulanta are dovezi , voi vorbeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

  7. Stimati comentatori. Ar trebui sa va fie rusine la ce incercati sa faceti politizand un caz medical al unui coleg de al vostru. Minciunile voastre pot fi demontate foarte usor si fara nici un dubiu. Echipajul a ajuns la fata locului pe la 21:28 cam la 8-9 minute dupa apel. Echipajul SMURD a venit de la Spitalul Municipal unde a predat un pacient. La sosire i-ati atacat pe medicii de la SMURD acuzandu-i ca impreuna cu USL au ucis cei din muntii Apuseni si pe colegul vostru. Cativa beti dintre voi au fost chiar agrsivi motiv pentru care s-a apelat la sprijinul Politiei. Am incercat sa resusciatm pacientul pana la orele 22:15 aproximativ. Cu alte cuvinete.. Sunteti mai mult decat mincinosi.. sunteti chiar fara scrupule si fara bun simt. Coelgul D-voastra care a dat interview-ul in video-ul de mai sus a dat-o pe politica cu USL si nu stiu ce cand pacientul era chair sub resuscitare sau imediat dupa. Va merge mintea murdara de politicieni murdari fara nici o rezerva si nici un bun simt sa atacati oamenii care au incercat sa-l salveze. RUSINE ! atat se poate zice. Si vedeti ca sunt dovezi clare asupra orelor de apel si deplasare si sosire astfel incat minciunile voastre sa fie demontate rapid. PPoate va cereti scuzele dupa ce v-ati trezit din betie!

  8. Pentru stimabilul medic ! Matale daca esti medic si daca profesezi aceasta meserie dupa modul in care scrii este extrem de grav.Cu un asemenea comentariu orice profesor de limba si literatura romana ti-ar da nota 4.Extrapoland,cunstintele medicale pe care le ai probabil ca-s tot de nota 4.Din puctul meu de vedere esti mincinos si cu un caracter dubios.

  9. Dupa experienta infarctului si implicarea salvarii si a spitalului municipal,domnule medic,s_ar putea sa va demontati singur.nu am cronometrat salvarea la acest caz,dar in cazul meu sunt
    Sunt praf toti,deci te rog rezuma totul la liniste.

  10. Asigurarea astenţei medicale de urgenţă este datoria serviciului de Ambulanţă. Datoria Ambulanţei este să sosească în cel mult 10 min. de la apelarea telefonului de urgenţă 112. Din imagini se demonstrează clar, că s-a facut masaj cardiac extern de către o doamnă asistent şi o doamnă medic participante la sărbătoarea de 8 Martie. Vă rog să vă daţi numele real, nu ,, medic”. Mesajul dumneavoastră, este o tentativă de manipulare şi încearcă să distragă atenţia de la problema esenţială, faptul că ambulanţa a sosit după 26 de min. de la primul apel efectuat la 112!

  11. Aveti dreptate domnul Folica ei au vazut lucrurile din punct de vedere politic .Era vorba de un om la o sarbatoare care nu bea alcool si nici nu fuma.Aviz doamna Adriana : vorbiti , criticati si jicniti in necunostinta de cauza.Eram in jur de 120 de persoane in acel loc.Oare toti eram beti asa cum a-ti afirmat? Oare toti suntem mincinosi asa cum afirmati domnule doctor?Pana a sosit ambulanta ( 26 min. ) primul ajutor l-au dat cele doua colege ale noastre un medic si o asistenta.Avem mai multi intelectuali in partid decat au toate celelalte partide impreuna.Noi suntem demni si corecti spunem lucruri reale si exact ce s-a intamplat.

  12. Buna ziua , disputa aceasta nu face cinste niciunuia dintre dumneavoastra, o parte a baricadei este revoltata ca a murit un apropiat al dumnealor , cealalta parte a baricadei sunt mahniti ca sunt acuzati pe nedrept. Cei care polemizeaza aici si sunt asa convinsi ca au dreptate si anume ca, ambulanta a ajuns in 26 de minute , nu ar trebui decat sa se uite pe telefon la ora apelarii si apoi pe inregistrarea care o au cu petrecerea de 8 Marteie si astfel ar vedea clar cat a durat pana a sosit ambulanta . Este foarte usor de aruncat cu pietre , de aia avem si rezultatele pe care le avem in tara aceasta , pentru ca nu suntem obiectivi , seriosi si implicate in ceea ce facem , decat politic si INTERESAT. URMARITI COMPARATIA DESPRE CARE V-AM FACUT VORBIRE MAI SUS SI POATE VE-TI DORMI LINISTIT CA V-ATI CONVINS CAT DE REPEDE A SOSIT AMBULANTA .Insa intrebarea mea este , respirati linistit cand stiti ca ati aruncat GRATUIT cu noroi in niste oameni care si-au facut datoria?,RUSINE SA VA FIE . Toate datele acestea pot fi cerute in instant si nu cred ca v-ar fi deloc usor sa sustineti acuzatiile aruncate aiurea la adresa ambulantei. RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEE .

    • Foarte bine subliniat doamna( domnisoara) Vivi, dar mare pacat ca suntem inconjurati de astfel de oameni care vorbesc in necunostinta de cauza si doar sub un impuls al urii , rautatii care ii caracterizeaza. Serviciul de ambulanta din Timisoara este unul competitiv pe plan national, unul in care s-a pus foarte mare accent in ultimii an pe pregatire profesionala si pe promptitudinea la caz , dar distinsii domni politici se pare ca habar nu au . As fi curioasa cum ar reactiona daca li s-ar intampla ceva in Bucuresti si ar chema ambulanta si aceasta ar veni dupa 2-3 ore asa cum foarte des se intampla . Asta nu vede nimeni , in Timisoara s-au atins niste standarde profesionale remarcabile , pentru cine are ochi sa vada si mai ales creier sa analizeze ( acea multime de intelectuali din PPDD- sunt degeaba intelectuali).Si nu in ultimul rand as dori sa subliniez lipsa totala de educatie a populatiei care cheama ambulanta pentru tot felul de nimicuri pentru care ar trebui sa se deplaseze la medical de familie si nu sa cheme ambulanta care poate in acel moment ar fi necesara la o mare urgenta . Dar v-a trebui sa mai faceti vreo 2 facultati ca sa intelege-ti toate aceste lucruri. Numai cine nu este implicat in sistem, nu poate intelege. O seara buna tuturor si cat mai multe circumvolutiuni pe creierul dumneavoastra neted ( asta pentru cei cu limbaj si atitudine necuviincioasa la adresa echipajului medical sosit la locul interventiei).

  13. Incompetenta, ignoranta pasivitate, lipsa de respect pentru viata unui om. Asa pot descrie atitudinea serviciului de urgenta SMURD din Romania, WOW 30 DE MINUTE Come one!!!!! e ridiculor doar sa ma gindesc cita valoare are o fiinta umana in Romania. Serviciul de urgenta SMURD este raspunzator pentru Moartea Domnului Ilie Bertea. Nu exista o rectificare, dar pentru ca SMURD sa isi recapete increderea in oameni, toti membrii echipajului din seara de 8 martie trebuie concediati si inlocuiti cu persoane competente, si le doresc la membrii echipajului care au ajuns 30 de minute tirziu, sa aibe si ei aceeiasi experienta in familia lor asa cum a avut-o familia Bertea in seara de 8 Martie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.