ALARMANT Medic de la Maternitatea “Bega”: “Mi-e frică să nu se întâmple...

ALARMANT Medic de la Maternitatea “Bega”: “Mi-e frică să nu se întâmple o tragedie, la fel ca în Giulești”

11
DISTRIBUIȚI

bega1-640x480

Medicii, asistentele și moașele care lucrează în una din cele mai mari maternități din vestul țării au ajuns într-o situație critică, din cauza indiferenței statului. Maternitatea „Bega ” își desfășoară activitatea cu aproximativ 50% mai puțin personal decât ar fi necesar, motiv pentru care angajații se tem să nu se întâmple ceva grav, pentru că reușesc cu greu să-i trateze pe toți micuții care vin pe lume.

Doru Anastasiu, șeful Clinicii de Obstetrică – Ginecologie din cadrul Spitalul Județean Timișoara, a tras un semnal de alarmă în acest sens.


“Lipsa de personal este durerea mea cea mai mare. O să ajungem să închidem spitalul sau să ieșim în stradă la un moment dat. Mi-e frică să nu se întâmple o tragedie, la fel ca în Giulești. Îmi vine să plâng, pe cuvântul meu de onoare, nu cer decât condiții umane de lucru”, spune ginecologul timișorean.

În acest moment, lucrează doar 22 de moașe, deși ar trebui să fie, în mod normal, 44. O mare parte dintre acestea și-au dat demisia, iar posturile nu pot fi ocupate de altcineva pentru că sunt blocate. “Chiar în aceste zile și-a mai dat demisia o moașă, avea salariu de doar 650 de lei. Eu nu cer nimic ilegal, ci doar ce mi se cuvine. Am scris la toată lumea referate în care am explicat situația, la Ministerul Sănătății, la conducerea Spitalului Județean Timișoara, la DSP Timiș. Nu am cu cine să lucrez, am băgat rezidenți în sala de nașteri să facă munca de asistente, pentru ei este un câștig, dar nu poți să mizezi doar pe chestia asta, nu e normal așa ceva”, spune revoltat Doru Anastasiu.

11 COMENTARII

  1. Nu avem bani de la stat ca sa paltim personal medical, dar avem enorm de multi bani pt a mai ridica o biserica sau catedrala a neamului. Daca stau mai bine sa ma gandesc avem mai multe locuri de veci decat spitale unde sa tratam pe cei vii. 🙁 Trist, dar nimeni nu ia atitudine. In schimb cand cineva moare intr-un spital e sigur din indiferenta si vina medicilor, in nici un caz din cauza indiferentei cu care trateaza ei situatia spitalelor si personalului medical din tara!

  2. D-le Dr.,ai 2 optiuni – inregimentarea politica sau emigrarea,oricu sist.med. din Romanica a luato la vale,noroc in personalul atit de hulit.In restsugerez un denunt la Haga impotriva guvernantilor ptr.GENOCID

  3. Greu de crezut pentru un sistem medical mediatizat pe toate posturile ! E o imagine publica ! In schimb nimeni nu a luat in calcul nici personalul necesar pentru Maternitatea Giulesti care sigurat este acelasi pentru Maternitatea Bega ! Cum poti ,( dupa ce parasesc sistemul asistente medicale , doctori , etc. ,) sa vii sa spui , tu STAT ca la Giulesti este condamnata o asistenta ! Cate asistente trebuiau sa fie angajate ? Nimeni nu raspunde ! Normal ca exista o frica raportat la intamplarea nefericita atata timp cat la acest aceasta maternitate se lucreaza cu personal sub capacitate! Normal ca toti angajatii de acolo se asteapta sa se intample o catastrofa ! Dar … ce nu se intelege , este ca acolo toata lumea lupta (si lupta greu) ca atunci cand se intampla o catastrofa , el … eu .. tu .. sa nu fim condamnati ! Asta este grav !…

  4. Îmi pare rău să zic dar dacă domnu doctor ginecolog crede sau o crezut că face bine să lase rezidenty să facă muncă unui medic ginecolog cu ani vechime eee total greşit….datorită greşeli dumnealui acum eu trag din cauza greşeli unui rezident de la bega … Care pe deasupra a şi fugit în altă tzara scapand de cea facut… Tot un rezident mia facut ieşirea chiar dacă un medic competent era de gardă nu să atins de mn stind şi find conştient de gravitatea problemei mele … DoaMna rezident de gardă A încercat să mă ţina în spital că să poată să musamalizeze greşeală făcută de alt rezident dar multzumesc.la Dumnezeu că is o.persoană cu şcoală dacă nu aveam habar de ce mi se putea intampla şi ascultăm de rezidenta azi copilaşul.meu nou născut şi fetytza mea de numa.2 ani jumate rămâneau fără mama…azi eu nu pot stă pe cur îmi alaptez copilu în picioare nu pot face mai nimic datorită unui rezident incompetent …mulţumesc doctoritey mele care o avut şi are grijă de mn dacă nu era dumneaei să mă sfătuiască ce să fac azi numai eram pe.lumea asta …păcat că dumneaei lucra la clinica privată unde costurile sunt destuli de mari şi nu îmi puteam permite să nasc Acolo…şi aşa am născut.la bega unde totu îi posibil rezidenty incompetenty saloane mizere şi pline de insecte unde trebe saty pazesty bebeluşul să nu cumva să muşte vreo insecta …. Şi încă odata Bv domnului doctor care a permis că rezidenty să ajungă intro sala de nastery fără că ei să aibă studile terminate şi să profeseze pe femei că pe nişte cobaiuri să pAteasxa că mn bv domnu doctorr

