Concerte pe cel mai spectaculos pod construit vreodată pe Bega din PET-uri...

Concerte pe cel mai spectaculos pod construit vreodată pe Bega din PET-uri de plastic. Cum va arăta construcția demnă de Cartea Recordurilor VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

pod

Ideea ca Timișoara să aibă cel mai mare pod din sticle de plastic din lume este tot mai aproape de a se materializa. La propunerea voluntarilor EcoStuff România, mai mulți studenți de la Arhitectură au venit cu propuneri cu privire la modul în care podul ar trebui să arate.

Astfel, soluția câștigătoare a fost aleasă cea a lui Florin Simidreanu. Tânărul a propus o platformă circulară din sticle de plastic peste Bega, pe care se vor susține concerte, iar timișorenii se vor putea plimba liniștiți.


“Platforma va fi realizată sub formă de cerc pentru că reprezintă simbolul reciclării, iar în centrul platformei va fi instalat un obiect simbolic, un pom căruia i-au crescut sticle de plastic în loc de frunze, pentru a atrage atenția asupra ideii de ecologizare”, ne-a spus Florin Simidreanu.

Platforma va putea susține până la 40 de tone datorită structurii adiacente din aluminiu pe care vor fi prinse sticlele de plastic. “Nu vrem să blocăm navigația pe Bega cu bărcuțele, așa că centrul platformei va fi ridicat pentru ca să se poată trece. Peste podul din sticle de plastic se va putea traversa pe toată luna iunie”, a mai adăugat studentul la Arhitectură.

Podul va fi instalat în zona restaurantului Flora și va fi alcătuit din cel puținn 75.000 de PET-uri. Asociația EcoStuff vrea să intre în Cartea Recordurilor în acest an, cu „cea mai mare structură din sticle de plastic”.

3 COMENTARII

  1. Inca nu avem stabilita locatia in care vom aduna pet-urile, dar cu siguranta vom avea un astfel de loc si vom crea si „centrele” de colectare pet-uri care vor intra in constructie 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.