Aproape 7.000 de sancțiuni aplicate de polițiștii timișeni în prima parte a...

Aproape 7.000 de sancțiuni aplicate de polițiștii timișeni în prima parte a lunii aprilie. Pentru ce s-au dat amenzile

0
DISTRIBUIȚI

razie piata gross 3 p

De la începutul lunii, agenții de poliție au intensificat acţiunile pentru combaterea faptelor antisociale, într-o campanie națională premergătoare Sărbătorilor de Paşti, campanie care a avut scopul declarat de a proteja cetăţenii de comiterea oricăror ilegalităţi, în special în această perioadă când exista posibilitatea de a se profita de buna credinţă a oamenilor.

Astfel, de la 1 aprilie și până în sâmbăta mare, peste 3.000 de poliţişti de la structurile de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi de la transporturi, au verificat aproape 1.000 de agenţi economici şi peste 5.200 de mijloace de transport, în filtrele instituite pe rutele de transport.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat 302 infracţiuni, 48 dintre acestea fiind pentru fapte de evaziune fiscală şi au aplicat 6.989 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor legale privind ordinea şi liniştea publică, acte de comerţ ilicit şi încălcarea normelor rutiere.


Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la peste 2.300.000 de lei.

Totodată, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de aproape 83.000 de lei (carne şi produse din carne, fructe şi legume, precum şi alte bunuri).

Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor de natură economico-financiară, pentru protejarea populaţiei împotriva unor practici comerciale de natură să ducă la comercializarea unor produse alimentare neconforme, dar şi pentru combaterea infracţiunilor stradale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.