Vanda Vlasov, la DNA: Ideea că am pronunţat vreo soluţie influenţată de...

Vanda Vlasov, la DNA: Ideea că am pronunţat vreo soluţie influenţată de cineva este o nemernicie

0
DISTRIBUIȚI

vlasov

Vanda Vlasov a declarat astăzi, după ce a fost audiată la DNA, în calitate de martor, în dosarul în care tatăl ei, preşedintele suspendat al CCIR Mihail Vlasov, este acuzat de trafic de influenţă, că ideea conform căreia ar fi pronunţat vreo soluţie influenţată de cineva este „o nemernicie”, conform Mediafax. „Am fost chemată ca martor, mi s-a adus la cunoştinţă că pot să nu declar nimic în calitate de rudă, de fiică. Am spus că nu am nimic de ascuns, am jurat să spun adevărul. Ideea că eu vreodată am pronunţat vreo soluţie într-un dosar influenţată de oricine altcineva sau chiar de tata este o nemernicie. Minciuna are picioare scurte, o să se afle adevărul”, a spus Vanda Vlasov, prim-vicepreşedintele Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, care funcţionează pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

Vanda Vlasov a mai spus, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că arbitrii de la Curtea de Arbitraj nu sunt funcţionari publici, motiv pentru care tatăl său a fost arestat în mod ilegal. „Curtea de Arbitraj nu are personalitate juridică.


Încadrarea pe care i-au dat-o (lui Mihail Vlasov, n.r.) este de trafic de influenţă. Influenţa este exercitată asupra unui funcţionar public, deci, în cazul lui tata, s-ar fi exercitat o influenţă asupra mea. Arbitrul nu este funcţionar public, deci tata, la acest moment, este arestat ilegal. Să-i schimbe încadrarea juridică”, a adăugat Vanda Vlasov.  Ea a ţinut să precizeze că tatăl ei „nu a pus mâna pe bani”, făcând referire la flagrantul în urma căreia procurorii l-au reţinut pe Mihail Vlasov, pentru că ar fi luat de la un om de afaceri 200.000 de euro.

Întrebată despre faptul că Mihail Vlasov merge la cazinouri, Vanda Vlasov a spus că tot ceea ce se spune despre tatăl său sunt „legende”. „Tata este un om extraordinar, este un mare jurist, dar aşa este el, un om mai liber, un om mai rebel. La cazinou joacă şi prinţul Albert. Jocurile de noroc sunt o îndeletnicire a nobilimii”, a subliniat Vanda Vlasov. Mihail Vlasov a fost denunţat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut un milion de euro, iar în 18 martie a fost prins în flagrant, într-un restaurant din Bucureşti, după ce ar fi primit de la acesta 200.000 de euro. Preşedintele CCIR, Mihail Vlasov, suspendat din funcţie, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în 19 martie, de Curtea de Apel Bucureşti, pentru trafic de influenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.