Apel disperat la 112: „Am fost bătut şi sunt tăiat”. Cel care...

Apel disperat la 112: „Am fost bătut şi sunt tăiat”. Cel care a făcut apelul nu știa unde se află. UPDATE Căutările au fost întrerupte până dimineață

0
DISTRIBUIȚI

jandarmi cautari lugojonline

Un bărbat a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat autorităţile că s-a rătăcit şi nu ştie unde se află. Până în momentul de faţă, poliţiştii au reuşit să localizeze telefonul mobil de pe care s-a sunat ca fiind undeva în câmp, în zona localităților Belinţ, Coştei și Ţipari, şi au plecat în căutarea persoanei.

Apelul a fost făcut în jurul orei 15.00, iar mai zeci de jandarmi, poliţişti și pompieri au plecat în căutarea bărbatului. Conform redesteptarea.ro, acesta ar fi spus, în timpul apelului la 112, că „am fost bătut şi sunt tăiat. Îmi curge mult sânge. Vă rog să mă ajutaţi. Am fugit de la o stână şi nu mai ştiu unde sunt!”. Operațiunile de căutare sunt îngreunate de ploaia torențială care cade în vestul țării.

UPDATE 1 Autoritățile au reușit să ia din nou legătura cu persoana rătăcită, însă bărbatul nu a putut să le dea prea multe indicii ajutătoare.


Alături de cei aproximativ 100 de polițiști, jandarmi și pompieri, la căutări participă și un echipaj SALVO de la Timișoara, mai mulți voluntari, dar și pădurarii și silvicultorii din zona Lugojului. Bărbatul este căutat în pădurea din zona hanului Ana Lugojana.

UPDATE 2 Căutarea este coordonată de Inspectoratul pentur Situații de Urgență Banat. „Pe teren avem implicaţi aproximativ 30 de pompieri, plus de la ONG-ul Rescue TM două echipe canine care caută, însă a căror căutare este îngreunată de condiţiile meteo. Suntem în colaborare şi cu Poliţia şi Jandarmeria şi mai avem în aşteptare un club de off-road din Arad, dar care ar face aproximativ 3 ore până în zona de căutare. În permanenţă am colaborat cu STS-ul care iniţial ne-a furnizat o arie de căutare în zona Ţipari-Părul. În urma unei convorbiri, la ora 14:30, cu persoana dispărută, aceasta a declarat că se află într-o pădure, singura în zonă fiind pădurea de la Hanul Ana Lugojana. Ultimul contact l-am avut la ora 16:30  când ne-a transmis că este într-un copac, că a văzut mistreţi şi că-i este frică şi să venim să-l ajutăm. A fost convins de colegii noştri să coboare din copac şi să urmeze un drum forestier, iar în cele din urmă telefonul a fost localizat în pădurea din zona Hanului Ana Lugojana. La această oră echipele sunt masate în acea zonă şi caută în continuare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Banat, Sindia Vlaia, citată de redesteptarea.ro.

UPDATE 3 La ordinul prefectului, căutările au fost întrerupte până mâine dimineață. Pe timpul nopții, echipaje de polițiști și jandarmi vor patrula localitățile din zonă. Conform reprezentanților ISU Banat, în cele opt ore de căutări au fost acoperite aproximativ 800 de hectare de teren.

Vom reveni cu amănunte.

Foto: lugojonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.