Clădire UNICĂ pentru firmele IT&C din Timișoara, cu zid de cățărare și...

Clădire UNICĂ pentru firmele IT&C din Timișoara, cu zid de cățărare și sală de fitness pentru angajați. Cum arată construcția hi-tech

0
DISTRIBUIȚI

incuboxx Soarele şi vremea bună menţin pofta primarului Timişoarei Nicolae Robu de a tăia panglica la diverse obiective din oraş. Astăzi a venit rândul centrului Incuboxx, situat în vecinătatea pasajului Jiul. Pentru a nu scăpa niciun detaliu, edilul şef a dus jurnaliştii la fiecare din cele patru etaje ale clădirii impunătoare pe care primăria Timişoara vrea să o dea în administararea Universităţii Politehnica şi a Universităţii de Vest, pentru ca acestea să decidă ce firme vor intra aici. Clădirea include spaţii pentru recepţie, spaţii pentru incubare pentru 28 de firme, dar şi pentru consolidare unde încap nu mai puţin de 24 de firme şi două birouri all inclusive.

03Practic, spaţiile mai mici sunt situate la etajele superioare care vor găzdui firme aflate la început de activitate sau cu personal puţin, în vreme ce la nivele inferioare vor putea funcţiona companii cu mai mulţi angajaţi. Edilul şef spune că aici vor avea acces doar firmele a căror activitate ţine de domeniul IT&C. Ca element de noutate în urbea de pe Bega, pereţii exteriori ai clădirii, în zonele unde ar fi trebuit să fie geamuri sunt realizaţi din policarbonat multistratat, un material ce împiedică pătrunderea razelor soarelui şi face ca încăperea să fie iluminată conform nevoilor personalului din astfel de companii.


Aspectul modern al spaţiului este conferit şi de anumite finisaje care au rămas neterminate, arhitecţii menţionând că acesta este un model preluat din străinătate menit să aducă o notă de nonconformism. Nu numai atât, dar cei care vor lucra aici vor beneficia şi de sală de fitness şi sală de mese, precum şi de o terasă şi un perete pe care se pot căţăra. Selecţia companiilor se fa face după mai multe criterii printre care planul de activitate, iar cei care vor fi acceptaţi vor fi nevoiţi să prezinte de două ori pe an un raport privind activitatea şi bilanţul finaiciar. Edilul şef spune că toţi cei care nu vor avea succes în afaceri vor părăsi sediul pe care în principiu nu doreşte să îl ocupe cu orice companie, preferând să aştepte chiar şi oferte tardive de la companii de renume.

04Cel târziu în luna iulie a acestui an aici se va da startul activităţii. Primarul a declarat că „acest domeniu IT este o prioritate pentru economia Timişoarei, noi acum lucrăm la elaborarea strategiei de dezvoltare economică a municipiului Timişoara, dar pot spune că acest domeniu ocupă un loc central în această strategie şi aşa va rămîne până la urmă. Prin urmare am creat condiţii pentru iniţierea unor afaceri pentru tineri care doresc îşi iniţieze afaceri în domeniu şi pe măsură ce afacerea creşte oferim condiţii adecvate. În continuare vom asigura dezvoltarea de afaceri pentru acest domeniu printr-un parc în care vom pune la dipoziţie spaţii cu dotări corespunzătoare”. Deşi clădirea este una impresionantă, proiectul are un neajuns. Unii din subcontractanţi nu au primit banii pentru lucrările executate. Primarul a făcut un apel către compania care a realizat construcţia să achite obligaţiile financiare către terţi ca semn de respect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.