  5. Draga Ema si multe alte persoane ca si tine… In primul rând nu te lauda ca „esti o persoana cu scoala” deoarece mesajul tau dovedeste exact contrariul. (Ca sa înțelegi de ce scriu asta îți dau câteva exemple: nu se scrie rezidenty ci rezidenti, nu se scrie tzara ci tara, mia=mi-a, stind=stiind, is=sunt, folosești semnele de punctuatie total aiurea si multe altele). Stiu si inteleg ca esti suparata, probabil si eu as fi dacă mi s-ar întâmpla ceva care sa-mi pună viața in pericol. Dar nu arunca cu pietre in cine nu merita. Domnul doctor a tras un semnal de alarma si a spus ca i-a pus pe rezidenti sa facă munca asistentelor nu a doctorilor. Poate ai avut ghinion sa te asiste la naștere un rezident, dar m-as cam mira ca doctorul de garda sa lase „mana liberă” unuia care nu are încă pregătirea necesară. Sa știi ca exista rezidenti care sunt mai buni decât doctorii cu multi ani vechime. Deoarece rezidenții sunt la început si sunt mult mai atenti si mai precauti decât un doctor care te tratează cu superioritate si plictiseala.
    Sper ca in viitorul apropiat sa se rezolve situația la toate maternitățile si spitalele din Timișoara si sa existe aceleași condiții la stat ca si la privat.
    Multă sanatate tuturor!

  6. Dragă Anca în primul rând nu vorbesc prostii ştiu prin ce am trecut şi trec încă…eu vorbesc cu dovezile în mana cum se spune nu vorbe goale dar fie nui doresc nici la cel mai mare duşman să treacă prin ce trec yo…Dumnezeu îi acolo sus şi vede nu am de ce să mint în legătură cu aşa ceva îi postul cel mai mare din an şi ar fi păcat să dau vină pe cineva dacă nu ar fi aşa …oricum le doresc la toty sănătate şi sarbatori fericite …acol sus îi cineva şi vede …

  7. Claudia te rog frumos daca altii sunt nesimtiti sa nu fim si noi, hai sa nu aruncam cu pietre in institutia Bisericii Ortodoxe Romane care nu are nic un amestec in magariile statului si ale ministdrala neamului erelor din subordine in cazul de fata ministerul de interne si ce avem noi cu proiectul catedralei insa nu vedem banii aruncati de stat pe limuzine de lux scumpe facute le comanda pentru functionarii din aparatul superior al statului, da de ce nu is iau masini Dacia ca sa castige si statul ceva la buget din impoziele luate de la dacia plus ca Loganul e relativ ieftin, asta de ce nu o vedem, sau de ce nu vedem „amaratele” lor resedinte de protocol intinse pe hectare intregi de teren, tu stiai de exemplu ca exista un grup restrans de oameni politici care detin in proprietate cartiere intregi de locuinte din inchirierea carora castiga sume destul de mari iar impozitele pe care ar trebui sa le plateasca nu le achita nici pe jumatate pentru ca nu declara toate veniturile. Aici e gaura din bugetul romaniei, nu in
    catedrala neamului te rog frumos. Hai sa nu fim marlani si sa dam palme Bisericii cu o zi inainte de Sarbatoarea Invierii.

  8. Claudia te rog frumos daca altii sunt nesimtiti sa nu fim si noi, hai sa nu aruncam cu pietre in institutia Bisericii Ortodoxe Romane care nu are nic un amestec in magariile statului si ale ministereleor din subordine in cazul de fata ministerul de interne si ce avem noi cu proiectul catedralei insa nu vedem banii aruncati de stat pe limuzine de lux scumpe facute le comanda pentru functionarii din aparatul superior al statului, da de ce nu is iau masini Dacia ca sa castige si statul ceva la buget din impoziele luate de la dacia plus ca Loganul e relativ ieftin, asta de ce nu o vedem, sau de ce nu vedem “amaratele” lor resedinte de protocol intinse pe hectare intregi de teren, tu stiai de exemplu ca exista un grup restrans de oameni politici care detin in proprietate cartiere intregi de locuinte din inchirierea carora castiga sume destul de mari iar impozitele pe care ar trebui sa le plateasca nu le achita nici pe jumatate pentru ca nu declara toate veniturile. Aici e gaura din bugetul romaniei, nu in
    catedrala neamului te rog frumos. Hai sa nu fim marlani si sa dam palme Bisericii cu o zi inainte de Sarbatoarea Invierii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.