EFECTUL PRESSALERT.ro: Neag Group SA a cerut ANULAREA actului care-i consfinţea supertunul...

EFECTUL PRESSALERT.ro: Neag Group SA a cerut ANULAREA actului care-i consfinţea supertunul imobiliar de la Seritim. Vezi ce a făcut, în aceeaşi zi, Robu

7
DISTRIBUIȚI

robu bronzat05_resize

Lovitură de teatru în scandalul megatunului imobiliar cu terenurile SC Seritim SA dezvăluit de PRESSALERT.ro – principalii „actori” au făcut pasul înapoi. Vă reamintim faptul că am dezvăluit că firma Neag Group SA, unde a lucrat Alexandru Chirilă, înainte de a ajunge consilierul primarului Timişoarei Nicolae Robu, a cumpărat drepturile asupra a 2,1 hectare de teren din intravilanul municipiului pentru 90.000 euro, urmând să devină proprietar după ce s-ar fi încheiat procedura de recunoaştere a proprietăţii Seritim. Tranzacţia a fost aprobată în adunarea generală a creditorilor unde Primăria Timişoara deţine majoritatea la masa credală.

Deşi s-a negat în permanenţă de către Nicolae Robu veridicitatea informaţiilor publicate de PRESSALERT.ro,întâmplător,  marţi, 18 martie, atât Primăria Timişoara, cât şi Neag Group SA au trimis către lichidatorul judiciar Ecaterina Precup documente prin care se cerea anularea promisiunii de vânzare – cumpărare prin care se vindeau drepturile de proprietate a terenurilor. În adresa semnată de primar, prof.univ.dr.ing. Nicolae Robu se susţine că nu s-a ştiut că s-ar vinde drepturile de proprietate, asta deşi în adunările generale ale crditorilor s-a vorbit în mod explicit despre acest lucru,  şi se solicită ca „dacă dv., în calitate de lichidator, aţi încheiat un altfel de contract decât de înstrăinare a drepturilor de administrare operativă, vă solicit să anulaţi imediat acel contract şi să luaţi toate măsurile pentru ca el să nu producă niciun efect, Acelaţi lucru vi-l solicităm şi pentru eventualitatea oricărui dezacord al demersurilor făcute în raport cu legea şi inclusiv pentru cazul că suma de 90.000 euro nu a rezultat dintr-o evaluare făcută de experţu autorizaţi”.


Interesant este că, atunci când a votat pentru vinderea drepturilor, Primăria Timişoara nu a avut o problemă cu faptul că nu exista o evaluare.

Pentru că răzgândirea municipalităţii era tardivă, salvarea „onoarei” a venit de la Neag Group SA care, tot marţi, a trimis o notificare prin care solicită „rezoluţiunea amiabilă” a promisiunii de vânzare – cumpărare, invocându-se respingerea solicitării de înscriere în cartea funciară de către OCPI Timiş. Ba mai mult, pe acelaşi stil, de acţionare în viteză, s-a solicitat ca astăzi să se prezinte lichidatorul judiciar la notar pentru semnarea documentului prin care să fie „restabilită situaţia anterioară”. Ba, mai mult, lichidatorul judiciar este ameninţat cu judecata dacă nu vine să semneze actul. Graba este justificată şi de faptul că, luni, Curtea de Apel Timişoara va judeca repunerea lichidatorului Nicolae Iavorschi în dosarul de insolvenţă al Seritim SA. Astăzi a fost convocată, ieri, de către Ecaterina  Precup o adunare generală a creditorilor, dar s-a revenit, susţinându-se că a fost o eroare.

7 COMENTARII

  1. Bravo ptr. Presa, rusine primariei dc presa nu era se incheia tranzactia si era un tun imobiliar. Dar penal nu raspunde nimeni ? Cine ar trebui sa raspunda ? La puscarie cu cei care au incercat si au avut intentia sa faca marsavia aceasta datii va rog in presa si stim pe cine tr. puse catusele k sa trimitem politia sa i ia.

  2. Sute de oameni sunt plimbati pe drumuri, desi au sentinte definitive de punere in posesie pe terenurile care au apartinut parintilor lor in zona pasunii din Mehala. Nu este posibil asa ceva, i-am repetat si primarului Nicolae Robu ca suntem in 2014, iar legile trebuie facute si aplicate in favoarea cetatenilor, nu a anumitor institutii de putere. Primarul poate fi tras la raspundere, culpabil, pentru toate hotararile care le semneaza in detrimentul cetatenilor!

  3. Ce tot aveti cu Chirila? Vad ca in toate articolele pe aceasta tema, puneti si propozitia „unde a lucrat Alexandru Chirila”, fara a prezenta daca a fost sau nu implicat. Sau trebuie manjit cu orice pret?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.