Autostrada Vestului, deviată din cauza unui cimitir fără autorizaţie. Ce spune ministrul...

Autostrada Vestului, deviată din cauza unui cimitir fără autorizaţie. Ce spune ministrul Dan Șova

0
DISTRIBUIȚI

autostrada timisoara arad

Un tronson al Autostrăzii Vestului va fi deviat de pe aliniamentul iniţial după ce constructorul a descoperit un cimitir care funcţiona ilegal într-o zonă care figura pe hârtie drept pășune, în comuna hunedoreană Brănişca. Astfel, vor apărea modificări la lotul IV din tronsonul de autostradă Deva – Lugoj.

„Pe lotul lotul lV au intrat cu utilajele pe 10 kilometri. Acolo au avut o problemă pe care noi am tot povestit-o anecdotic, unde pe raza comunei Brănişca, pe coridorul de expropriere, când a intrat UMB s-a constat că exista un cimitir ilegal chiar pe aliniamentul autostrăzii.


Noi am sesizat Parchetul General în legătură cu acestă problemă şi acum urmează să finalizăm o Hotărâre de Guvern să abatem traseul autostrăzii de acolo”, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Şova, într-o conferință de presă la Simeria.

Acesta a mai adăugat că speră ca pe acest tronson să nu mai existe probleme. „În documente, aşa spunea domnul director Neaga, acolo unde se află acest cimitir fără autorizaţie, figura păşune când a fost expropriată. Noi am sesizat organele în drept. Mai departe ne facem treaba abatem puţin autostrada şi o continuăm. Deci lucrurioe sunt bune. UMB lucrează bine, repede în general”, a mai adăugat Dan Şova.

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, şi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, au fost prezenţi astăzi în judeţul Hunedoara la recepţia lucrărilor la Ambulatoriului de Specialitate, etajul ll şi lll, ale Spitalului General CF Simeria. Cu acestă ocazie, Dan Şova a inspectat tronsoanele de autostradă Arad – Nădlac, Lugoj – Deva şi Orăştie – Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.