Album fotografic despre județul Timiș, lansat la Lugoj. Vezi când are loc...

Album fotografic despre județul Timiș, lansat la Lugoj. Vezi când are loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI

domul infrunzit dan buruleanu

O expoziţie de imagini a cunoscutului fotograf timişorean Dan Buruleanu, în care veți putea vedea în jur de 40 de fotografii color şi alb-negru, de dimensiuni mai mici sau mai mari, până la un metru, cu o tematică variată, în care sunt incluse imagini din Timişoara sau Lugoj, va fi vernisată joi, ora 18.00, la Colţul de Cultură a English Pub din Lugoj, un cunoscut loc de întâlnire al iubitorilor de cultură, unde au loc numeroase lansări de carte, expoziţii şi alte evenimente culturale.

Dan Buruleanu este unul dintre cei mai importanţi fotografi ai Timişoarei, membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România din 1983, membru al AFIAP (Artiste Federation Internationale de l’Art Photographique) din 1993 şi membru fondator al Asociaţiei Timişorene de Fotografie din 2012.


Numele său figurează în „Enciclopedia internaţională a fotografilor de la 1839 până în zilele noastre”, un catalog al celor mai importanţi fotografi ai lumii, iar fotografia sa intitulată „Domul înfrunzit”, care a fost expusă în sala Brâncuşi a parlamentului, a fost selecţionată printre cele mai frumoase o sută de fotografii din România. Dan Buruleanu a mai avut o expoziţie personală de fotografie la Lugoj, în 1997, expoziţii în întreaga ţară iar unele dintre lucrările sale au fost expuse la Paris şi într-o localitate din Belgia. Până în prezent, artistul timişorean a editat 14 volume cu fotografii şi a obţinut numeroase premii în ţară şi străinătate.

Cu prilejul vernisajului, Dan N. Buruleanu îşi va lansa şi albumul fotografic „Judeţul – Timiş – County”, o prezentare în aproximativ 300 de imagini color a celor mai reprezentative imagini din localităţile timişene, a celor mai pitoreşti locuri şi a celor mai importante monumente arhitectonice şi detalii din zestrea etnografică a bănăţenilor. Albumul este însoţit de un text bilingv în care sunt enumerate, succint, monumentele naturii din Timiş precum şi cele mai semnificative momente din istoria judeţului.

Expoziţia lui Dan Buruleanu va fi prezentată de profesorul timişorean Lucian Ionică şi de Henrieta Szabo, director al Bibliotecii Municipale Lugoj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.