Teodorovici: „Nu vom mai finanţa din fonduri europene frizerii, florării sau parcuri”

Teodorovici: „Nu vom mai finanţa din fonduri europene frizerii, florării sau parcuri”

0
DISTRIBUIȚI

euro1

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, luni, la o dezbatere, că nu vor mai fi finanţate proiecte fără impact în economie, precum frizerii, florării sau parcuri.

„Vrem să finanţăm ce arde (…) Mă uit la televizor, sunt fel şi fel de proiecte, în special din POR, efectiv Comisia va veni şi va lua banii înapoi. Sunt fel şi fel de proiecte care nu se justifică, CE insistă pe acea concentrare tematică. Prin urmare, pe zona privată, nu vom finanţa frizerii, nu florării, nu, nu vreau să mai văd de-astea”, a precizat ministrul Teodorovici, la o dezbatere cu autorităţile locale, organizată de Institutul pentru Politici Publice.

„Cu cât vom aloca banii către zonele care vor aduce într-adevăr în economie o creştere substanţială, cu atât vom avea banii necesari să finanţăm celelalte zone cu nevoi din România.


E o abordare pentru toate statele membre, nu doar pentru România”, a mai spus oficialul român.

Acesta a atras atenţia autorităţilor locale că nu vor mai primi finanţare pentru construirea de parcuri. „Nu vom mai finanţa astfel de proiecte, gen parcuri, am văzut foarte multe parcuri, obiective fără niciun fel de finalitate, fără niciun fel de utilitate pentru comunitatea respectivă. Va fi o barieră pusă foarte clar şi o delimitare foarte clară între ce vom finanţa şi ceea ce nu se poate finanţa, că să nu mai avem astfel de surprize”, a explicat ministrul Fondurilor Europene.

Teodorovici a mai spus că se va insista pe zona de producţie, pe cea de exporturi. „Altfel, vom finanţa, vom ajunge la un nivel de absorbţie mult mai ridicat decât ceea ce avem astăzi, dar în economie, dacă ne uităm la final, o să vedem că rezultatele nu sunt cele scontate”, a mai spus ministrul Fondurilor Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.