Comisar UE: Vom declanşa o anchetă oficială privind situaţia studenţilor români din...

Comisar UE: Vom declanşa o anchetă oficială privind situaţia studenţilor români din Marea Britanie

0
DISTRIBUIȚI

londra

Comisarul european pentru Educaţie, Androulla Vassiliou, a precizat, răspunzând unei întrebări adresată de europarlamentarul Renate Weber, că va fi declanşată o investigaţie oficială privind decizia Londrei de suspendare a împrumuturilor pentru întreţinere pentru studenţii români şi bulgari.

Androulla Vassiliou precizează că serviciile sale au stabilit, într-o primă fază, că măsura decisă la sfârşitul anului trecut de autorităţile britanice nu încalcă drepturile cetăţenilor, ci este una „temporară şi administrativă cu scopul de a răspunde unei îngrijorări privind creşterea bruscă a numărului de aplicaţii pentru împrumuturile de întreţinere”, a scris, duminică, pe pagina sa de Facebook, Renate Weber.


Totodată, europarlamentarul român a postat şi scrisoarea de răspuns a comisarului Vassiliou.

„Totuşi, informaţiile din scrisoarea dvs. (din 5 februarie – n.r.), precum şi mai multe plângeri primite de Comisie în acest sens au aruncat o îndoială cu privire la modul în care autorităţile din Regatul Unit s-au ocupat, într-adevăr, de această situaţie în timp util”, se arată în scrisoarea comisarului pentru Educaţie.

Vassiliou precizează că, în aceste condiţii, „s-a decis lansarea unei investigaţii oficiale şi se vor cere explicaţii suplimentare de la autorităţile britanice cu privire la această situaţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.