Fostul primar din Karlsruhe a venit la Timișoara să-l convingă pe Robu...

Fostul primar din Karlsruhe a venit la Timișoara să-l convingă pe Robu să nu mai omoare câinii fără stăpân. Cum vrea să ajute la salvarea acestora

5
DISTRIBUIȚI

daniflor17-640x426

Nemții din orașul Karlsruhe, cu care Timișoara este înfrățită, nu sunt de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân, iar ieri, la invitația municipalității, au venit în orașul de pe Bega pentru a găsi împreună cu Nicolae Robu o altă soluție. Totuși, după lungi discuții nu s-a ajuns la nicio concluzie, dar reprezentanții asociațiilor pentru protecția animalelor din Timișoara sunt optimiști și speră ca edilul șef să se răzgândească.

Din delegația germană din Karlsruhe a făcut parte și Heinke Salisch, fost europarlamentar și fost primar al orașului. Aceasta a povestit, astăzi, că reprezentanții municipalității din Germania au rămas uimiți când au aflat că la Timișoara se eutanasiază câinii de pe stradă și imediat i-au trimis o scrisoare primarului Nicolae Robu în încercarea de a-l convinge, dar în zadar. “Omorul  nu este o soluție, ci doar prin sterilizare se poate reduce pas cu pas numărul acestor câini.


Propunem un program de mobilizare masivă care să includă autoritățile locale și ONG-urile astfel încât populația să înțeleagă de ce este bine ca acești câini să fie sterilizați”, a explicat Heinke Salisch. Reprezentanții orașului Karlsruhe s-au oferit chiar să organizeze acțiuni de strângere de fonduri în Germania, iar banii să fie folosiți pentru sterilizarea animalelor din Timișoara.

Heinke Salisch a mai precizat că nu este o metodă viabilă să “scoți pușca și să omori câinii de pe stradă”, mai ales că municipalitatea din Timișoara cheltuie mai mulți bani pe eutanasierea maidanezilor, decât ar fi cheltuit dacă i-ar fi sterilizat, plus că problema nu va fi rezolvată.

Pro sterilizării este și Michael Lock, vicepreședintele Asociației de protecție a animalelor care gestionează adăpostul din Karlsruhe. “Ar trebui să se intervină la sursă, nu să se trateze doar simptomele. Campania de sterilizare ar putea să pornească chiar de la câinii cu stăpân, iar oamenii să înțeleagă faptul că de la acei proprietari care își abandonează animalele ajung câinii pe străzile orașului”, a explicat și Michael Lock.

Vă reamintim că la Timișoara au fost omorâți în jur de 80 de câini aflați în adăpostul celor de la Danyflor. La începutul acestei luni, eutanasierile au fost temporar întrerupte, și asta deoarece contractul dintre compania care se ocupă de gestionarea populației canine din oraș și Primăria Timișoara a expirat.

5 COMENTARII

    • tote canii vagaboande trebe adunate intrun loc inconjorat cu sarma ghimbata si bagat coloshi fo 20 ursi infometati si lasat acolo 3 -4 zile. nu mai ramane urma de cani maidanezi. si dupe aceia ursii satui sa fie dusi in alte orase unde este cane maidaneze si problema ie rezolvat. IGHEN?

  1. Nemtii ii iau, e cazul sa se opreasca romanii din a mai pune altii pe strada. Daca nemtii se obliga sa ii ia pe toti existenti la ora actuala pe strada, cine le da una peste cap la romanii care abandoneaza altii noi? Sau voi cand a ramas robinetul deschis si va inunda toata casa puneti mana pe carpe si adunati apa in timp ce robinetul curge mai departe?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.