Alexandrina şi „gaşca” ei au creat o atmosferă de basm la lansarea...

Alexandrina şi „gaşca” ei au creat o atmosferă de basm la lansarea albumului „Flori de Spin”, la Timişoara FOTO&VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

02_resize

Concertul de lansare a albumului „Flori De Spin”, cel de-al doilea material discografic al solistei Alexandrina, desfăşurat aseară în Sala „Capitol”, a avut parte de un public numeros care a savurat aşa cum se cuvine melanjul de poezie, pictură şi muzică oferit de solista născută în Chişinău.

Alături de vocea magică a Alexandrinei (care adeseori te duce cu gândul la Tori Amos), adevăratul atu al concertului susţinut aseară l-a reprezentat „arsenalul“ aranjamentelor muzicale, complexitatea instrumentelor care şi-au adus aportul la creearea atmosferei de basm fiind remarcabilă. Fiecare instrumentist aflat pe scenă a contribuit din plin la creearea unei seri de vis.

Cvartetul de coarde şi-a adus un aport special, uneori interpretând o singură notă, exact acolo unde a fost nevoie. Sound-urile mirifice „năşite” de Gabriel Almaşi la theremin au fost completate de sunetele de clipocit de apă create de tobarul Sergiu Catană. Ca de obicei, Petre Ionuţescu a adăugat plusuri de şarm, iar Alexei Turcan şi Mihai Moldoveanu au contribuit şi ei din plin la basmul cu flori de spin.

Un alt element care a făcut ca acest recital să fie unul deosebit au fost proiecţiile de la faţa locului, care au completat cât se poate de fericit mesajul pieselor. Aplauzele de final au consfinţit un recital cu adevărat extraordinar, iar după concert Alexandrina a acordat numeroase autografe în foaier, acolo unde a fost aşteptată de o mulţime de fani. Noul disc al Alexandrinei vine la cinci ani distanţă după debutul discografic cu „Om de lut“, fiind un punct de cotitură în muzica solistei, acest album fiind produs 100% de ea, compoziţiilor şi versurilor proprii adăugându-li-se şi orchestraţia originală, updatată la sonorităţile contemporane.

Pe lângă cele patru single-uri apărute deja, „Oraşul Umbre”, „Pijamale reci”, „Flori de spin” şi „Spre sud” albumul conţine atât piese mai vechi, cunoscute de public din concerte, precum „Avionul de aur”, „Te simt”, „Cea mai frumoasă parte din mine”, cât şi piese noi. „Pe Flori de Spin au cântat corul florilor, orchestra greierilor, sirenele din adâncul mărilor, păsările cântătoare migratoare, calimba, pianul, apa, cheile şi chiar telefonul… şi bineînţeles, trompeta. Este prima mea lucrare orchestrată. Am lucrat la album aproape doi ani, în studioul lui Attila Lukinich din Timişoara. Am făcut un pas în plus, aşa cred acum. A durat ceva, pentru că nu ştiam cum e să faci orchestraţie muzicală. Am învăţat din mers, intuitiv. Am pornit la drum cu 23 piese, dintre care am ales 15. Ca şi pe primul album, m-am ocupat şi de grafica de copertă. Am desenat, am decupat, am compoziţionat.


Este un album frumos, după părerea mea. Feminin, armonios şi de ascultat noaptea în căşti“, a  declarat Alexandrina.

Dincolo de încadrările stilistice, concertul Alexandrinei a reprezentat un eveniment deosebit prin atenţia acordată fiecărui detaliu, astfel încât „producţia“ evenimentului a fost una cât se poate de „profi“. Muzica ei te cucereşte instantaneu şi te face să te scufunzi într-un univers paralel, iar construcţiile ei sonore reuşesc să inducă în rândul publicului o profundă stare de contemplaţie şi reverie. Dincolo de trenduri sau categorisiri, e o muzică izvorâtă din suflet. Cei care au aplaudat-o frenetic aseară pe Alexandrina, au simţit din plin acest fapt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.