Caz SINISTRU la Timişoara: Ţiganii ocupă abuziv construcţii monument, chiar şi după...

Caz SINISTRU la Timişoara: Ţiganii ocupă abuziv construcţii monument, chiar şi după moarte. Cum s-au instalat în Capela Kimmel

6
DISTRIBUIȚI

SIL_2028Un caz în care ţiganii din Timişoara îşi fac de cap după bunul lor plac, sfidând autorităţile locale a fost făcut public astăzi de viceprimarul Traian Stoia. „Conform evidenţelor noastre, Capela Kimmel din Cimitirul Calea Buziaşului în suprafaţă de 72 mp, a fost construită în jurul anilor 1850 şi reprezintă un monument arhitectural deosebit. Conform evidenţelor existente, în anul 1974 a fost înhumat în această capelă numitul Ziegler Lothar Guttfried, conform solicitărilor soţiei lui. (…) La data de 25.06.1987, fiul acestora, domnul Ziegler Lothar-Maria-Gotfrid-Corneliu-Emil –Francisc, cu domiciliu în R.F.G., achită în valută, pentru o perioadă de 25 de ani concesiunea locului pe care este construită această capelă, concesiunea fiind valabilă până în anul 2012. Potrivit certificatului de moştenitor nr. 29/98, eliberat la data de 04.05.1998, domnul Ziegler Lothar-Maria-Gotfrid-Corneliu-Emil –Francisc este moştenitorul numitei Ziegler Olga –Sofia-Roza-Emilia-Filomela nascută Kimmel, decedată la 25.08.1990 în Germania”.

Povestea a început să devină interesantă, abia atunci când viceprimarul a anunţat că „nu cunoaştem în ce împrejurări pe faţada principală a capelei au fost montate două placi de marmură în care au inserate fotografiile unor persoane de etnie rromă care au decedat şi dacă acestea au fost înhumate în această capelă.


Pe placuţele din marmură sunt înscrise următoarele date: Toma Gheorghe Trifu- 1941- 1983, Bociu Constanţa Tanţa- 1941- 1998, Cîrpaci Trifu Surică- 1978-2005”. Stoia a conchis că „urmare a verificării am constatat că numiţii Toma Gheorghe şi Bociu Constanţa, au fost înhumaţi în anul 1998 în acelaşi cimitir dar în alt loc de veci, respectiv Parcela nr.7, Rîndul nr.7 Mormintele nr.26-27 şi nu avem cunoştinţă dacă au fost exhumaţi din acest loc şi mutaţi în Capela Kimmel. Instituţia noastră nu a dat nici un aviz pentru exhumarea acestor persoane şi reînhumarea osemintelor în alt loc şi nici nu a intrat în posesia unor documente care să ateste că a fost transferat altor persoane dreptul de proprietate asupra Capelei Kimmel. Din anul 2012 nu s-a mai achitat concesiunea pentru locul de veci şi având în vedere că această capelă reprezintă un monument arhitectural deosebit şi care face parte din istoria Timişoarei propunem includerea în lista monumentelor istorice, iar întreţinerea acestui edificiu se va face prin grija instituţiei noastre”.

6 COMENTARII

  1. La tigani ar trebui sa le faca cimitr separat in afara orasului si sa construiasca acolo ce vor si cat de inalt vor, iar statul sa ii taxeze ca atare ca si asa se plange ca nu are bani…

  2. asa a facut si marele cioroi vanghelie la deshumat pe Lahovari si la bagat pe cioroiul de bunicu-sau…si Romanii stau sa suporte magariile clanului cirpaci si altii ca EI..SI SA NU TE EI DE EI CA E DISCRIMINARE

  3. ACEASTA FAMILIE DE TIGANI FAC CE VOR IN ROMANIA ,UNDE SUNT REVOLUTIONARI DIN 89 CARE AU LUPTAT PENTRU O VIATA MAI BUNA .NU PENTRU OCUPAREA ORASULUI DE TIGANI .AR TREBUI CA ROMANI TINERI DIN TIMISOARA SA NU LE DEA VOIE SA FACA CE VOR.SA CEARA LA TOATE GUVERNELE EUROPENE SA VERIFICE UNDE LUCREAZA ACESTIA CE INPOZITE PE VENIT PLATESC DESI PERMIT SA CUMPERE VILELE DIN TIMISOARA. UN SALARIAT CINSTIT CARE LUCREAZA SI I-SI PLATESC INPOZITELE NU REUSESC SA-SI CUMPERE UN APARTAMENT CA LUMEA SI ACESTIA NU LUCREAZA NICI UNDE SI CUMPARA 154 DE VILE . CE FACE GARDA FINANCIARA DIN TIMISOARA LUCREAZA COT LA COT CU EI?

  4. Daca ar fi adevarate cele scrise in articol ,ar trebui trasi la raspundere si angajatii Primariei Timisoara ,dar va spun eu ca este altfel , acel fiu mostenitor Zigler in anul 2006 a fost la notar cu tiganii si a cedat dreptul de concesiune asupra locurlor de veci in favoarea tiganilor (neoficial – NU GRATIS) ,dar eu nu sunt de acord cu dreptul de mostenitor prin care sa-mi vand sau sa-mi cedez mortii unor ,, straini ” ca doar nu suntem rasisti .Ca daca mie sau la ori care altul , veneau tiganii si imi ocupau capela ,ar fi venit demult parchetul si politia (profanare).Deci in concluzie ,se scrie din barfe si din auzite ,iar ca sa completez Primaria Timisoara ar trebui sa le atribuie un teren pentru construirea unui cimitir in afara orasului numai pentru tigani ,ca ne sufoca si nu mai vreau sa-i mai vad pe langa noi ca ne imputim si noi de putoarea si duhoarea lor …….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.