În facultățile din Timișoara se va studia fericirea, pe model american. Ce...

În facultățile din Timișoara se va studia fericirea, pe model american. Ce vor cuprinde cursurile

0
DISTRIBUIȚI

fericire

În facultățile din orașul de pe Bega începe Programul Național de Educație pentru Fericire. Joi și sâmbătă, studenții sunt așteptați să ia parte la două evenimente, la Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor, în cadrul cărora vor înțelege mai bine ce este fericirea.

Studiile din ultimii ani au arătat că fericirea este mai puțin abstractă decât credeam. De peste 30 de ani, fericirea a devenit un subiect de studiu în universități de renume, așa cum este Harvard, Pennsylvania University sau Columbia University.


Prin intermediul Asociației Inițiativa pentru Fericire, aceste studii vor fi aplicate și în țara noastră, prin programul Național de Educație pentru Fericire, primul de acest fel din România. “Prin acest program se dorește înțelegerea factorilor care declanșează fericirea și aplicarea lor în viața de zi cu zi”, transmit organizatorii.

La Timișoara, studenții sunt așteptați să dezbată două materiale, care sunt folosite cu succes de câțiva ani în centre universitare importante din Statele Unite. În plus, toate difuzările și dezbaterile vor fi realizate în prezența unor traineri pregătiți în domeniu.

Primul eveniment din cadrul programului va avea loc joi, 13 martie, ora 18:00-20:00, iar al doilea eveniment sâmbătă, 15 martie, ora 15:00-17:00. Ambele vor avea loc în sala P02 din cadrul  Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA) și vor consta în difuzarea documentarului „I Am”,realizat de Tom Shadyac, regizorul filmelor Ace Ventura și Profesorul Trăznit. Acesta a avut, în urmă cu câțiva ani, un accident care i-a pus viața în pericol. Aflat în spital, el își evaluează viața și își dă seama că banii, vila din Pasadena și avionul privat nu i-au adus fericirea. Astfel, pleacă în lume în încercarea de a găsi răspuns la întrebările “Ce e în neregulă cu lumea?” și “Cum ne putem schimba în mai bine?”.

Difuzarea filmului va fi urmată de o dezbatere și de un atelier cu exerciții despre fericire. Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.