Timișoara vrea să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare pod...

Timișoara vrea să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare pod de PET-uri din lume. Unde va fi amplasată sculptura din sticle

1
DISTRIBUIȚI

spring-bega-640x428

Orașul de pe Bega vrea să intre în Cartea Recordurilor, în această vară. Voluntarii din cadrul Asociației Ecostuff, care organizează în fiecare an mișcarea “Let’s Do It, România!”, vor să construiască cel mai mare pod din lume format din sticle de plastic. Acesta va fi realizat peste Bega, iar inițiatorii proiectului estimează că ar fi nevoie de cel puțin 75.000 de PET-uri pentru a fi siguri că vor intra în Cartea Recordurilor.

Radu Rusu, președintele Asociației EcoStuff România, ne-a declarat că timișorenii se vor putea plimba pe podul din sticle de plastic timp de o lună, în iunie.


Pentru a fi siguri că podul va fi unul rezistent, cei de la EcoStuff le-au cerut sprijinul studenților de la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității Politehnica. Tinerii au la dispoziție o săptămână pentru a găsi cea mai bună soluție pentru realizarea podului din PET-uri peste Bega.

“Recordul actual pentru “cea mai mare sculptură din sticle de plastic” este undeva la 42.000 de Pet-uri, stabilit în 2011, este vorba despre un brad de Crăciun. Noi vrem să adunăm 75.000 de PET-uri ca să fim siguri că vom bate recordul. Proiectul este înscris în Cartea Recordurilor ca tentativă. După ce vom avea o idee pe care să mergem, urmează două săptămâni în care vom detalia proiectul din punct de vedere tehnic și apoi ne apucăm să mobilizăm locuitorii Timișoarei”, ne-a spus Radu Rusu.

Podul din PET-uri va fi instalat pe Bega în perioada 1 – 5 iunie, în care se sărbătorește la nivel european Săptămâna Verde și va fi demontat la sfârșitul lunii. Inițiatorii proiectului speră ca un reprezentant al Guinness Book să vină la noi în oraș pentru a constata recordul. Pentru asta, însă, este nevoie de 8.000 de euro, bani pe care Asociația EcoStuff România speră să-i obțină în următoarea perioadă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.