Ce provocare i-a lansat Daciana Sârbu primarului Nicolae Robu cu privire la...

Ce provocare i-a lansat Daciana Sârbu primarului Nicolae Robu cu privire la construcția noului corp al spitalului de copii

33
DISTRIBUIȚI

Spitalul-de-copii-Louis-Turcanu-640x421

Europarlamentarul Daciana Sârbu s-a aflat, astăzi, la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara, alături de reprezentanți ai Fundației “Salvați Copiii”, pentru a participa la inaugurarea mai multor echipamente medicale. De acest moment au profitat atât primarul Nicolae Robu, cât și Ovidiu Adam, directorul spitalului de copii, care au rugat-o pe soția premierului Victor Ponta să îi ajute să obțină, din nou, bani de la Guvern pentru ridicarea noului corp de clădire al spitalului.

Ovidiu Adam a încercat să explice faptul că instituția pe care o conduce este “împrăștiată” și e nevoie de un nou corp de clădire astfel încât Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara să devină cel mai competitiv spital pentru micuții bolnavi din România. Nicolae Robu a ținut să precizeze că Primăria Timișoara și-a asumat această investiție, după ce s-au pierdut banii oferiți de Guvern anul trecut, dar a recunoscut că cei 18 milioane de euro necesari realizării construcției reprezintă un efort destul de mare din partea municipalității.


“Este evident că ne e greu să susținem investiția până la capăt numai din propriul buget, de aceea contăm pe faptul că și Guvernul va contribui cu o cotă parte. Banii sunt așteptați să vină atunci când și pot fi cheltuiți, nu în etapa de parcurgere a procedurilor de achiziție publică”, a explicat Nicolae Robu, încercând să justifice de ce nu au putut fi cheltuiți banii primiți anul trecut.

Daciana Sârbu a precizat că cei cinci milioane de lei vor fi alocați pentru construcția noului corp de clădire, doar dacă Nicolae Robu își ia un angajament. “Îi lansez o provocare domnului primar. Vreau să-și ia angajamentul că vor începe lucrările la noul corp în acest an și, așa cum am făcut până acum, alături de domnul Sorin Grindeanu, vom urma aceiași pași și vom aduce suma de bani pentru începerea lucrărilor”, i-a spus europarlamentarul lui Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei s-a înroșit când a auzit ce provocare i-a fost lansată și a răspuns că “fiți convinși că noi facem tot ce ne stă în putință să înceapă lucrările cât mai repede. Cât de curând vom marca începerea lucrărilor”.

Deși edilul șef e optimist și spune că lucrările ar trebui să înceapă în cel mult o lună, nu de aceeași părere este deputatul Sorin Grindeanu, care a afirmat ironic că “începem să batem toate recordurile. Mai un pic și facem un an și jumătate de când nu s-au terminat procedurile și asta chiar e un record, sincer. Dacă ne uităm la chinezi, ăia într-un an și jumătate cred că fac mii de kilometri de autostradă. Eu mă voi bate pentru cei cinci milioane de lei și în acest an”.

33 COMENTARII

  1. Hai sictir cu Grindeanu asta al vostru! Se bate el cu Daciana pentru Timisoara… de unde si pana unde ne pune Daciana asta conditii noua? Banii pentru centura sud unde sunt?

  2. Imi pare rau sa spun acest lucru, dar nu cred ca acest primar va face ceva pentru a construi un spital de copii…..a demonstrat deja in 2 ani de mandat ca nu il intereseaza acest lucru….

  3. Credeti ca il intereseaza un spital de copii? Copiii lui sunt mari, i-a angajat la POLI, ca asistenti…ca asa e la noi….sa fii profesor e afacere de familie???? Rusineeee

  4. Imi pare rau sa o spun, l=-am votat pe acest om dar nu merita nimic…..ce caracter trebuie sa ai sa nu vrei sa ajuti niste copii? Cum trebuie sa fie acesti oameni?

  5. Cred ca in primul rand Domnul Primar ar trebui sa lase deoparte indelednicirile domniei sale de cultivator de palmieri, si de fan infocat al Echipei de Fotbal care detine 14 fani in total, si sa se concentreze mai atent asupra nevoilor cetatenilor care i-au acordat vot-ul. Spre exemplu in folosirea banilor oferiti de Guvernul Romaniei pentru constructia spitalului de copii care este atat de necesar Timisorenilor. Poate asa isi mai spala din pacate….

  6. Imi pare rau sa vad ca cerintele oamenilor nu au contat si ca din pacate, nu este suficient sa se faca o petitie, sa fie semnata, sa fie aprobata, sa fie aprobat bugetul….cand ne impiedicam de un ciot de primar.

  7. Domnul primar a fost profesorul meu si m-am gnadit ca nu merita votul meu…nici colegii mei nu l-au votat…Dar, in cabina, ma gandeam ca e mai bine sa votez un rau mai mic, decat pe cineva din PDL, care au furat atat…voturi, numaratoare….udrea, boureanu, anastase,…si s-a ales cu votul meu,….Chiar n-avem pe cine vota?

  8. Anu trecut s au strans o gramada de semnaturi pt alocarea banilor de la guvern, daca primarul vroia ii aces moment era in constructii acel corp..asa ca nu il mai pupati in cur pe Robu ca nu ii in stare de nimica tot orasu asta ii spart toata lumea ii fascinata ca se lucra..se lucra ca is toate proiectele luate pe fonduri europene de Ciuhandru nu gandite de Robu..

  9. Cum se face ca,dl Robu se descurca doar la vorbe,iar la fapte ba!Cum poti tu ca primar sa ceri bani de la guvern,in timp ce tu nu este in stare sa faci un proiect benefic pentru acesti locuitori!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.