Vor fi sau nu acoperite cu sticlă vestigiile din centrul Timișoarei? Ce...

Vor fi sau nu acoperite cu sticlă vestigiile din centrul Timișoarei? Ce soluție propune țărănistul Mihok

2
DISTRIBUIȚI

mihokReabilitarea centrului istoric al Timișoarei continuă să stârnească polemici între politicienii din urbea de pe Bega. După ce primarul Nicolae Robu a anunțat că a găsit o soluție ingenioasă pentru a proteja și, în același timp pentru a pune în valoare descoperirile arheologice care se fac, reacțiile nu au întârziat să apară. Şeful PNŢCD Timişoara, Ciprian Mihok, şi-a exprimat preocuparea vizavi de modul în care decurg lucrările la şantierul din centrul oraşului. „Cum ieșim din sediul PNŢCD, dăm cu ochii de un șantier care arată din ce în ce mai rău.


Avem niște sărbători pascale în care ar trebui să ocolim centrul. Reabilitarea centrului merge după indicațiile prețioase ale primarului, care au ca punct comun că se schimbă schimbarea. Ieri, măsura prin care primarul voia să pună sticlă în Piața Libertăţii e mai nou azi foarte proastă.  Ieri era avangardistă, acum este foarte proastă sau cel puțin așa consideră arhitecții care vor participa la acest proiect. Sticla s-ar zgârâia și ar deveni mată, doar dacă nu se spune o sticlă specială din care se fac telefoanele mobile. Sticla trebuie să fie curată ca să arate bine. Ştiu că Timișoara e un oraş frumos, dar curățenia mai lasă de dorit.  E foarte bine că s-a renunțat la idee nu vedeam o soluție curată. Cea mai bună variantă ar fi să fie lăsate în aer liber  vestigiile,  nu înainte de a fi acoperite cu o vopsea specială. În Piața Sf. Gheorghe treptele vor avea niște forme neregulate dimensionate după formele descoperite”, a declarat liderul PNȚCD Timișoara.

Ţărănistul a avertizat că a găsit şi o serie de scăpări care vor genera noi șantiere după ce lucrarea va fi inaugurată. Cutiile de gaz nu au fost schimbate de către Compania Enel. Mihok a spus că este nevoie  să se dea o somație ca să schimbe, să vină cu o soluție modernă estetică specifică unui oraș modernizat cu totul.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.