Au timișorenii talent? Primăria va recompensa cu 35.000 de lei artistul care...

Au timișorenii talent? Primăria va recompensa cu 35.000 de lei artistul care va compune imnul Timișoarei

1
DISTRIBUIȚI

concertnicu (4) [1024x768]

După ce anul trecut tentativa de a face un clip al Timişoarei s-a soldat cu un rezultat care nu a fost pe gustul edilului şef Nicolae Robu, municipalitatea timişoreană caută să îşi facă imn. La propunerea consilierului PDL AdelinaTârziu, aleşii au adoptat un proiect care prevede organizarea unei concurs de selecţie pentru a alege o piesă care să fie reprezentativă pentru Timişoara.
€œ”La început, sumă propusă pentru recompensa celui care va câștiga acest concurs era de 30.000 de lei.


Din rațiuni bugetare s-a ajuns la 10.000 de lei. Eu propun ca și câștigătorul să fie recompensat la sfârșit de an, în cadrul galei pe care o facem, să fie un premiu suplimentar. Domnul viceprimar Dan Diaconu propune suma de 25.000 de lei, o defalcăm cu 10.000 de lei acum și abia la final de an să dăm 15.000 de lei”, a clarificat şeful de şedinţă Radu Ţoancă. Pesedistul Florin Bîrsăşteanu a comentat că „eu nu prea văd realizabil acest proiect, deși știu că orașul nostru ar avea nevoie de un imn reprezentantiv, dar să facem un concurs de genul Mamaia sau Cerbul de Aur mi se pare puțin forțat. Imnul ar trebui să izvorască din spiritualitea locului, din momente importante ale istoriei locului, nu din jurizarea unor idei ale unor artiști contemporani”.

În cel mult două luni de zile municipalitatea va stabili modul de desfăşurare a concursului. Până acum aleşii au căzut de comun acord că piesele care vor intra la jurizare nu trebuie neaparat să fie compoziţii noi. Edilul şef Nicolae Robu a spus că doreşte ca o parte din banii acordaţi premiu adică 25.000 de lei, să vină de la companii private sub formă de sponsorizare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.