Cornu’ moale al statului

Cornu’ moale al statului

5
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

După ani de zile în care doar presa a scris despre tunurile regelui asfaltului din Banat, s-a găsit, în sfârşit, un procuror care să ancheteze o mică parte din ţepele date statului român. Asta în timp ce insul se plângea pe la orice colţ că statul este cel mai mare ţepar. Cu un tupeu de rinocer, a furat statul de două ori – o dată cu contracte supraevaluate şi a doua oară când şi-a umflat contabilitatea cu facturi fără număr furnizate de mafia ţigănească de la Strehaia pentru a plăti impozite şi mai mici. După care şi-a „ras” şi furnizorii, băgându-şi firmele în faliment şi continuând activitatea pe altele noi.

În acest caz, ca şi în prea multe altele, statul român a dovedit cât este de slab în realitate. Şi în niciun caz un stat inteligent, noţiune vehiculată, mai nou, în spaţiul public de şeful SRI.


Un astfel de personaj care şi-a făcut un stil de viaţă din jaful banului public – să ne amintim doar de facturile emise şi aprobate la plată către CNADNR în valoare de 20 de milioane de euro pentru lucrări niciodată efectuate – zburdă liber fără ca, până acum, să-l deranjeze cineva. Sunt plângerile penale cu prejudicii enorme care zac prin sertarele procurorilor fără ca să se spună dacă acuzaţiile sunt adevărate sau false. Timpul trece, iar şansele ca statul să-şi  recupereze prejudiciile sunt tot mai mici.

Statul, care se plânge că nu are bani să plătească profesori şi medici, nu este în stare prin instituţiile sale să-i stopeze ilegalităţile şi să recupereze prejudiciile. Degeaba o instituţie sau un om încearcă să facă lucurile cum trebuie, dacă sistemul în întregul său nu funcţionează. Sistemul este, din păcate, în cea mai mare parte a sa corupt, incompetent şi nepăsător. Sunt prea puţini slujbaşi ai statului care-şi fac datoria. Cât timp cornu’ statului va fi moale ca un cozonac, Georgică va rămâne cu cornu-n sus. La fel de arogant şi de „ştiutor” în ale biznisurilor cu banii statului.

5 COMENTARII

  1. felicitari pentru articol . In sfarsit cineva vede partea din apa a icebergului si nu doar pasarile de pe el. Pacar ca nu este mediatizata aceasta idee. De asta cred ca treaba cu mafia tiganeasca e doar o operatiune de cosmetizare a „cornului”.

  2. felicitari pt articol domnule!!!Din pacate si tipic romanesc ,toata lumea tace ……….si tace nu gluma !!!!pacat !!!gunoiul trebuia sa mearga la puscarie!

  3. „plângerile penale cu prejudicii enorme care zac prin sertarele procurorilor fără ca să se spună dacă acuzaţiile sunt adevărate sau false. Timpul trece”…asa nea Dragos,dar spune SOLUTIA!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.