Festivalul Zilele Basarabiei, anunțat printr-un flashmob în Piața Operei. Când va avea...

Festivalul Zilele Basarabiei, anunțat printr-un flashmob în Piața Operei. Când va avea loc deschiderea evenimentului FOTO

0
DISTRIBUIȚI

flashmob moldova piata operei 2

Ajuns la cea de-a XIV-a ediție, Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei” se va desășura în perioada 27-30 martie, zile în care locuitorii oraşului de pe Bega vor avea parte de piese de teatru, proiecții de film, concerte de muzică populară sau seri de socializare.

Cu această ocazie, 30 de studenți basarabeni au dat startul festivalului astăzi, în jurul orei 18.30, cu un flashmob organizat în Piața Operei din Timișoara.


„Acesta a fost un pre-eveniment care anunță evenimentul în sine și anume ziua de maine, adică Ziua Unirii Basarabiei cu Patria Mamă. Ani trecuți flashmob-ul avea loc la finalul festivalului, însă anul acesta ne-am gândit să îl punem la început ca un fel de promovare. Timp de două săptămâni am avut parte de repetiții foarte interesante și mă bucur că a ieșit exact cum ne-am dorit”, spune Elena Grușca, managerul evenimentului.

Cu umbrele roșii, galbene și albastre, tinerii au creat inițialele festivalului (FZB) după care au jucat Hora Unirii. Andrei Mocan și Diana Rotau sunt cei doi membrii OSB care au venit cu ideea. „În fiecare an la festival a plouat și flashmob-ul a fost întrerupt. Anul acesta ne-am gândit să fim precauți și de aceea am ales umbrelele. A fost destul de dificil să găsim umbrele roșii, galbene și albastre, dar ne-am descurcat”, a spus Diana Rotaru, unul dintre organizatori.

Deschiderea oficială a Festivalului „Zilele Basarabiei” va avea loc mâine, la ora 17.30, la sediul Consiliului Local din Timișoara unde se va discuta despre Integrarea Europeană a Republicii Moldova prin învățământ de calitate, după care membrii Organizației Studenților Basarabeni din Timișoara vor lansa lampinioane în Piața Operei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.