Băsescu cere comisie de anchetă pentru terenurile retrocedate în Timiș UPDATE „Ilie...

Băsescu cere comisie de anchetă pentru terenurile retrocedate în Timiș UPDATE „Ilie Sârbu a fost un soi de samsar de terenuri”

9
DISTRIBUIȚI

congres pdl 1  basescu 7

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, că va sesiza organele statului privind retocedările de terenuri de la Staţiunea de cercetare Fundulea, de către primarii PSD, el atrăgând atenţia că poate ar trebui văzut cât de implicat este „tata socru” în retrocedările din Timiş, conform Mediafax.

„Dacă tot se află această comisie (parlamentară de anchetă – n.r.) în funcţiune, să vadă ce-i cu cele 2.000 de hectare de la Fundulea, că iniţial spuneau că terenul e de la Fundulea, deşi nu era nicio legătură şi cred că prefecţii şi primarii care au făcut operaţiunea de spoliere a Staţiunii de Cercetări Fundulea, de 2.000 de hectare de teren, trebuie să răspundă în faţa legii”, a spus Băsescu. Preşedintele a adăugat că este „ghinionistă treaba”, pentru că primarii, prefecţii erau „tot de la PSD şi PC, la vremea aceea”.

„Dacă nu se vor ocupa ei de această restituire, mă voi ocupa eu şi voi sesiza organele statului, pentru că s-a mers prea departe cu minciuna şi falsul. O haită de parlamentari, în frunte cu un premier care nu are nimic comun cu responsabilitatea funcţiei, pun sub semnul întrebării şi fac un spectacol mediatic pe măsura neputinţei lor şi a incapacităţii lor de a guverna ţara, dintr-o afacere privată”, a mai afirmat el.

Potrivit şefului statului, zeci sau sute de mii de hectare de teren ale statului sunt deţinute sau exploatate, într-o formă sau alta, de „tot soiul de baroni ai PSD-ului”. „Comisia de anchetă ar trebui, dacă vrea să facă ceva pentru ţară şi nu pentru propagandă, să ancheteze ce se întâmplă cu terenurile statului, cine exploatează terenurile statului, în momentul de faţă, în ce condiţii se exploatează cele 300.000 de hectare ale statului”, a mai spus Băsescu, precizând că aceasta ar fi o misiune demnă de o comisie parlamentară care controlează activitatea guvernamentală şi nu a unor privaţi. Şeful statului a mai spus că „ar fi de asemenea foarte interesant să ştim ce s-a întâmplat în Timiş, tata socru, cât a fost de implicat în marile retrocedări de prin judeţul Timiş, în vânzările de terenuri”.

„Eu cred că este interesant, pentru că tata socru nu este persoană privată, e parlamentar”, a menţionat Băsescu. Traian Băsescu a spus că această comisie „nu are nimic cu adevărul, este un fals care se serveşte populaţiei, de către nişte parlamentari care nu şi-au asumat decât responsabilitatea de a fi slugile lui Ponta, într-un joc politic murdar”.

UPDATE Preşedintele Traian Băsescu a declarat că socrul premierului a fost „un soi samsar de terenuri” în judeţul Timiş, comisia Nana ar putea ancheta şi a spus, în legătură cu achiziţionarea terenului de la Nana, că lui i-a ieşit „pe nas” această poveste, dar ar repeta-o oricând, scrie Mediafax.

„Un soi de samsar de terenuri a fost Ilie Sârbu pe toată perioada când s-au constituit marile suprafeţe consolidate (…).


Nu ştiu dacă a făcut ceva ilegal sau nu, dar broker de aranjamente, în mod categoric, a fost”, a afirmat Băsescu, într-o emisiune a postului Digi 24, întrebat despre o declaraţie a sa anterioară din conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni. „C-au fost legale sau ilegale, poate această comisie, că asta am exprimat ca speranţă, comisia Nana, care vizează afacerea dintre două persoane private şi nu-i treaba Parlamentului să facă astfel de anchete, ci a Parchetului, se poate ocupa şi de terenurile de la Fundulea, pentru că acolo iarăşi suntem în faţa unei staţiuni de cercetări care pur şi simplu lăsată fără 2.000 de hectare de terenuri şi sunt foarte curios cine a fost prefectul care a făcut treaba asta, care sunt persoanele din comisia de aplicare a legii fondului funciar şi cine a avut noroc să ia terenuri de la Fundulea”, a mai spus Băsescu. În legătură cu achiziţionarea terenului de la Nana, Băsescu a spus că a crezut că va fi un semnal pentru români să cumpere pământ şi să-l lucreze, dar că lui „i-a ieşit pe nas povestea aceasta”. Băsescu: Ilie Sârbu a fost un soi de samsar de terenuri. Nu ştiu dacă a făcut ceva ilegal.

9 COMENTARII

  1. m as bucura sa-i vad pe toti jucand table cu becali si compania. nu cred ca mai exista in lume un presedinte de tipul acestui infractor, poate prin africa… la puscarie si base si ilie si toti care au fc ca si ei

    • @ZIZI ia zii cate dosare penale la activ ai !du-te dreacu de cretin absolut,in anii de gratie a lui NasCASE vedeai in puscarie doar oameni de rand,sarmani care nu-si permiteau un avocat,acum ti-a dat Basescu in moalele capului,faci parnaie cu buzunarele pline si mai mult,iti ia si „toata agoniseala” facuta pe FURT,d’aia iti sta in gat piratu’,te-a gadilat in cutia limbii,asa-i !? 😀

  2. peste tot unde PSD a pastorit si pastoreste se afla la ea acasa coruptia, saracia maxima si prostia marii parti a votantilor din pacate sufera si restul oamenilor nemanjiti prin ajutoare sociale si alte beneficii obtinute gratuit si de multe ori nemeritat,asta este tara in care traim si unde prostimea creeaza majoritati periculoase cu tinta directa spre atingerea totalitarismului autentic bolsevic…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.