De ce crede europarlamentarul Norica Nicolai că România absoarbe puține fonduri europene

De ce crede europarlamentarul Norica Nicolai că România absoarbe puține fonduri europene

0
DISTRIBUIȚI

norica-nicolai1

Parlamentarii europeni Norica Nicolai și Marian-Jean Marinescu au discutat, astăzi, la Timișoara despre alegerile europarlamentare din acest an și rolul pe care-l are Parlamentul European în problematica dezvoltării regionale, dar și importanța fondurilor europene.

Norica Nicolai a ținut un discurs despre modul în care tinerii pot să atragă fonduri europene, mai ales că există un nou program adresat special lor, prin intermediul căruia în jur de 5.000 de tineri din țara noastră vor fi capabili să acceseze bani de la Uniunea Europeană. Totuși, recunoaște că România are mari probleme în ceea ce privește absenteismul școlar, ceea ce înseamnă că tot mai mulți tineri sunt mai slabi pregătiți, mai puțin calificați.


“De asemenea, se discută în Parlamentul European și despre o propunere de plată suplimentară a tinerilor fermieri pentru că este bine să se dea o șansă și agriculturii”, a explicat Norica Nicolai.

Europarlamentarul PNL a vorbit și despre faptul că România reușește să absoarbă fonduri europene doar în proporție de 25 %. “Probabil că lipsa de experiență este unul dintre motivele care să justifice ceea ce se întâmplă la noi în țară. Dar nu am văzut nici determinare în ceea ce privește accesarea de fonduri UE și cred că ar trebui o presiune de jos în sus. Există clar o lipsă de viziune, nu știm unde vrem să ducem țara. De asemenea, știu că sunt și companii preocupate de aceste proiecte, dar s-au confruntat cu foarte multe probleme de birocrație, iar proiectele au rămas blocate”, a ținut să precizeze Norica Nicolai.

Și europarlamentarul PDL Marian-Jean Marinescu a vorbit la Timișoara despre cât de important este pentru țara noastră să acceseze fonduri europene. “Acum se decide soarta României pentru următorii șapte ani. Sunt zece miliarde de euro ce trebuie cheltuiți în următorul exercițiu financiar european, ceea ce înseamnă că pot fi finanțate 400.000 de locuri de muncă și sunt bani primiți degeaba de la Uniunea Europeană”, a spus Marian-Jean Marinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.