Pericol de EXPLOZIE pe DN6, după ce două cisterne încărcate cu toluen...

Pericol de EXPLOZIE pe DN6, după ce două cisterne încărcate cu toluen s-au ciocnit. Cum se circulă în zonă

1
DISTRIBUIȚI

1a

Pericol de explozie pe DN6, după ce două autocisterne înmatriculate în Bulgaria au fost implicate într-un accident rutier. Incidentul a avut loc în apropiere de localitatea Domașnea, în județul Caraș Severin, noaptea trecută, pe tronsonul care leagă orașul Caransebeș de Orșova.


Ambele cisterne sunt încărcate cu toluen, o substanță ușor inflamabilă. La un moment dat o cisternă a intrat în depăşirea celeilalte şi a acroşat-o, făcând-o să se răstoarne pe partea stângă a carosabilului și blocând circulaţia rutieră pe acea bandă.

„Cele două tiruri, ambele în matriculate în Bulgaria, au încercat să se depășească, intrând în coliziune. La această oră se încearcă ridicarea acestora cu o autospecială adusă de la Arad. Dat fiind faptul că pe drumul respectiv există două sensuri de mers, nu a fost luată măsura blocării circulației, aceasta fiind doar îngreunată și desfășurându-se pe o singură bandă”, a explicat Ancuța Cărbunariu, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin. Conform acesteia, ambele cisterne pline cu toluen nu au înregistrat, până acum, scurgeri de lichid.

„Pompierii au lucrat toată noaptea, 1 până la 7 dimineaţa şi erau pregătiţi să intervină cu spumă, în cazul în care ar fi izbucnit un incendiu”, explică Adriana Murgescu, ofiţer de presă ISU Caraş-Severin. Toluenul necesită intervenţia cu spumă specială, întrucât, în contact cu apa reacţionează, existâns, astfel, pericolul unei explozii.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.