OMG și WTF

OMG și WTF

4
DISTRIBUIȚI

mirela stoeac-vladuti

“Hey, yuo, frumoas-o ce faină ești”.  „Nam m-ai văzut ceva așa drăgutsz”. Aceștia sunt ei. Unii dintre prietenii noștri virtuali. Majoritatea au diplomă de Bacalaureat și, câțiva, și de licență. Ne zgârâie retina cu “agramaticalitățile” lor zi de zi, pe paginile de Facebook. Nu ne putem supăra pe ei. Este ca și cum te-ai supăra pe un babuin că mănâncă cu aceeași mână cu care se scarpină în părțile dorsale. Nici nu le poți spune că au trecut prin școală ca gâsca prin apă, pentru că sistemul de învățământ românesc are normă de scos analfabeți pe bandă rulantă.

De când romgleza a devenit limbaj oficial pe rețeaua de socializare, s-au “updatat” și sunt mai “cool” decât ne-am fi “imagine that” vreodată.


Nici la “school” nu mai merg fără să-și dea “check in”, iar la mic-dejun, prânz sau cină, nu mai servesc decât “breakfast”, “lunch” și “dinner”. Inevitabil, te trezești dimineața în fața unui “morning sunshine” sau a unei “big day today”. Să nu pui vreo poză sau vreun text legat de vreo întâmplare neplăcută din cotidian, că te-ai ars cu “OMG” și “WTF”. Asemeni Chiriței, ne dăm în stamba “foreign languages”-ilor, doar că “monsiu Șarlă” s-a transformat în “mister Ciarls”, iar Chirița însăși gândește și vorbește ca o “lady” în citate de Bucowski sau Henry Miller. Nu zic că-i rău, nici că-i “ok”, e așa cum e și gata. Dar dacă tot pretindem că suntem “friends”, un singur lucru vă rog: nu mai trimiteti “poop”, ci doar “kisses” sau “:*”. E de-a dreptul “disgusting”, iar dacă nu mă credeți, “da-ți” un “sărci pe gugăl”. LOL

4 COMENTARII

  1. Ce spirit de investigatie ai, Mirela! Cred ca e cel mai bun articol de pe pressalert.ro. Imi place mult ca e de interes public. „See deer” (suze, am uitat „a”-ul), toti avem in noi o oarecare doza de ironie, dar asta nu inseamna sa ne scriem frustrarile pe un site care se doreste a fi un site de investigatii si stiri. Poate s-ar incadra la categoria comentarii, totusi m-as mira sa fie asa.

  2. Marius, ironia autoarei e fina si satirica. A ta e plina de frustrare si ura. E pacat ca avem timp de comentarii, doar atunci cand avem ceva de criticat, cum faci tu. E o rautate gratuita. E vorba de un editorial, nu de stire sau investigatie, deci inca o absurditate sau frustrare din partea ta. Hai, te poop!

  3. Ma cher.
    Prropun boicotarea generatiei Berska si sa folosim francorromana. Furculition, lingurition, bampir, scrofulosi, bravos, docoment, enfluenteze, famelie, mondir, prinz, tiveleste…

  4. Eu sunt plecata in state de 10 ani si cu alta romanca de aici mereu amestecam romana cu engleza. Dar observ cum se foloseste acasa expresii in engleza si cateodata nu are nici nu sens, si de obicei nici nu e scris corect. Exact cum zice Mirela … Ceva in genul lui Chirita. Ma bucur ca mai sunt cativa care nu merg cu valul doar ca asa e la moda sau cool??

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.