De ce au făcut cu mâna lor 2.000 de mărţişoare un grup...

De ce au făcut cu mâna lor 2.000 de mărţişoare un grup de elevi din Pişchia

0
DISTRIBUIȚI

scoala pischia martisoare

Au avut nevoie de hârtie colorată, acuarele, scoici și puțină imaginație pentru a crea în doar o lună de zile 2.000 de mărțișoare.

Ajutați de doamnele profesoare, elevii claselor II-VI de la Școala Generală Pișchia din județul Timiș au realizat mărțișoare pe care le vând de două zile pe strada Mărășești din Timișoara și la Iulius Mall.


Aproximativ 60 de elevi au contribuit la confecționarea mărțișoarelor, iar majoritatea sunt aflați în plasament.

Cei mici vor ca primăvara aceasta să le aducă o bucurie, și anume o excursie la Deva. „Sperăm să strângem suficienți bani să îi ducem pe copii la Deva. Din păcate, oamenii s-au apropiat greu și nu prea am vândut. Nici nu au venit măcar să se uite, să ne ofere o mulțumire sufletească. Încă nu am strâns suficienți bani, având în vedere că în jumătate de zi am făcut doar 28 de lei”, spune doamna profesoară Ana Temelie.

Prețul unui mărțișor a fost inițial 3 lei, dar pentru că oamenii nu s-au arătat interesați, copii s-au gândit să îi lase pe cumpărători să le aprecieze cum vor ei munca și să plătească cât doresc. „Au mai fost oameni care au spus ca nu se pot pune drept broșă în piept sau că nu ies în evidență. Ei au muncit mult și cred că trebuie apreciat acest lucru”, mărturisește doamna prof. Adriana Tudosă.

Chiar și de 1 Martie elevii nu se opresc din confecționat. Asta pentru că vor să le viziteze pe femeile aflate într-un azil de bătrâni din Timișoara și să le ofere și acestora o bucurie în prima zi de primăvară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.